BMW M5 Ring Taxi, accident pe circuitul de la Nurburgring

de Bogdan Mirică
Luni, 28.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deşi a străbătut aproape zilnic cei 20 de kilometri ai Nurburgring-ului, acumulând constant experienţă, BMW M5 Ring Taxi nu a putut evita un accident serios petrecut săptămâna trecută.

Urmareste Automarket
BMW a făcut o tradiţie din prezenţa „taxiului” său pe circuitul de la Nurburgring. În 2011, germanii actualizau maşina care se ocupă cu furnizarea senzaţiilor tari tuturor celor care vor să guste puţin din experienţa numită Nurburgring. În cadrul unei ceremonii lipsite de fast, BMW introducea M5 Ring Taxi, bazat pe actuala generaţie a modelului de performanţă.

La doi ani de la debutul său, săptămâna trecută mai exact, M5 Ring Taxi a sucombat subit într-unul dintre virajele Nurburgring-ului, semn că nimeni nu scapă fără a plăti tribut Iadului Verde.

Informaţiile privind accidentul sunt puţine, însă este cert că nimeni nu a fost rănit.

Esential 560 de cai putere oferă actualul BMW M5.
Se pare că incidentul s-a produs din cauza asfaltului ud şi a neadaptării vitezei într-o curbă. Maşina s-a izbit de parapetul de protecţie şi a avariat serios partea din spate.

Sub capota lui M5 se regăseşte deja cunoscutul propulsor V8 de 4.4 litri care dezvoltă 560 de cai, favorizând un sprint de la 0 la 100 km/h în 4.4 secunde. Repriza 0-200 km/h are loc în 13 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 305 km/h.

Credit foto: Bridge to Gantry

Sursa: WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru