Citroen decide până la sfârşitul lunii iunie dacă participă în WTCC în 2014

de Daniel Popescu
Joi, 13.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va decide până la sfârşitul lunii iunie dacă va concura cu Sebastien Loeb în Campionatul Mondial de Turisme începând din sezonul 2014.

Esential 2014 este sezonul in care Citroen ar putea debuta in WTCC
Citroen a anunţat în luna septembrie a anului trecut că analizează posibilitatea de a participa în Campionatul Mondial de Turisme începând din sezonul 2014 împreună cu Sebastien Loeb, care se va retrage complet din WRC la finalul acestui an.

Constructorul francez a anunţat în această săptămână că decizia finală va fi anunţată până la sfârşitul lunii iunie.

"Decizia finală este aşteptată până la finalul lunii iunie şi va fi luată în următoarele două săptămâni. Dosarul este complet şi va fi prezentat Comitetului Executiv al grupului PSA Peugeot-Citroen. CEO-ul nostru Frederic Banzet este deja convins de beneficiile sosirii noastre în WTCC", a declarat Yves Matton, şeful Citroen Racing, pentru publicaţia Autonews.

Decizia finală este aşteptată până la finalul lunii iunie şi va fi luată în următoarele două săptămâni.

Yves Matton
Sef Citroen
Decizia Citroen depinde însă şi de FIA, întrucât forul mondial pregăteşte o amplă schimbare a regulamentului tehnic, care prevede eliminarea actualelor maşini de tip Super 2000.
Iniţial, ideea era ca în 2014 cele două regulamente să funcţioneze în paralel înainte de introducerea completă în 2015, însă Citroen a făcut presiuni pentru ca noile reguli să intre complet în vigoare în 2014. 

Citroen a efectuat deja o sesiune de teste cu un prototip pentru WTCC bazat pe modelul Citroen DS3 WRC (foto), la care a participat şi Sebastien Loeb.

Până în prezent, singurii contructori care au confirmat prezenta în WTCC în 2014 sunt Honda şi Lada.  

Via TouringCarTimes, WorldTuringCars

Comentarii (1)

  • In WTCC legea o face Chevrolet Cruze,e cea mai buna masina.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru