Copia se vinde mai bine decât originalul: oficialii Land Rover, iritați de succesul pe care îl are copia lui Range Rover Evoque

de Bogdan Mirică
Joi, 27.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Land Rover sunt iritați de faptul că nu pot lua nici o măsură legală împotriva chinezilor de la Landwind, care au ajuns să vândă copia lui Ranger Rover Evoque mai bine decât originalul.

În urmă cu doi ani, spiritele se încingeau în China după ce un alt constructor local era acuzat de plagiat. Landwind prezenta atunci modelul X7, o clonă a actualului Range Rover Evoque.

Englezii au încercat să își facă dreptate în instanță, însă judecătorii chinezi au respins acuzațiile aduse producătorului local. La doi ani de la debutul clonei, britanicii sunt și mai îngrijorați. Landwind X7 se vinde chiar mai bine decât Range Rover Evoque. Nici nu se putea întâmpla altfel, având în vedere că Evoque costă echivalentul a 65.000 de dolari în China, iar Landwind X7 este numai 19.600 de dolari.

În cadrul recentului Salon Auto de la Shanghai, acolo unde cele două mărci s-au întâlnit, Ralf Speth, președintele Jaguar-Land Rover s-a declarat extrem de iritat de succesul brandului chinezesc și de faptul că avocații săi nu găsesc nici o soluție legală de interzicere a actualului X7.

„Se descurcă foarte bine. Este o mașină foarte bună. Știm asta pentru că este mașina noastră”, a declarat Speth.

Potrivit estimărilor, Landwind X7 este cel mai popular model din gama constructorului chinez, care vinde anual puțin peste 80.000 de mașini.

Comentarii (7)

  • Catalin
    Se ia o replica, se schimba grila fata emblemele cu unele oringinale,rotile,mici maruntisuri si 8-10 nu isi vor da seama ca e o copie.Arata foarte bine.
    10 1
  • Wrang-rover
    tinand cont de o mica marja de eroare ne putem da seama cat costa de fapt o masina si cat e "capacul" producatorului .. si de ce se devalorizeaza atat de repede ca dupa 3-4 ani o vinzi de 2-3 ori mai ieftin ..
    24 2
  • bai tata
    poi daca arata mai bine ca originalu :P, stai sa vezi cand scot dupa Velar, ce vanzari o sa aiba, a drequ de galbejiti :)))
    9 2
  • Sigur ca Land Rover are o marja buna de profit, dar ei au investit si in crearea masinii.
    Chinejii au venit doar si au copiat
    7 11
  • Pai ce cred astia, ca daca nu vor mai fi copii, vor vinde mai bine? Pai tocmai ca vine cu un pret mai mic se vinde, altfel nu.
    1 1
  • avand in vedere ca doar imaginea conteaza, mi-as lua si eu una, oricum 90% din popor nu se prinde, mai ales in trafic...
    Oricum cine poate garanta ca "trenilingul" adidas purtat pe la nunti este original
    1 2
  • Mihai V1
    Pe cand o copie dupa Logan? Asa o sa arate mai bine...77D1
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru