DS 3 Crossback: prima imagine cu noul SUV premium al francezilor

de Daniel Popescu
Joi, 25.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii DS au publicat pe internet o imagine cu un DS 3 Crossback camuflat înainte de lansarea noului model la Salonul Auto de la Paris din tomana acestui an.

Vânzările DS, marca premium din cadrul Grupului PSA Peuget-Citroen, au scăzut cu circa 30% în anul 2017, însă constructorul francez speră să se redreseze prin extinderea gamei de modele. După ce în urmă cu un an am făcut cunoștință cu DS 7 Crossback, francezii pregătesc acum un SUV urban cunoscut sub numele DS 3 Crossback.

Informațiile despre acesta au apărut inițial în luna noiembrie, iar acum au fost pratic confirmate după ce Thierry Métroz, șeful departamentului de design al DS, a publicat o imagine pe rețeaua de socializare Instagram. Fotografia arată partea din spate a unui DS3 Crossack camuflat în timpul unor teste desfășurate recent.

Prezentarea oficială a noului SUV va avea loc la Salonul Auto de la Paris din luna septembrie, iar date neoficiale indică utilizarea platformei CMP a Grupului PSA, pe care va fi dezvoltată și noua generație a lui Peugeot 208.

Nu este foarte clar dacă DS 3 Crossback va înlocui DS 3 în gama de modele, însă anterior au existat zvonuri că DS va dezvolta un nou model în segmentul subcompact care va fi comercializat în paralel cu DS 3, urmând însă să beneficieze de o serie de îmbunătățiri și versiuni speciale.

Nu în ultimul rând, DS 3 Crossback va avea și o versiune electrică, iar francezii au oferit anterior și câteva date tehnice despre platforma e-CMP pe care o dezvoltă împreună cu partenerii chinezi Dongfeng: motorul electric va avea 115 cai putere, în timp ce bateria de 50 kWh va oferi o autonomie estimată la circa 450 de kilometri, conform standardului NEDC.

Via L'Argus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru