BMW a confirmat discuțiile privind producția în China a modelelor electrice de la Mini: “În toamnă vom avea mai multe informații”

de Petre Barac
Luni, 14.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a confirmat planurile pentru ca producția viitoarelor modele electrice de la Mini să fie făcută și în China, în parteneriat cu Great Wall. Nemții spun că negocierile sunt pe drumul cel bun, urmând ca mai multe informații să fie disponibile în toamna lui 2018.

MINI se pregătește de lansarea primului său model de serie electric în 2019, iar grupul BMW poartă negocieri privind posibile locații de producție în afara Europei pentru viitoarele mașini ale constructorului britanic.

BMW a confirmat zvonurile privind un posibil joint-venture cu chinezii de la Great Wall și susține că negocierile sunt pe drumul cel bun. Astfel, pe lângă fabrica engleză din Oxford, modelele electrice de la MINI ar urma să fie construite și în China.

“Discuțiile merg bine, dar este nevoie de timp, săptămâni, poate chiar luni. Este un lucru normal în această fază. În toamnă ar trebui să avem mai multe informații, a declarat CEO-ul BMW, Harald Krueger.

Cea mai importantă problemă pe care BMW trebuie să o rezolve este legată de platforma tehnică pe care vor fi construite viitoarele modele Mini în China.

Vânzările Mini sunt în scădere pe cea mai mare piață auto din lume, însă BMW se așteaptă la performanțe mai bune odată cu lansarea unor noi modele în acest an.

Via Automotive News

 

Comentarii (2)

  • Edikkk
    În primul rând vânzările sunt în scădere pentru că preţurile sunt foarte mari, de când i-au preluat BMW
    şi pentru că au mărit Mini de este acum ditamai maşina, interiorul este în continuare urât

    Cât despre electrice, bine că fac în China , Europa oricum este la coada vacii cu Africa acolo, TDI şi cutii manuale să fie că nu merităm hibride şi electrice precum chinezii sau americanii.
    2 2
  • troll infect, dupa obsesiile cu toyota acum ti-ai mai gasit un domeniu in care sa aberezi si pe care sa-l darami

    edikk....de ce nu mergi la un medic, poate totusi iti prescrie o medicatie mai avansata si.....gratuita. Sa ne bucuram si noi de liniste.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru