Detalii despre versiunea plug-in hybrid a noului Seria 3: autonomie electrică de până la 60 de kilometri și 252 de cai putere pentru 330e

de Cornel Șocariciu
Joi, 15.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat primele imagini și detalii cu noul 330e. Sedanul echipat cu un sistem de propulsie plug-in hybrid va fi disponibil începând cu vara anului viitor și promite 252 de cai putere și o autonomie în modul electric de până la 60 de kilometri.

În urmă cu câteva zile, BMW a publicat o serie de informații și fotografii referitoare la versiunea M340i xDrive. Acum, producătorul german oferă detalii complete despre varianta plug-in hybrid a noului sedan de clasă medie.

Botezată 330e, versiunea PHEV benzină+electric va fi disponibilă pe piață începând cu vara anului viitor. Sub capotă, nemții propun un sistem hibrid care mizează pe un motor pe benzină de 2.0 litri cu patru cilindri care produce 184 de cai putere și pe un motor electric care livrează constant 68 CP (puterea maximă a acestuia ajunge până la 113 CP). Conform oficialilor germani, sistemul plug-in hybrid pregătit pentru varianta 330e produce 252 de cai putere și 420 Nm.

Dar surprizele BMW nu se opresc aici. Mulțumită funcției XtraBoost, pentru perioade scurte de timp, sistemul hibrid este capabil să ofere 293 CP. Resursele lui BMW 330e sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii automate cu 8 trepte. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 6 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 230 km/h.

În modul de rulare "Electric", sedanul hibrid dezvoltat de constructorul bavarez promite o viteză de top de 140 km/h, cu 20 km/h mai mult față de versiunea pe care o înlocuiește.

Pentru rularea 100% electrică, BMW a pregătit o baterie cu o capacitate 12 kWh.

Conform reprezentanților companiei, versiunea 330e este capabilă să ruleze electric pentru maxim 60 de kilometri (cu 50% mai mult față de vechea variantă). Consumul mediu mixt anunțat de BMW este de 1.7 litri/100 de kilometri, iar emisiile de CO2 ajung la 39 de grame per kilometru.

Portbagajul versiunii 330e are un volum de 375 de litri, cu 105 litri mai puțin comparativ cu versiunile echipate doar cu motoare convenționale.

Comentarii (1)

  • AM zis ca pana la electrice ....ne mananca hibridele!

    PS: Traiasca PRIUS!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru