Detalii despre viitoarea generație Peugeot 208: platformă nouă, versiune electrică și design influențat de SUV-urile 3008 și 5008

de Cornel Șocariciu
Vineri, 07.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea Peugeot 208 va fi prezentată în prima parte a anului viitor. Modelul de clasă mică pregătit de francezi va fi produs pe platforma CMP a grupului PSA, va avea o versiune electrică și va fi oferit și într-o variantă de performanță GTi.

Peugeot a demarat programul de teste pregătit pentru viitoarea generație 208. Modelul de clasă mică dezvoltat de constructorul francez ar urma să fie prezentat în 2019, iar conform primelor informații, Peugeot pregătește o serie de surprize pentru fani.

Din punct de vedere estetic, viitorul Peugeot 208 va avea un design influențat de liniile SUV-urilor 3008 și 5008. Francezii vor propune faruri noi cu o semnătură luminoasă specială, spoilerele agresive și stopuri cu LED. Versiunea GT Line ar urma să integreze un eleron discret și chiar și un sistem de evacuare cu două terminații.

Viitoarea generație Peugeot 208 va beneficia de platforma CMP a grupului PSA, iar conform surselor, dimensiunile noului model nu se vor schimba drastic. Cu toate acestea, ampatamentul ar urma să fie ceva mai generos, lucru care se traduce prin mai mult spațiu pentru toți pasagerii. Mulțumită noii arhitecturi, masa totală a modelului francez ar urma să scadă cu circa 100 de kilograme, în funcție de versiunea aleasă.

Sub capota viitorului 208, francezii vor veni cu motorul de 1.2 litri PureTech în mai multe versiuni de putere.

În același timp, clienții vor beneficia și de o versiune electrică dezvoltată pe platforma e-CMP.

Într-un interviu acordat în urmă cu câteva săptămâni, Jean-Pierre Imparato, șeful Peugeot, spunea că este mult mai important să oferi o gamă completă de motorizări (diesel, benzină și electric) și nu modele diferite în același segment, așa cum procedează Renault cu Zoe și Clio.

Iar surprizele nu se opresc aici. Fanii versiunilor sportive vor avea la dispoziție varianta 208 GTi. Aceasta va putea fi comandată fie cu un propulsor pe benzină, fie într-o variantă electrică.

Via | AutoExpress

Comentarii (4)

  • ar fi si timpul sa schimbe ceva la acest model. Sper sa fie o revolutie in design , recunosc ca nu mi-a placut de la inceput design-ul . Are forme cel putin spus "ciudate" din orice unghi privesti.
    1 8
  • SIMPLE MINDS
    206 si chiar 207 au reprezentat reusite ale designului Peugeot in clasa mica. Viitoarea generatie 208 sper sa preia cat mai mult din abordarea exterioara din urma cu 10-20 ani fiindca actualul 208 nu-i altceva decat un semnificativ regres stilistic comparativ cu predecesorii sai.Nu-s vreun estet dar ce-i frumos si lui D-zeu ii place.
    12 2
  • alta parere
    206 - o bomboana
    207- mediocru
    208 - frumos interior, frumos exterior
    5 0
  • Cristian
    Daca ne-ar da si niste preturi apropiate de real, pentru motorizarile 1.2 puretech - minunat
    Sunt posesor de 308, multumit de el, dar acest model se vede ca e din vremea aceasta...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru