Creștere a pieței cu 155%: aproape 3 milioane de mașini hibride ar urma să fie vândute la nivel global în următorii 5 ani

de Petre Barac, Foto: Toyota
Luni, 30.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape 3 milioane de mașini hibride ar urma să fie vândute în următorii 5 ani, la nivel global, potrivit unui studiu publicat recent.

Piața globală a mașinilor hibride ar putea să crească vertiginos în următorii 5 ani, de la valoarea de 19 milioane de dolari în 2016 până la suma de 41 de miliarde de dolari în 2022.

Analiștii companiei de consultanță Markets and Markets estimează că vânzările de mașini hibride vor crește cu circa 155%, de la 1.8 milioane de unități (în 2016) până la 4.6 milioane de unități în 2022.

În perioada 2017-2022, mașinile 100% electrice și hibrizii plug-in vor înregistra cea mai mare creștere a popularității, în special datorită investițiilor în infrastructura din Statele Unite și țările asiatice, potrivit sursei citate.

În cadrul studiului au fost analizate nu mai puțin de 16 țări, după cum urmează: China, Japonia, India, Coreea de Sud, Germania, Franța, Italia, Olanda, Norvegia, Marea Britanie, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Rusia și Africa de Sud.

Via Markets and Markets

Comentarii (1)

  • Este o estimare încurajatoare, dar analistii știu că-n următorii cinci ani se vor vinde între 350 și 400 de milioane de mașini cu ardere internă? Nu că hibridele n-ar avea așa ceva.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru