Dacia a "inventat" un mesaj inedit către Ministrul Finanţelor din Marea Britanie: "Cumpăraţi Sandero!"

de Bogdan Mirică
Joi, 27.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia promovează noul Sandero în Marea Britanie cu o scrisoare adresată minstrului de finanţe din Regat. Brandul românesc îl sfătuieşte pe oficialul britanic să renunţe la maşina actuală în favoarea unui Sandero, mult mai ieftin.

Încă de când s-a lansat pe piaţa din Marea Britanie, Dacia a adoptat o campanie de marketing agresivă şi extrem de jovială. Oficialii britanici ai brandului de la Mioveni s-au gândit că o astfel de abordare este cea mai potrivită pentru a populariza modelele de buget.

Cea mai nouă ispravă a diviziei de marketing din Regatul Unit reafirmă această strategie. Pentru a promova modelul Sandero, Dacia a redactat o scrisoare adresată lui George Osborne, omul care se ocupă de ministerul de finanţe în Regatul Unit. Astfel, brandul românesc îi sugerează oficialului englez să schimbe maşina actuală cu noul Sandero, care costă mult mai puţin.

Scrisoarea susţine că modelul românesc este alegerea perfectă pentru ministrul englez, în contextul unui climat economic instabil. Avantajele noului Sandero: „este solid, simplu şi nu vine cu dotări frivole”.

Urmareste Automarket
Folosirea unui ton jovial (adresarea începe cu „Dragă George”), a făcut ca scrisoarea să fie deja preluată de majoritatea publicaţiilor britanice, ceea ce înseamnă o promovare suplimentară.

Edward Preston, omul care conduce departamentul de marketing Dacia în Regatul Unit, a declarat că în spatele tonului relaxat, scrisoarea are şi un mesaj financiar serios, care vizează reducerea costurilor.

Scrisoarea celor de la Dacia, promovată şi pe Twitter cu hashtag-ul #DearGeorge a fost publicată în data de 19 martie, chiar în ziua în care ministrul de finanţe prezenta bugetul britanic pe 2014.

Comentarii (11)

  • auto_fan
    Pai daca tot scrieti articolul... nu era frumos sa puneti aici si continutul original? Nu ca ar fi greu sa faci un search, dar de ce sa nu faci treaba pana la capat?
    13 1
  • Poate marketinguld e la Dacia ar fi trebuit sa inceapa cu Guvernul Romaniei! Aici criza e mai mare ca in UK!
    35 1
  • Dacia Plant
    De cand sunt asa smecheri ? Sa se uite prima data la ministrii Romaniei sa vada cum au cele mai luxoase masini si le tot schimba odata la cativa ani ca se uzeaza moral, nu vina cu low-costuri la un ministru din Great Britain care poate sa cumpere si pe tata Daciei. Defapt sunt francezii la mijloc si vorbesc de marca romaneasca.
    18 3
  • Claudiu
    Bine ca au ai nostri guvernanti,doar autoturisme marci modeste si molele low-cost.Ce-mi doresc sa vad pompierii in varful caselor domniilor lor :)
    12 2
  • BaditzaEx
    mesajul asta s-ar potrivi de minune in Romania, dar eu i-as forta pe politicienii damboviteni sa mearga cu Dacia 1300 >:)
    17 1
  • Pai, daca Ponta si-ar cumpara Dacia, n-ar insemna, oare, ca plagiaza milioane de oameni de rand? :)
    17 1
  • au uitat sa mentioneze in scrisoare ca pe langa Sandero, mai primeste pe langa si patru romanashi (sau cinci mai inghesuiti) in masina, (discount) daca tot au dat drumu' la vize
    2 5
  • Trebuia sa livreze scrisoarea asta James May imbracat in postas. :)
    22 2
  • @ anteriorului
    19400 un Rapid hatch....,,veteran'' al comentatorilor....Majestate, mai E state???
    3 0
  • Locuiesc in UK si credetima sunt din ce in ce mai multe masini Dacia pe strazi,cele mai multe sunt Dacia Duster.Bravo Dacia.
    3 0
  • @@anteriorului: Ai ramas blocat si nu poti sa depasesti momentul? Imi pare rau pentru socul de care ai avut parte. :)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru