Elon Musk admite că Tesla trebuie să vândă versiuni scumpe de Model 3: "Dacă am vinde acum varianta de 35.000 de dolari, am intra în faliment"

de Daniel Popescu
Marti, 22.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla vinde în prezent Model 3 cu prețuri de cel puțin 49.000 de dolari pentru a avea un flux constant de bani, întrucât în cazul în care ar lansa pe piața versiunea de baza de 35.000 de dolari "ar intra în faliment".

La lansarea inițială a lui Model 3, Elon Musk a insistat că aceasta va fi o mașină electrică accesibilă publicului larg datorită prețului de bază de 35.000 de dolari. Totuși, acest preț este valabil pentru o versiune cu autonomie de 350 de kilometri care nu a fost încă produsă.

Cel mai accesibil Model 3 care poate fi achizitionat costă 49.000 de dolari și include o baterie mai mare cu autonomie de 500 de kilometri și un pachet cu dotări premium. Constructorul american a lansat zilele trecute și versiunile cu sistem de tracțiune integrală și pachet de performanță, cea de top ajungând la un preț de 78.000 de dolari.

În acest context, CEO-ul Elon Musk a fost întrebat când va apărea pe piață și versiunea de baza de 35.000 de dolari, iar răspunsul său nu s-a lăsat prea mult așteptat.

"În ceea ce privește producția, în primul rând trebuie să atingi un anumit obiectiv de producție și apoi un obiectiv de cost. Dacă am livra acum cea mai ieftină versiune de Model 3 Tesla ar pierde bani și ar muri.

După ce atingem obiectivul de 5.000 de unități pe săptămână vom avea nevoie de 3 până la 6 luni pentru a livra Tesla de 35.000 de dolari și pentru a trăi", a explicat el.

Tesla și-a propus să ajungă la 5.000 de unități Model 3 produse pe săptămână cel târziu la finalul lunii iunie, însă în prezent producția este de circa 2.200 de unități pe săptămână, motiv pentru care respectarea acestui obiectiv este incertă.

Via The Verge, InsideEVs

Comentarii (8)

  • asta e ca loganul de 5000 de euro care nu prea a fost de 5 mii :)
    23 0
  • cam pe cand si o veste buna de la Tesla?
    10 3
  • Are dreptate, nu este bine să pierzi bani, doar că Tesla vinde scump modelele S și X și tot sunt pe pierdere, secretul este să vândă mult mai mult, ceea ce deocamdată nu reușesc.
    11 2
  • nu e nici un secret :) doar ca aceasta companie nu pare sa fie condusa de niste "manecute negre" ci de un irealist.

    cumva mostenirea lui Tesla continua. Marele inaintas nefiind in stare sa-si vanda inventiile, la fel ca Musk, se hazarda in declaratii dintre cele mai ciudate cautand in permaneta o sursa de venituri pentru a supravietui.

    adica ulcioru' merge la apa de cateva ori....
    9 10
  • sunt pe "pierdere" findca investesc masiv in infranstructura, mii de statii de incarcare in toata lumea, booring company (care pare o abureala suspecta), space x care este ceva cu un potential imens, powerwall si solar care sunt iar cu un potential imens, nu au peirdut bani, au investit si o sa urmeze si perioada de recuperare financiara, voi care comentati sunteti mai capabili sa intelegeti modelul de business al Tesla si al celor care investes sume imense in ea? cine baga sumele alea nu baga orbeste sau ca e fan green energy...eu nu zic ca ma pricep da nici nu zic ca vai ce bani pierde tesla si ca o sa falimenteze
    8 6
  • Păi toate companiile investesc. Iar companiile auto mari investesc în cercetare mai mult decât are Tesla cifră de afaceri. Pe de altă parte, deocamdată cei de la Tesla reușesc să își susțină pierderile.
    6 5
  • AndreiRN
    Cel putin este onest.
    6 2
  • Aici ai nimerit-o....onest cu propriul buzunar
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru