Cadillac îşi mută sediul la New York şi devine marcă independentă în cadrul grupului General Motors

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 24.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marca Cadillac trece printr-o serie de schimbări importante, devenind o afacere independentă în cadrul General Motors, iar sediul central va fi mutat din Detroit la New York.

General Motors a anunţat că marca de lux Cadillac va fi transformată într-o firmă separată cu un nou cartier general stabilit în oraşul New York. Conform GM, această mişcare are ca scop "identificarea unor noi oportunităţi de creştere a mărcii Cadillac şi îi va permite acesteia să se concentreze mai bine către segmentul de piaţă pe care îl vizează."

Cadillac va astfel un nou sediu general în New York, părăsind astfel Detroit-ul natal. Nu există încă prea multe detalii despre acest nou sediu, dar GM a spus ca va fi gata anul viitor şi va conţine şi un spaţiu pentru evenimentele mărcii, precum şi birouri moderne pentru angajaţi. Mutarea la New York nu va afecta staff-ul tehnic ce se ocupă de dezvoltarea noilor modele, aceştia rămânând în Michigan. Preşedintele mărcii Cadillac, Johan de Nysschen a declarat: "Suntem foarte mândri de originea şi istoria mărcii Cadillac şi de înrudirea cu oraşul Detroit. Majoritatea forţei de muncă va rămâne în Statul Michigan, dar nu există un alt oraş mai bine ancorat în stilul de viaţă premium decât New York-ul.

Stabilind noul sediu Cadillac în Soho va purta marca în epicentrul stilului de viaţă sofisticat. Va permite echipelor noastre să interacţioneze mai bine cu clienţii mărcilor premium pentru a putea dezvolta aşa cum se cuvine marca Cadillac."

Urmareste Automarket
Cadillac exportă automobile premium în 40 de ţări şi s-a bucurat de o creştere a vânzărilor cu 28% în anul 2013 şi cu 10% în acest an.
Cea mai mare creşterea a vânzărilor de modele Cadillac s-a înregistrat pe piaţa chineză, unde vânzările au crescut cu 75%.

Comentarii (1)

  • Tot China cu noii ei imbogatiti umple conturile producatorilor premium. Sincer as vrea sa vad mai multe Cadillac-uri si pe la noi (prin Bucuresti sunt cateva zeci totusi) si mai ales prin Europa. Ce sa-i fac...imi plac masinile americane :-P
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru