Dakar 2011 va avea loc tot in Argentina si Chile

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.03.2010
In ciuda zvonurilor care anuntau o potentiala intoarcere a Raliului Dakar in Africa pentru sezonul 2011, oficialii raliului au anuntat ca editia 2011 a acestuia va avea loc tot in Argentina si Chile.

Editia 2011 a Raliului Dakar va avea loc, pentru cel de-al treilea an consecutiv, tot in Argentina si Chile. Raliul va avea loc intre 1 si 16 ianuarie 2011 si va avea atat startul cat si finish-ul in Buenos Aires. Organizatorii vor dezvalui detalii suplimentare pe 29 aprilie 2010. Raliul Dakar a avut loc de 29 de ori in Africa in perioada 1979-2007 si a schimbat continentele in 2008 din cauza unor probleme de securitate.

"Este o mare mandrie pentru tara noastra sa gazduim din nou Raliul Dakar. Dupa cum stiti, in urma cu cateva saptamani, Chile a suferit unul dintre cele mai dure cutremure din istoria omenirii. Doresc sa le multumesc celor de la Amaury Sport Organisation pentru ajutorul oferit si pentru flexibilitatea prezentata in discutii.", a declarat Carlos Enrique Meyer, secretarul de stat al Argentinei pe probleme de turism.

Directorul raliului, Etienne Lavigne, a anuntat ca ia in considerare o eventuala intoarcere in Africa la un moment dat. Pentru moment insa, acest lucru nu este luat in calcul de organizatorii raliului.

Carlos Sainz (Volkswagen) a castigat editia 2010 a Raliului Dakar la categoria auto , dublul campion mondial din WRC adjudecandu-si astfel prima victorie din cariera in aceasta competitie. Victoria spaniolului de 47 de ani echivaleaza cu a treia victorie in Dakar pentru Volkswagen, care a reusise pana acum sa termine pe prima pozitie a constructorilor in 1980 si 2009. La categoria moto, Cyril Despres a castigat Raliul Dakar 2010.

Via | AFP

Comentarii (2)

  • stie careva care sunt specificaţiile tehnice ale acestor automobile?
    ...cam asa ar trebui să se comporte un SUV de lux si foarte performant...
    1 0
  • si cand te gandesti ca prin anii '80 unul dintre competitori era...Porsche

    Eheee, s-au lasat de "prostioare" de genul Raliul Paris-Dakar si s-au apucat sa faca.... SUV-uri. Probabil ca acest Chayene este concluzia trasa dupa 20 de ani de analiza a rezultatelor participarii la o astfel de cursa.

    Nu sariti, sunt fan Porsche...dar a adevaratelor Porsche nu a cazanelor suv sau a panaramei ostentative
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru