Bugatti se pregăteşte să-şi ia adio de la Veyron: supercarul primeşte ultima sa ediţie specială, Veyron Ettore Bugatti

de Sebastian Toma
Joi, 07.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti va mai comercializa doar 15 unităţi Veyron, iar trei dintre acestea fac parte din seria specială Legends. Ultimele trei unităţi se numesc Veyron Ettore Bugatti, un tribut adus fondatorului mărcii.

Ettore Bugatti este o legendă. Era clar de la început că trebuie să-i dedicăm ultimul model al seriei Legends. Ideile şi vehiculele pe care le-a adus în faţa lumii reprezintă o artă în sine şi au dus la fondarea celei mai valoroase mărci auto din lume.

Wolfgang Dürheimer
Şeful Bugatti
Bugatti a dezvelit ultimul model al seriei Legends înainte de prezentarea oficială de la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Vorbim despre Veyron Ettore Bugatti, bazat pe Grand Sport Vitesse, un model care va fi construit în doar trei exemplare, lăsând doar 12 unităţi Veyron rămase de vândut pentru comenzi personalizate. După cum îi spune şi numele, ultimul model al seriei Legends de la Bugatti, compusă din şase seturi a câte trei exemplare personalizate din fabrică, este dedicată fondatorului mărcii din Molsheim, Ettore Bugatti. Inspiraţia pentru personalizarea acestui model a venit de la modelul Type 41 Royale din 1932, iar primul exemplar va fi expus la Pebble Beach şi are un preţ de 2.35 milioane de euro.

Bugatti: "Mai există doar 15 exemplare Veyron care pot fi comandate"

Spre deosebire de celelalte modele Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, versiunea dedicată lui Ettore Bugatti are o secţiune frontală din aluminiu lustruit manual, o premieră pentru marca deţinută de concernul Volkswagen.

Între timp, posteriorul este realizat din fibră de carbon cu finisaj albastru inchis, iar jantele din aliaj copiază un model proiectat de însuşi Ettore Bugatti. Semnătura fondatorului mărcii Bugatti este gravată în argint şi este prezentă în mai multe locuri pe caroseria modelului. La interior, modelul prezintă un tip de piele special, care necesită şase luni pentru a fi realizat, alături de ornamente din fibră de carbon de culoare albastră.

Aşa arată reproducerea în argint a semnăturii lui Ettore Bugatti.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess - ediţie specială în cinstea lui Roland Garros

Urmareste Automarket
În materie de performanţe, acest model nu necesita nicio îmbunătăţire, aşa că vine în faţa publicului în versiunea standard.
La fel ca orice Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, motorizarea quad-turbo asigură 1.500 Nm şi 1.200 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.6 secunde şi are o viteză maximă de 408 km/h. Deloc întâmplător, primul Veyron din seria Legends a fost prezentat tot la Pebble Beach, în august 2013, iar celelalte patru modele vor fi expuse şi ele alături de modelele despre care am vorbit mai sus.

Un nou Bugatti Veyron de 1.500 CP ar putea fi lansat anul viitor

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Inegalabil, de la debut pana la final de cariera!
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru