Galerie foto cu Landwind X7: clona chinezilor continuă să sfideze Range Rover Evoque

de Bogdan Mirică
Miercuri, 22.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Landwind X7 continuă să sfideze acuzele privind plagierea designului întâlnit pe Range Rover Evoque. Clona chinezească apare într-un nou set de imagini oficiale.

Lansat în toamna anului trecut, Landwind X7 a reaprins scandalul clonelor chinezești. Modelul din Țara Marelui Zid a fost acuzat că plagiază flagrant formele unui model european de succes: Range Rover Evoque.

Primele imagini cu noul Landwind X7, clona chinezească a lui Range Rover Evoque

Reacțiile nu au întârziat să apară, însă modelul chinezesc și-a văzut liniștit de activitate. Recent, în luna mai a acestui an, unul dintre oficialii Land Rover și-a recunoscut neputința în fața legislației din China, care a refuzat să acuze Landwind de furt intelectual.

Șeful Land Rover: ”Nu putem face nimic împotriva copiilor chinezești”

Ca un triumf asupra constructorului britanic, Landwind a publicat recent o nouă galerie foto cu modelul X7, expunând astfel similaritățile evidente existente între cele două mașini.

Esential 19.600 de dolari costă un Landwind X7 în China.
65.000 de dolari costă un Range Rover Evoque în China.
Dincolo de designul copiat, Landwind X7 vine cu o echipare extrem de generoasă: ecran de 10.8 inch la interior, oglinzi electrice și încălzite, frână electronică pentru parcare, cameră pentru marșarier, cruise control, Bluetooth, acces și pornire fără cheie, sistem audio cu opt difuzoare, tapițerie dinn piele, scaune încălzite și sistem de monitorizare a presiunii în anvelope.

Propulsia este asigurată de un motor de origine Mitsubishi, de 2.0 litri, supraalimentat, capabil să dezvolte 190 de cai putere și 250 de Nm.

El poate fi asociat unei tracțiuni integrale și chiar unei transmisii automate cu opt trepte.

Land Rover nu a abandonat complet ideea de a cere retragerea lui Landwind X7, căutând mereu soluții legale de sancționare. Până atunci însă, Landwind X7 se produce fără nici o problemă și este vândut pe piața din China cu un preț de 19.600 de dolari. Infiniti mai mic decât cel al actualului Range Rover Evoque, care costă 65.000 de dolari în China.

Comentarii (5)

  • Chinenglezu
    Eu unul as cumpara acest model, i-as da jos emblemele si l-as face clean, i-as pune volan de LR si alte jante de LR ca astea sunt chicioase de-a dreptul.
    6 5
  • Ce poate face LR? Daca x7 isi dovedeste fiabilitatea, pot sa cumpere masini de la landwind si le rebranduiasca drept evoque facelift.

    P.S.: nu au in dotari si inchiderea la buton a portbagajului? nu pot sa cred
    6 1
  • In loc sa se lamenteze si sa isi declare neputinta, au curaj cei de la Land Rover sa iasa in semn de protest de pe piata chineza?
    1 2
  • misha, nu ar avea niciun efect, adica doar ar propulsa vanzarile Landwind
    3 1
  • cum spunea Forest Gump, n-ai nevoie de mult pt. a fi ok, restu-i fudulie (dai 65k pe un LR pt. vecini, nu pt. tine, iar in loc sa te duci in concediu la restaurant, stai si mananci din traista, neintelegand faptul ca nivelul tau e undeva la un logan sh)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru