Chinezii de la Geely vor ca Volvo să ajungă pe bursă: constructorul suedez este evaluat la 30 de miliarde de dolari

de Petre Barac
Sambata, 12.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul chinez Geely analizează oportunitatea listării la bursă a constructorului Volvo, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Compania suedeză are o valoare totală estimată la circa 30 de miliarde de dolari. Primele acțiuni Volvo ar urma să fie vândute la bursă în toamna acestui an.

Volvo a înregistrat o creștere de 28% a profitului operațional în 2017, cea mai bună performanță din istoria companiei, precum și patru ani la rând cu vânzări în creștere sub acționariatul chinezilor de la Geely.

Noii patroni de la Geely au angajat acum Citigroup, Goldman Sachs și Morgan Stanley, trei dintre cele mai mari bănci din lume, cu scopul de a vedea în ce condiții Volvo poate să fie listată la bursă, conform unor surse citate de Bloomberg.

Volvo are o valoare totală estimată la circa 30 de miliarde de dolari, iar primele acțiuni ale constructorului suedez ar urma să fie vândute pe bursă în toamna acestui an. Informații neoficiale arată că șefii Geely și Volvo au avut întâlniri cu directorii celor 3 bănci menționate ca să discute detaliile acestui proiect.

Hakan Samuelsson, CEO-ul Volvo, a spus recent că decizia vânzării unui pachet de acțiuni al constructorului suedez îi aparține miliardarului Li Shufu, cel care controlează grupul Geely.

Suedezii de la Volvo au reușit în 2017 un nou an-record la nivel de vânzări. Scandinavii au găsit cu 7% mai mulți clienți decât în anul anterior, care la rândul său fusese unul de vârf pentru Volvo.

În total, Volvo a reușit să convingă 571.577 de clienți din toată lumea să aleagă modelele sale în defavoarea rivalilor premium germani, britanici sau japonezi.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru