BMW M4 Concept Iconic Lights: noi faruri cu laser şi stopuri cu iluminare OLED

de Bogdan Mirică
Marti, 06.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat în cadrul CES 2015 un concept botezat M4 Iconic Lights, creat pentru a dezvălui o nouă generaţie a farurilor cu laser şi noile stopuri cu tehnologie OLED.

BMW nu putea lipsi de la târgul noilor tehnologii CES 2015, desfăşurat în Las Vegas. Constructorul german a adus, aşa cum a promis, o nouă tehnologie revoluţionară de iluminare. Este vorba despre o nouă generaţie a luminilor laser, introduse deja în producţia de serie odată cu noul BMW i8.

Tehnologia a evoluat şi este expusă acum cu ajutorul unui nou model, botezat M4 Concept Iconic Lights. Prototipul expus la CES 2015 dispune de un nou set de faruri laser, capabile să ofere o iluminare pentru o distanţă de 600 de metri atunci când faza lungă este activă.

De asemenea, farurile dispun şi de un sistem anti-orbire pentru ceilalţi participanţi la trafic, având în vedere că faza lungă rămâne permanent activă.

BMW M4 Concept Iconic Lights promovează o nouă generaţie de faruri cu laser.

Tehnologia revoluţionară nu se opreşte aici, pentru că ea continuă şi în spate, la nivelul stopurilor. Acestea folosesc tehnologie OLED, adică lumină furnizată de mai multe straturi de material organic semi-conductor.

Potrivit BMW, grosimea elementelor OLED este de numai 1.4 mm. De asemenea, este pentru prima dată când această tehnologie este folosită şi la nivelul stopurilor şi al semnalizărilor.

Nu există detalii concrete despre materializarea acestor tehnologii de iluminare introduse pe M4 Concept Iconic Lights, însă potrivit BMWblog, primul model care va primi stopuri cu iluminare OLED va fi un model al diviziei M, programat să debuteze în 2016.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru