Burduşit cu tehnologie: Volkswagen T-Prime Concept GTE anticipează designului viitorului Touareg

de Daniel Popescu
Luni, 25.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen T-Prime Concept GTE prefaţează liniile de design ale viitorului Touareg şi mizează pe instrumentar de bord digital şi propulsie hibridă.

Salonul Auto de la Beijing găzduieşte în această săptămână Volkswagen T-Prime Concept GTE, un concept despre care se vehiculează că anticipează liniile de design ale viitoarei generaţii Touareg.

Construit pe platforma MLB, acesta iese în evidenţă prin grila de mari dimensiuni şi jantele de 22 inch, dar şi prin blocurile optice LED integrate în bară de protecţie. Comparativ cu actualul Toareg, conceptul are 5.07 metri lungime, cu 27 centimetri mai mult, dar şi doi metri lăţime, cu 6 centimetri mai mult.

La interior se remarcă din plin noua tehnologie digitală prin ecranul curbat şi tactil cu diagonală de 15 inch care joacă rol de sistem multimedia, display-ul touch de 12 inch pentru instrumentarul de bord digital, dar şi prin absenţa butoanelor fizice de pe volan, care au fost înlocuite cu controale sensibile la atingere. Şi asta nu este totul: între scaunele din spate există o suprafaţă tactilă cu diagonală de 9.6 inch care oferă pasagerilor posibilitatea de a ajusta scaunele sau sistemul de climatizare.

Propulsie hibridă

Volkswagen T-Prime Concept GTE mizează pe o propulsie hibridă alcătuită din motor turbo de 2.0 litri de 248 CP acompaniat de un motor electric care furnizează echivalentul a 134 CP.

Puterea totală pe care o poate sistemul hibrid al conceptului german este de 375 CP. Evident, cutia de viteze este automată, iar conceptul este dotat cu tracţiune integrală 4Motion.

Din punct de vedere al performanţelor, T-Prime Concept GTE ajunge la 100 km/h în 6 secunde şi la o viteză maximă de 223 km/h. În mod electric, T-Prime Concept GTE este capabil să parcurgă o distanţă de cel mult 50 km.

Via Volkswagen

Comentarii (12)

  • Ati observat o treaba? Cu cat creste amploarea scandalului Dieselgate, cu atat creste nivelul de CROM de pe Volkswagen, adica mai mult "kissassing" la adresa americanilor.
    29 10
  • cromul e destul de scump, altii nici macar crom nu pun, dar (altii) macar au motoare, curate fara noxe, eco friendly bullshit,
    6 17
  • Cromul e la fel de "util" precum o oglinda in buzunarul unui barbat; de fapt e chiar mai util decat otelul, aluminiul sau fibra de carbon ! La naiba: toate masinile sa se faca numai din crom ! Iti va satisface Ego-ul?
    ALTII, adica marea majoritate, n-au rasolit-o atat de grav, nascocind un dispozitiv de fraudare inca din 1999. ALTII, n-au marketing media agresiv. ALTII nu-si eticheteaza in mod aparte & ipocrit gama diesel (vezi "bluetech"). ALTII au scos masini 100% electrice, pe vremea cand Vw sustinea ca nu-s viabile.
    26 11
  • @Madalescu
    Si toyota corolla e plina de crom; sau o fi plastic vopsit argintiu?
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/2014_Toyota_Corolla_(ZRE172R)_Ascent_sedan_(2014-04-11).jpg
    13 9
  • Mda. Din ce am observat, pertinenta n-a fost niciodata apanajul mascaricilor care sustin Toyota sau Vw pe site-ul asta.
    18 3
  • clar ca esti fixat pe o chestie si nu vezi mai mult decat calul ala cu obloane, fiind un mediocru fara capacitate de a vedea lucrurile in ansamblu, dar apanajul tau este balcanic de 2 lei sau 2 leve bulgaresti
    3 10
  • deceneu
    madalino, de cate ori ti-am zis sa taci din gura si sa stai la cratita, acuma iar ti_o iei, da asa iti trebuie
    9 9
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Următorii mecanici de cartier ce vor repara vw-urile vor fi ,,electroniști-progamatori,,.
    10 8
  • VozWagist
    Hmmm, urmatorul Touareg vine dotat cu Aragaz?? Cel putin asa arata cele 2 ochiuri de pe consola.
    1 1
  • @carnat
    L-ai mancat deja? La cat troll faci macar gura sa o ai plina.
    2 1
  • Asta trebuia sa fie Q7, nu silueta de break suprainaltat din prezent. Forma conceptului asta se potrivea excelent lui Q7, iar spatele putea sa ramana neschimbat cu totul. Interiorul la fel.
    1 2
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    @carnat
    După oftica cu care scrii se pare că tu ești cel ce consumă produsele vw :))...mai ușor, că te îneci !
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru