BMW confirmă al treilea model ecologic: viitorul i5 va avea un motor 100% electric

de Bogdan Mirică
Joi, 10.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW se pregătește să lanseze al treilea model din gama i. Așteptat să se numească i5, acesta a fost deja confirmat și ar urma să ofere un sistem de propulsie similar celui regăsit pe i3, dar cu ceva mai mulți cai putere.

S-a vorbit mult despre un al treilea model în gama i. Nu mai este un secret pentru nimeni că BMW se va axa pe lansarea unor modele ecologice în următorii ani, toate urmând să fie introduse sub logo-ul i.

Despre al treilea model s-a spus că va fi un sedan de dimensiuni generoase, capabil să se dueleze cu Tesla Model S, însă nimeni nu a confirmat aceste supoziții. Până acum. Pentru că Henrik Wanders, șeful de produs al gamei BMW i, a declarat pentru publicația ”Car and Driver” că va exista un model nou, care va folosi rețeta lui i3.

Mai exact, viitorul i5 va folosi tot un propulsor 100% electric, asociat în cazul celor care doresc mai multă autonomie, unui agregat convențional, de mici dimensiuni. Este vorba despre acel range extender întâlnit și pe versiunea cu cea mai mare autonomie a modelului i3. Nu va fi vorba despre un ansamblu hibrid alimentat la priză, cu sute de cai putere, ca în cazul lui i8.

BMW i3 se adresează în special celor din mediul urban, care folosesc modelul electric drept o a doua sau a treia mașină a familiei, iar numărul de kilometri garantat de bavarezi este suficient pentru o navetă zilnică.

BMW i5, în schimb, trebuie să facă față unor cerințe ceva mai mari. Va avea nevoie de spațiu interior generos și de un pachet de baterii care să poată face față chiar și unei excursii mai lungi cu întreaga familie. Tocmai de aceea i5 va fi disponibil și cu un range extender, cu acel motor convențional care produce curent pentru baterie.

Deși Wender nu a vrut să vorbească despre forma pe care o va lua modelului electric, presupusa caroserie în trei volume (sedan) este contrazisă de surse neoficiale, care susțin că am putea vedea chiar și formele pătrățoase ale lui i3, supradimensionate. Cert este că structura din aluminiu și fibră de carbon se va păstra.

Comentarii (3)

  • si daca va semana mai mult cu Prius? :) sa-mi zice-ti mie "cutzu".....
    3 1
  • Pariez ca asa va arata:
    http://www.automarket.ro/stiri/bmw-a-patentat-design-ul-unui-prototip-neobisnuit-iata-primele-imagini-67373.html
    2 0
  • alta marie cu alta palarie.....in cazul de fata ...o alta Toyota cu sigla BMW
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru