Cel mai galonat designer auto din istorie, Giorgetto Giugiaro, pleacă din compania care-i poartă numele

de Mircea Meșter
Vineri, 03.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italdesign Giugiaro fără Giugiaro? Este posibil. marele designer italian Giorgetto Giugiaro a vândut către Audi şi ultimele acţiuni pe care le avea în compania fondată de el în 1968 şi achiziţionată de marca germană în 2010.

Veste surprinzătoare astăzi din vârful industriei auto. Giorgetto Giugiaro, unul dintre cei mai influenţi oameni din designul auto mondial, a părăsit compania care-i poartă numele, Italdesign Giugiaro, urmând să îşi dedice timpul şi activitatea "unor proiecte personale". Giugiaro, în vârstă de 76 de ani, este omul din mâinile căruia au ieşit, printre altele, primea generaţie Volkswagen Golf, primul Volkswagen Passat, Alfa Romeo Brera, Audi 80, BMW M1, Fiat Panda şi Punto, conceptul original Mustang, primul Seat Ibiza şi Renault 19. Giorgetto Giugiaro a fost numit în anul 2000 "Designerul auto al secolului 20".

Plecarea lui Giugiaro din compania pe care a fondat-o în 1968 vine la cinci ani după ce Audi a cumpărat Italdesign Giugiaro, achiziţionând 90.1% dintre acţiuni. În acel moment, Giorgetto Giugiaro şi fiul său, Fabrizio, au rămas cu 9.1% dintre acţiuni, însă acestea au fost vândute tot către Audi acum câteva zile, în 28 iunie 2015.

"Plecarea lui Giorgetto Giugiaro nu va influenţa dezvoltarea companiei, care se află pe o pantă ascendentă din punctul de vedere al creşterii activităţii", se arată într-un comunicat de presă oferit de Italdesign Giugiaro.

Conform informaţiilor oferite de companie, Italdesign Giugiaro a angajat din 2010 până astăzi circa 250 de oameni suplimentar faţă de cei veniţi înspre Grupul Volkswagen la achiziţia companiei.

Giorgetto Giugiaro alături de Volkswagen Golf, una dintre cele mai importante creaţii din cariera sa.

Comentarii (6)

  • Un baiat
    Poza de RIP ! ALta nu ati gasit ?
    3 3
  • Cel mai mare in viata.Probabil ca a vazut ca nu se poate face nimic cu Audi.
    9 3
  • mentalitate romaneasca... daca bemwe pun 7 leduri in loc de 5 urla forumul, cand un giganr ca GIUGIARO se lasa de meserie, mucles...
    5 2
  • @flavius
    ai tras tu concluzia th th th
    2 2
  • inexorabil
    O pierdere incomensurabilă, dincolo de gestul inerent vârstei...

    Încet, dar sigur, lumea auto va încăpea pe mâinile aventurierilor care vor configura high-tech cu oarece urme de maşină...
    1 1
  • @inexorabil vrem, nu vrem high-tech ne asteapta, ma uit prin casa, Smart Tv( "mie' nu-mi foloseste mai mult decat LCD vechi), smart-phone pana si nevasta-mea si-a luat ca sa nu ramana o baba ramolita (inca rezist la capitolul asta) si lista continua...............
    Cred ca-si doreste liniste
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru