Licitatie pentru supercarul anilor '90: Mercedes CLK GTR

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.09.2009
Doua exemplare ale supercarului Mercedes CLK GTR, unul coupe si unul roadster, vor fi scoase la licitatie luna viitoare la Londra.

Unul dintre cele mai exclusiviste modele produse vreodata de Mercedes, supercarul CLK GTR, destinat in principal circuitului, apare din nou in atentia mass-media.

Recunoscut la inceputul anului 1990 ca fiind una dintre cele mai rapide masini din lume omologate pentru sosea, CLK GTR a facut furori in FIA GT1, pe parcursul anilor 1997 si 1998. Eforturile nemtilor au fost incununate chiar si cu un titlu de campion in 1997.

Cele 25 de exemplare produse de constructorul din Stuttgart erau animate de un motor V12 de 6.9 litri, capabil sa dezvolte 612 cai putere. La acest bagaj de resurse adaugam mai multe dotari regasite pe majoritatea supercarurilor actuale: o transmisie secventiala cu sase rapoarte, padele pentru schimbarea rapoartelor si frane din carbon ceramic.

Doua dintre cele 25 de exemplare vor fi scoase zilele acestea la licitatie de celebra casa RM Auctions Automobiles la Londra, pe 28 octombrie. Un exemplar roadster si unul coupe vor fi expuse spre vanzare, ambele doar cu cativa kilometri la bord, volan pe partea dreapta, atent personalizate si in perfecta stare de functionare.

Casa de licitatii RM anunta ca pretul de pornire pentru cele doua supercaruri reprezinta o treime din costul de productie al acestora.

via | Autoblog

Comentarii (8)

  • `
    care inceputul anilor 90? modelul asta a fost anuntat la mijlocul anilor 90 si si-a facut aparitia spre sfaritul anilor 90!!!
    1 0
  • super
    tobele is ceva incredibil de fapt toata masina.
    NAVA SPATIALA pe bune...........
    Am ramas socat
    0 2
  • CLK-GTR.
    Ca fapt divers: Din cele 5 exemplare de CLK - GTR cabrio construite , unul singur a avut volan pe partea dreapta si interior...roz. Acesta a fost special fabricat pentru Hassanal Bolkiah cunoscut si sub numele de Sultanul Bruneiului. Deasemenea, din cele 20 de CLK - GTR coupe fabricate, unul singur a avut volan pe partea dreapta si a fost construit special pentru acelasi om.
    Asa ca nu sunt doua CLK - GTR ,,oarecare".
    4 2
  • Pregatiti de decolare?
    O masina extraordinara din pct de vedere al performantelor, designului. Sa nu uitam totusi ca pe plan sportiv (motivul pt care a fost construita) a esuat lamentabil. Ultima oara cand am vazut masina asta ruland pe o pista, la LeMans, a decolat pur si simplu de pe circuit si a aterizat in copacii de pe margine. Recomand cumparatorilor ca inainte de a se urca la volan sa fi facut cursuri intense de pilotaj, in special sa puna accent maxim pe aterizari :))
    1 2
  • Vlad_tm
    pentru catalininux
    Masina pe care am vazut-o cu totii decoland pe pista de la LeMans era o varianta a acestei masini pregatita special pentru acea cursa. Masinile celelalte nu au avut nici o problema, castigand aproape toate cursele din sezon in nu stiu campionat.
    0 0
  • cataIinux
    Acela a fost un Mercedes - Benz CLR., succesorul GLK - GTRului.
    2 0
  • Le Mans
    Asa cum am spus, in varianta de strada este o masina extraordinara si sunt convins ca masina nu este la fel de brutala ca pt competitii. Este posibil sa o fi confundat (cumva varianta asta a concurat in DTM?), dar asta nu ne impiedica sa mai glumim ;)
    0 0
  • @bogg

    Si daca au fost ale sultanului, cu ce sunt mai speciale?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru