Duminica are loc a doua etapa din FIA GT

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 16.05.2008
Circuitul italian de la Monza este locul in care supermasinile din Campionatul FIA GT se vor bate duminica pentru victorie.

La mai putin de o luna de la debutul sezonului, pe circuitul de la Silverstone, pilotii din Campionatul FIA GT se vor intrece pe Autodromo Nazionale Monza, circuitul care a gazduit si testele oficiale din luna martie.

Circuitul de la Monza, cel mai rapid din calendarul competitional, a fost inclus de opt ori in ultimii 12 ani in calendarul competitional FIA GT. Cursa de la Monza, etapa a doua din sezonul 2008, este prima etapa italiana din acest an, a doua fiind programata pe 21 iunie pe circuitul de la Adria.

Rezultatele de la Silverstone, prima cursa din 2008, unde s-a impus echipajul Wendlinger/Sharp pe un Aston Martin DB9 la clasa GT1, iar echipa AF Corse a triumfat la clasa GT2, sunt, in mod bizar, identice cu cele de anul trecut de la Monza – singura diferenta fiind inlocuirea lui Ortelli cu Vilander alaturi de Gianmaria Bruni.

Cu siguranta cele doua echipe sunt favorite in cursa de la Monza, mai ales ca acum sunt lidere in clasamentul general, dar asta nu inseamna ca echipele adverse nu vor incerca sa le incurce socotelile.

Corvette, Lamborghini, Maserati sau Saleen la clasa GT1 si Ferrari, Porsche, Vertigo, Mosler sau Aston Martin la clasa GT2 vor incerca sa se impuna pe unul dintre cele mai celebre circuite din lume.

La Monza vor lua startul si doi fosti piloti de Formula 1, Esteban Tuero si Gaston Mazzacane, care vor concura, sustinuti de Froilan Gonzalez, pilotul care a adus prima victorie pentru Ferrari in Formula 1, Carlos Reutemann, si Automobil Clubul Argentinian, pe un Ferrari 550 Maranello.

In afara etapei din Campionatul FIA GT pe circuitul de la Monza sunt programate si curse din Campionatul European FIA GT3, Cupa Europei GT4, Seria Supercars si Campionatul International de Formula 3 al Marii Britanii, competitie care este inclusa si in cadrul Bucharest City Challenge, etapa de la Bucuresti, care se va desfasura la fel ca si anul trecut pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului, in perioada 22 – 24 august 2008.

Taguri: FIA GT

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru