CNADNR pregăteşte o nouă taxă pentru şoferii care circulă pe A1şi A2

de Sebastian Toma
Luni, 11.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CNADNR a anunţat o nouă taxă de drum pentru cele mai aglomerate şosele ale ţării. Aceasta se numeşte "tariful de concesiune" şi se aplică autostrăzilor A1 şi A2, precum şi pentru viitoarea centură de Sud a Bucureştiului.

CNADNR a anunţat o nouă taxă pentru şoferii din România. După taxa de drum inclusă în preţul carburantului şi rovinieta, CNADNR anunţă introducerea tarifului de concesiune. Acesta se va aplica celor mai aglomerate şosele din România, fiind menţionate doar Autostrada Bucureşti-Piteşti, Autostrada Bucureşti-Constanţa şi Centura de Sud a Bucureştiului, pentru cea din urmă CNADNR fiind încă în căutarea unei firme care să execute lucrarea de construcţie. Pentru moment, cei de la CNADNR nu au specificat când va intra în vigoare noul bir, cum se va plăti, cât va costa în funcţie de categoria vehiculului pentru care este folosit şi care sunt sancţiunile aplicate şoferilor care nu-l plătesc.

"Este un pas foarte mic, dar un pas uriaş pentru România, pentru că altfel, doar din resursele bugetare, noi nu o să reuşim să dezvoltăm infrastructura şi vorbesc de autostrăzi, dacă doar stăm din bugetul de stat", a declarat premierul Victor Ponta referindu-se la "tariful de concesiune", citeazâ Gândul.

Urmareste Automarket
Şoferii vor putea circula pe cele trei şosele aglomerate ale ţării doar după ce vor plăti respectiva taxă.
În total, vorbim despre 400 de kilometri de drum pentru care se va aplica această taxă. Am contactat oficialii CNADNR în vederea obţinerii unei poziţii oficiale privind taxarea dublă a şoferilor pentru parcurgerea acestor segmente de drum, fiind necesară şi rovinieta pentru circulaţia pe aceste segmente.

Via Gândul

Comentarii (19)

  • Vasilica
    Eu sunt de accord sa platesc dar sa am si pe unde circula. A1 si A2 este bataie de joc nu se numeste autostrada. Centura B daca ai tanc poate .....
    Sunt curios la alegeri ce se intampla, pentru ca eu stiu un lucru ca nu voi mai vota PDL,USL
    49 2
  • Nu prea imi place sa fac referire la politic, dar se vede de la o posta ca baietii astia nou veniti la putere sunt hamesiti rau de tot.
    Si daca, sub forma unui protest, n-o plateste nimeni, dar absolut nimeni, ce se poate intampla? Vor da amenzi tuturor? Si daca nu le platim nici pe-alea? E practic inca o dedublare de taxa si poate fi usor combatuta in procese, deja devine o triplare (taxa de drum in benzina, in rovigneta, plus acest nou tarif).
    Sa fie bine inteles, nu cred ca cineva in tara asta nu vrea sa plateasca o taxa doar de-al dracului, ci doar pentru ca are experienta platitului de impozite degeaba de 23 de ani. S-au platit, fara exagerare, taxe in valoare de zeci, poate sute de miliarde de dolari in acesti ani si tara e in degradare continua.
    Daca ne decidem noi, sclavii, sa nu mai platim absolut nici o taxa? Greva fiscala totala! Blocaj financiar total! Ce pot face, ne baga pe toti la puscarie? Cand oare vom lua cu adevarat atitudine?
    66 0
  • Te fura in fata cu zambetul pe buze!
    Si apoi pe cei prinsi cu mizerii auzi 2 zile despre ei la tv si apoi liniste... iar tu esti si cu banii luati si f....
    Prost sa fii sa crezi ca astia o sa colecteze 4 ani bani si apoi se apuca curat de treaba. E hilar de haios la ce s-a ajuns.

    Vrem sa vorbim de bani luati si lucrari neterminate care dureaza cu anii... si care trebuiesc refacute/remodernizate? Pai cele 3(trei) statii de tramvai de pe Liviu Rebreanu dureaza deja de aproape 2 ani... si pentru ce? Ca nimeni nu s-a gandit mai departe ca dupa alea 3 statii urmeaza ghici... alte 4 care sunt praf si nu s-a miscat nici un deget tp ele?... adica parca vad ca fac 10 km de centura in 15 ani si dupa ce trmina poate (daca avem noroc) sa se apuce de alti 10 :(

    JENANT!!
    33 0
  • Vasilica
    E politica deja dar atata timp cat nu tai furturile si iti aperi baronii (ii aperi cu multi bani) nu o sa se faca nimic. Daca se sta si se beleste ochiu la capatos, cruduta, bote si alti terminati de genu, o sa ne mai fure mult si bine astia.
    23 0
  • Si rovigneta la ce dracu mai platim?
    33 0
  • inexorabil
    Nascatoarele voastre de borfasi! Bai Ponta-tor al noului val de "clientela drumara", te lamentezi ca nu mai sunt "resurse bugetare"?! Pai cum naiba sa mai fie daca zac nestiute, perfect si sublim camuflate, in conturile voastre particulare?......Doamne, cata neobrazare si pe maimutoiul asta, o alta creatura nefericita, ca si T.B., scoasa din jobenul cu marionete politice, imprevizibil si inepuizabil, al Marelui Zambarici. Si cata "ingeniozitate" lingvistica pune la bataie pentru adormirea vigilentei maselor de "fraieri", care au stampila de vot lipita de mana precum scaietii de lana: "timbru de mediu", "tarif de concesiune" (barem "portocaliii" erau sinceri catre public in intentiile lor talharesti, actionand la vedere; astia insa, ehei, se cred unsi cu alifii ezoterice, o fac "cu stil"). Ce alte denumiri "stiintifice" vor mai scorni pederastii astia, bomboneii astia, mascandu-si stangaci, prin intermediul "inspirat" al "persuasivului" limbaj fiscalo-legislativ, cleptomania lor desantata, interminabila si parca tot mai patologica? Ma rog, ce inseamna "concesiune" si de ce o aduc in discutie? Adicatelea, la un moment dat, va deveni, din drept civic elementar, un favor sau un privilegiu sa circuli pe drumurile "lor" (nu mai sunt publice ???), desi ti le lasa tot pline de gropi, tot denivelate, tot avariate, tot carpite jalnic, tot hidoase ca aspect general!
    Basca se va intampla ce va spuneam deunazi despre adevaratul si dublul impact al "regionalizarii" (de fapt, federalizarea artificiala, pe fata, a Romaniei) :
    1) nemaifiind practic nimic de sterpelit din tara, isi vor plasa "strategic" oamenii lor de casa in agentiile regionale de administrare a fondurilor europene de orice fel, daca nu i-au infiltrat deja, deci USL, PDL si UDMR vor face front comun in spatele camerelor de luat vederi si vor purcede copacel (unde-s trei, puterea super-creste!) in vasta si antologica epopee nationala de a - culmea indraznelii - jefui UE cu acte in regula, a se citi cu acoperire legala! Degeaba isi va construi un dosar blindat, ireprosabil (dupa ce-l vor usca de bani "consultantii autorizati"), si nea Caisa din Valea Seaca, caci o va lua la (m)UE daca se va hazarda spre "eligibilitate" fara spate politic asigurat in stil "strong"; nu va rasfoi nici dracu' maculatura lui onesta sau i se va imputa de catre maestrii diversiunii, mai ales daca il vor sti ca nu-i prea scolit, vreo conditie "neconforma cu Ghidul Solicitantului", in speta vreo gaselnita sofisticata si "credibila" la care bietul om nu s-ar fi gandit, in consecinta: ceau-bau, data viitoare!
    2) poate ca lumea va pasi in dulcea neprihanire a vesniciei, dar revizionismul maghiar nu se va potoli nici atunci, asa ca hop-tzop si bye-bye Ardeal! Nu credeti? Vedeti vreo initiativa concreta a "autoritatilor" romanesti de contracarare eficienta si sanctionare intransigenta a acestor manifestari anticonstitutionale grav sfidatoare la adresa osemintelor jertfelnicilor fauritori ai Romaniei firesti, intregite ?!? Sunt sigur ca agitatorii sovino-iredentisti maghiari si-au propus morti-copti sa faca in asa fel incat tara asta martira sa nu apuce sa-si aniverseze centenarul Marii Uniri Nationale, razbunandu-si cu sete "umilinta" de la Trianon, alias cosmarul unguresc perpetuu......
    Iar noi, toti ceilalti, somn usor, ca doar ne cheama datoria: familii & servicii - patria este acolo unde ne simtem bine, nu?
    25 2
  • Oare cum se face ca Germania poate sa construiasca autostrazi fara taxe, Olanda de asemenea si la noi trebuie sa platim pentru niste cacaturi de strazi, pline de gropi si valuri, de zici ca mergi cu barca ???
    Retardatii care ne conduc isi impart frumos contracte pentru constructia autostrazilor ! Avem cele mai scumpe si mai proaste strazi din Europa, ca sa nu mai zic ca pretul la combustibil e la fel ca pe afara.
    SA LE FIE RUSINE !!!
    27 0
  • Atat timp cat prostul inghite, guvernul va mai veni cu astfel de taxe. Pai daca ei de 20 de ani tot vin cu taxe si scumpiri si nimeni nu zice nimic...Ca daca s-ar duce peste ei vreo 15-20.000 de oameni, poate altfel ar sta treburile.
    25 0
  • BaditzaEx
    nu masi exista la nimeni atata bataie de joc, si asta NU doar din cauza politicienilor CI si In primul rand a NOASTRA, suntem cele mai Fudule Bovine !!!, atat de simandicosi si Puturosi in a lua atitudine incat meritam din plin sa se uite de Sus in jos Bulgarii iar de Unguri nu mai zic... pana nu lasa aceasta atitudine bolnava de bovina violata dar careia ii este teama sa vorbeasca, ca-i prea '' civilizata '' ( chiar daca EA, Dansa traieste in noroi ) , nu vom schimba nimic !!!
    Am votat cu aceleasi lichele mancatoare de vise si vieti, ar fi cazul pt o schimbare, gen Zorii Aurii ( Grecia ), sau Jobbik ( Ungaria ), rog puristii si '' occidentalii '' sa ma lese de comentarii gen : < comunistule >, < extremistule > ...
    Este grav ca am ajuns fara economie iar unii se mai uita in oglinda de cum le sta palaria-n cap...
    Sa platesti de 3 ori o taxa deloc modica pt niste '' AUTOSTRAZI '' cu promisiunea caci astfel vom putea face ceva pe viitor , e rah... in ochi dupa faza cu 100miliarde SI la FMuIe si banii pierduti de la m UE,
    iar cretinii care se mai consterneaza , < vai de cum o fi posibil ?! > sau < aaaa, pai si noi ce sa facem ....??!! hmmm > n-au decat dispretul meu.


    AM sper ca n-am fost prea OFF-Topic ( free-spech , right ? ) si n-o sa-mi mai banati IDd-ul doar pt ca n-am fost Cool & Popular si-mi place sa pun destul pe rana
    Toate cele bune, in caz , ca nu-mi lasati comentul , Clar nu mai intru neam pe aici,
    ma scuzati, am vrut sa zic All the best !
    20 2
  • Adrian24
    go to hell !!!
    4 4
  • antonny
    VOR TAXE SI ATAT ..... ASA SE FURA Statul plăteşte 4.000 de euro pe lună pentru curăţarea unor toalete. Ciudat este însă faptul că aceste grupuri sanitare sunt nefuncţionale,.....Se întâmplă pe tronsonul al autostrăzii Timişoara - Lugoj, care are mai puţin de zece kilometri şi două grupuri sanitare.
    Şoferii care circulă pe autostrada Timişoara - Lugoj trebuie să se gândească de ori ori înainte de a opri maşina. Şi asta pentru că, deşi autorităţile spun că sunt funcţionale, grupurile sanitare sunt închise........ si vor taxe NU AI UNDE SA TE OPRESTI SA RESPECTI TIMPI DE PRCUS ...... SAU SA TE ODIHNESTI SA POTI SA TE DUCI LA TOALETE .....PARDON IN PORUMB CA BAIETII DESTEPTI INCASEAZA 50000 euro ASA LA O STRIGARE
    7 0
  • inexorabil
    Salut, Baditza! Da, noi suntem principalii responsabili pentru toata caricatura asta de tara, popor si comunitate ce-am devenit! La urma urmei, de ce crezi ca s-a vrut "implementarea" si la noi a plagii plagilor - "societatea de consum" (dar, in schimb, ce facem cu imperioasa munca? aaa, pai gasim repede justificare: este o relicva "bolsevica"). Pretul cuvenit a fost platit cu sange, in '89: sute de crime "cu autori necunoscuti", printre care a figurat si unul dintre cele mai oripilante asasinate politice din istorie, savarsit impotriva sotilor Ceausescu. Se mai amageste cineva inchipuindu-si ca s-a induiosat Occidentul pana in maduva in privinta faptului ca, sub comunism, ne era stomacul lipit de spate din cauza inanitiei si ca aveam calusul in gura, neavand drept de libera expresie?......Totul a fost gandit si orchestrat in asa fel incat "prostitul popor" sa ajunga sa-si formeze si sa se deprinda cu reflexul (in realitate fiind inoculat din medii sociale exogene) de a rumega linistit si de a ragai satisfacut a bunastare (de factura amarasteana, dar, eh, parandu-i-se, sub tirul propagandistic concentrat al unei mass-medii bine instruite, ca este tot bunastare "in comparatie cu vremea de sinistra amintire a lui nea Ceasca", adica "o crestere substantiala a nivelului de trai"......pe dracu', te apuca groaza si pandaliile cand vezi ce se intampla, de exemplu, in fostele zone industriale ale tarii), magulit, prin narcotizarea constiintei critice (pai cum nu, daca se zgaieste toata ziua la tembelizor si la computador), cu marfurile "de vis" de "afara" (daca ne referim la cele alimentare, in mare parte sunt petarde chimice sau gunoaie expirate "reetichetate", dar de! romanasului nostru pro-european, usor de dresat, de dus cu zaharelul, i se par delicatese de calitate transgalactica, ambalajele punctand fenomenal la impresia artistica, ole!), iar pe acest fundal general "calm si sigur", neprevestitor de nicio revolta populara (Piata Universitatii din iarna lui 2012 s-a dovedit doar o replica palida, aleatorie, neinsemnata - in esenta, o alternativa inspirata la plictisul sugrumant din casele romanilor, un show mediatic pe cinste - a adevaratei Revolutii a idealismului romanesc: Piata Universitatii 1990), isi pot face mendrele la nesfarsit, netulburate de nimeni, toate scursurile, atat din interiorul, cat si din exteriorul tarii......

    Iata un experiment ipotetic in trei acte, pe care sa-l incercam numai asa, de sanchi:
    - trecem pe la fast-food si comandam cate o shaorma "cu de toate", ca sa ne ghiftuim ca lumea;
    - intram in mall ca sa urmarim cel mai recent film cu batai, impuscaturi si explozii, asortate cu sex intre eroul lui CIA si eroina lui FBI, rivali dupa fisa postului, dar secventele deocheate intervin numai in scopul "reincarcarii bateriilor", atat ale lor, cat si ale spectatorilor din sala, si, in plin punct culminant, apare pe neve o namila extraterestra insensibila la romantism, dar amorezii trag cu super-armele lor secrete si kaputt, inlatura primejdia care viza omenirea;
    - mergem in centrul Capitalei ca sa scandam pentru "libertate, democratie si prosperitate" si eventual sa rasturnam prin forta regimul politic asupritor, luand in calcul si posibilitatea jertfei supreme, ca altfel n-ar fi Revolutie "ca la carte".
    Mmm? In ce ordine am desfasura cele trei operatiuni descrise? In ordinea prezentata de mine?

    Vedeti, asadar, ca n-are rost sa ne ascundem dupa cires: cata vreme ne inversunam sa nu intelegem ca trebuie sa daramam - fara menajamente si cat mai repede - templele si sanctuarele acestui consumism pandemic, desantat si molesitor, importat cu samavolnicie, prin fortarea mainii destinului (fiind irelevant si inutil prin prisma morala si umana si incompatibil cu duhul si specificul acestei natii virtuoase de luptatori milenari), zadarnic ne iluzionam ca vom reusi vreodata sa impunem realmente, in mod inechivoc, palpabil si durabil, prefaceri social-politice radicale, juste, primenitoare, crestinesti!

    In loc de concluzie: bine, bine, este scris in codul nostru genetic, napastuit de soarta, sa fim sado-maso forever, dar chiar asa, bre, sa ne placa la nebunie si jocurile uro-scato? Pai la asa ceva ne pretam: stam nemiscati, ca niste curci in ploaie, si tocmai de aceea paganii isi slobozesc murdariile peste noi, ei fiind incredintati ca noi le receptam cu extaz sincer :) Oare se vor opri vreodata? Da' ce, ati mai pomenit curci blege care se transforma peste noapte in combatante de ring?
    Radeti cu lacrimi, dragi popoare ale lumii, radeti pe lesinate, ca noi va oferim motive pe saturate!
    14 2
  • BaditzaEx
    @inexorabil SUPERB !!!, ai grija my friend, cu asemenea limbaj si gandire incet-incet vei fi luat pe sus de '' politia gandirii '' ( vezi 1984 de Orson Welles romanul, bine si filmul e ok ), deocamdata poti fi improscat cu rosii ( abjectii ) de prostime ( Comunistule, Extremistule !!!... o iei pe urmele lui Vadim ), doar ca , cu riscul de a parea paranoic, prostimea nu-i asa de < proasta > , putini dintre ei fiind real romani iar acel speech cu < hai sa fim prieteni europeni... > ascunde alte interese ale unor < romani > doar cu numele , Ei fraternizand cu visul umed al unor pastori ( de mai la vest de a reface patria-muma ) actiunile lor iredentiste + lasitatea si tradarea bravilor conducatori regasindu-se mai in orice sursa de informare si socializare, de la cea mai banala forma de divertisment pana la cele mai inalte cercuri, unde ar trebui sa se promoveze emanciparea societatii si natiunii romanesti... se lupta pe toate caile si mijloacele de a distruge romania , chiar si ca identitate, istorie...

    Avem una dintre cele mai bogate tari in Lume ( raportata la suprafata, vreo 239,000km2 ) dar traim cel mai prost, oare doar pt ca suntem prosti, lasi si tradatori sau avem uneori si un mic avant, < prietenesc > de la spate ?!
    incepand de la un banal topic vav de Dacia ( unde daca-i recunosti anumite minime calitati , de a fi exploatat macar un segment de nisa - cel al masinilor f ieftine, esti etichetat drept PROST sau meltean ), iar aceasta agresiune culminand cu a fi etichetat nationalist ( care in viziunea multora ( mai ales cu apelative de Istvan sau Laszlo ) te stigmatizeaza de parca ai fi vreun urmas al lui hitler sau Horthy ;-) )
    13 2
  • sigur, de ce nu se construiesc autostrazi in romania?
    pentru ca nu sunt bani, ok! dar nu este asta motivul real. bani ar putea sa vina de undeva de la "camatarii mondiali" dar nu dau romanilor bani pentru ca din calculele lor nu am putea sa ii restituim macar. sa nu mai vorbim de taxele pe credit care sunt uriase...
    deci ROMANI, asteptati inca 20 de ani pana cand sistemul va gasi solutii...
    3 2
  • Cred ca de data asta o sa dau in judecata statul. Suportam cu totii pretul urias al carburantilor cu toate ca avem partial resurse interne si drumurile care ar fi trebuit sa fie construite din accize si taxe + rovigneta sunt niste capcane sau nu sunt construite deloc.

    Si ce daca in unele tari se plateste taxa de drum, la noi se platesc taxe de 23 de ani si degeaba. Daca ne luam dupa alte tari ar trebui sa importam si salariul min pe economie de 500, 800 sau 1000 eur.

    Sper sa moara politicienii astia in accidente rutiere groaznice produse de starea drumurilor si ei si familiile lor - ganditiva ca sunt oameni care sunt condamnati pt accidente produse datorita starii jalnice a drumurilor si nici administrator de drum nu a fost condamnat pana acum.........
    6 1
  • Fratilor, asa ceva NU SE MAI POATE!
    Am ajuns bataia de joc a Europei, deja depaseste orice imaginatie bolnava sau nu, aceasta SUPER-SUPRA-TAXA! Pe asta NU o vom plati!
    PS: Este pentru PRIMA DATA cand vad toti, dar ABSOLUT TOTI colegii de AM ca posteaza la unison!
    Ma simt mandru ca fac parte din aceastra micro-comunitate de idei, ne impungem pe marci de masini, dar suntem uniti in fata mizeriilor "alesilor" nostrii... Felicitari, colegilor!
    4 2
  • inexorabil
    Da, Sharks, suntem precum japonezii pe vremea invaziei mongole, cand, amenintati de puternica flota a lui Kubilai-Han, samuraii, desi isi petreceau tot timpul in intrigi, dezbinari si lupte interne, s-au unit fara zabava si au zadarnicit planurile dusmanilor tarii; de fapt, ei n-au facut mai nimic, ci kamikaze (vantul divin sau taifunul cel distrugator), de care mongolii n-aveau cunostinta. Insa, in prezent, pe noi pare sa nu ne ajute nicio forta de Sus, ca sa ne elibereze de tirania "mongolilor" astora, care ne-au invadat in '89 in frunte cu Kagebici-Ivan, fara sa ne intrebe daca ii vrem :)
    4 1
  • BaditzaEx
    @sharks & @inexorabil, poate ar trebui sa incercam sa facem ceva mai mult... sa incetam cu dezbinarile puerile si sa protestam si noi intr-un fel ( in cel mai democratic mod cu putinta ), poate asa ( prin a educa colectivul de a protesta ), incet-incet lasam consternare si poate, poate reusim sa schimbam in ceva...

    poate astfel vom oferi un exemplu si altor categorii /domenii...
    1 0
  • inexorabil
    Baditza, chiar o sa se intample ceva revolutionar......Romania va iesi de pe orbita minciunii, imposturii si satanismului. Sa avem si mai multa rabdare......Sa ai incredere in ce spun ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru