Chinezii au creat o copie grosolană după Range Rover Evoque: Landwind X7

de Bogdan Mirică
Joi, 07.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Range Rover Evoque este atât de apreciat în China, încât un producător local a decis să creeze o copie fidelă a SUV-ului britanic. Modelul se numeşte Landwind X7 şi costă doar 20.000 de dolari.

Chiar dacă în ultimii ani tot mai mulţi producători auto au dat în judecată companiile chineze pentru copiile lor grosolane după modele de succes, actele de plagiat nu s-au oprit. Ba chiar s-au înmulţit.

Ultima ispravă a chinezilor vizează un model de succes în Europa şi Statele Unite: Range Rover Evoque. Dacă în alte situaţii chinezii se mulţumeau să copieze doar forma farurilor sau a grilei, în această situaţie, producătorul Landwind (până şi numele brandului rezonează cu Land Rover) a fotocopiat parcă întreg aspectul lui Evoque.

Ca o ironie a sorţii, Land Rover se pregăteşte să demareze oficial producţia în China, iar primul model ieşit de pe linia de asamblare va fi, culmea, chiar Evoque, originalul.

Până atunci însă, piaţa chineză va face deja cunoştinţă cu Landwind X7, aşa cum se numeşte copia sa locală.

Pe lângă designul pe care deja îl cunoaştem, X7 oferă un interior diferit de cel al modelului britanic, semn că oamenii de creaţie s-au străduit măcar la acest capitol.

Esential 190 de cai putere dezvoltă motorul instalat pe copia lui Range Rover Evoque.
Bazat pe o platformă a fratelui mai mare, Landwind X8, clona foloseşte un motor pe benzină de 2.0 litri, cu patru cilindri, capabil să dezvolte 190 de cai putere şi 250 de Nm, exploataţi cu ajutorul unei cutii manuale cu şase rapoarte sau cu ajutorul unei automate cu opt trepte.

Noul Landwind X7 va avea un preţ de 120.000 yuan, echivalentul a 19.500 de dolari.

Este un preţ infim pe lângă cei 528.000 de yuan (echivalentul a 85.665 de dolari) pe care îi percepe de obicei Land Rover pentru a vinde Range Rover Evoque unui client din China.

Comentarii (7)

  • Adrian
    E chiar mai frumos :))
    35 5
  • wow, de 5 ori mai ieftin .... parca - parca iti vine sa iei unul ...
    36 3
  • mihnea
    De fapt, Range Rover Evoque facelift va copia LandWind X7. Plus ca toate masinile chinezesti au piese originale chineze!
    49 0
  • eu ma duc la sfarsitul lui noiembrie in China, si ma bate gandul la un drivetest . :))
    desi pana in noiembrie e cam mult , posibil sa scoata chinezuti deja faceliftul . :)))
    16 0
  • Asta copie este masina pe care o sa o cumpere prim-m roman.De fapt el a comandat-0 special. Copiatul este in ADN-ul lor.
    9 3
  • iti iei o chienzarie din asta, apoi gasesti sigur prin vitan niste embleme cu Range Rover, le montezi rapid, si gata te primesc baietii in dorobanti...
    21 0
  • Ok... Astea-s poze cu Evoque-ul facelift... Puneti si poze cu 'copia grosolana'...
    16 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru