Colaborare nebănuită: BMW și Mercedes vor să cumpere componente împreună pentru reducerea costurilor

de Daniel Popescu
Vineri, 20.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a dezvăluit că negociază extinderea colaborării cu Daimler pentru achiziția comună de componente, cu scopul de a reduce costurile.

BMW și Daimler, compania care deține Mercedes-Benz, au inițiat în 2008 o colaborare care prevede achiziția comună a unor componente care nu sunt cruciale pentru identitatea celor două branduri.

Decizia a fost luată pentru a reduce costurile în contextul izbucnirii crizei economice, iar printre componentele comune se numără pneurile și cadrele pentru scaune.

BMW a dezvăluit însă că negociază deja cu Daimler extinderea cooperării și pentru alte componente, fără însă să ofere vreun detaliu cu privire la natura componentelor vizate. "Parteneriatul nu este exploatat pe deplin. Există discuții regulate și vorbim să achiziționăm împreună mai multe componente", a explicat Markus Duesmann, directorul de achiziții al Grupului BMW, pentru publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Urmareste Automarket
Colaborarea dintre cei doi constructori vine în ciuda faptului că aceștia sunt implicați într-o luptă acerbă pentru supremație în segmentul premium, cu Mercedes în frunte în 2016 după o lungă dominație a celor de la BMW.

De asemenea, oficialul BMW a dezvăluit că intenționează să extindă și numărul furnizorilor pentru bateriile utilizate pentru mașinile electrice.

În prezent, compania germană obține acumulatorii de la un singur furnizor, și anume Samsung SDI, o subsidiară a producătorului sud-coreean de electronice și electrocasnice. "Suntem în discuții cu toți constructorii majori și vom lua o decizie pentru fiecare model", a adăugat Markus Duesmann.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • 18650 :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru