Elon Musk, şeful Tesla Motors: "Maşinile electrice vor putea avea în curând o autonomie de 800 de kilometri"

de Mircea Meșter
Marti, 22.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre visurile celor care-şi doresc o maşină electrică este pe cale să fie realizat de Tesla Motors: Elon Musk promite că maşinile sale vor atinge o autonomie egală cu cea a modelelor pe benzină sau diesel.

Esential 800 de kilometri este autonomia pe care modelele electrice o vor putea atinge "în curând", conform spuselor lui Elon Musk. "Asta va afecta însă preţul de vânzare", atenţionează şeful Tesla.
430 de kilometri este autonomia maximă a unui model electric în 2014: Tesla Model S în configuraţia cu baterii cu capacitatea de 85 kWh.
Una dintre marile probleme pe care le au maşinile electrice în 2014, autonomia, va fi rezolvată foarte curând de constructorii care se ocupă de dezvoltarea acestui tip de modele. Afirmaţia vine din partea lui Elon Musk, directorul Tesla Motors, care a adeclarat într-un interviu acordat britanicilor de la Auto Express că automobilele 100% electrice se vor putea baza în scurt timp pe autonomii care se apropie de cele ale modelelor clasice.

"Va fi posibil să dezvoltăm o maşină electrică cu autonomie de 800 de kilometri.

De fapt, acest lucru se va putea face chiar foarte curând, singura problemă este că asta va afecta preţul de vânzare. În timp, însă, ne putem aştepta ca maşinile de acest tip să aibă o asemenea autonomie", spune Elon Musk, care a reuşit să se impună pe o piaţă încă incipientă în lume cu Tesla Model S şi pregăteşte SUV-ul Model X şi berlina medie Model III.

Musk a oferit, de asemenea, câteva detalii interesante despre modul în care Tesla Motors reuşeşte să vândă maşini cu autonomie mult mai mare decât a concurenţei directe: "Avem bateriile cu cea mai mare densitate din lume, de două ori mai mare decât în cazul lui Nissan Leaf. Dar autonomia noastră este mai mult decât dublă faţă de cea a lui Leaf pentru că în calcul intră şi alţi factori: ce coeficient aerodinamic are maşina, cât cântăreşte aceasta, ce eficienţă au motorul şi cutia de viteze, care este rezistenţa la rulare? Toţi aceşti factori afectează autonomia", spuen Elon Musk.

Mult-aşteptata berlină electrică Model III, care se va bate pe acelaşi segment de piaţă cu BMW Seria 3 şi Audi A4, va avea, spune şeful Tesla Motors, o autonomie care va atinge 320 de kilometri.

Preţul său va fi de circa 35.000 de dolari în SUA.

Comentarii (9)

  • prefer oricand o coaja de ou din fibra de carbon pe diesel care sa-mi consume 1% si sa ma coste cat nu castig in 10 vieti.

    adica asta vorbeste de 800km autonomie pe electric, masini de 35.000Eu si altii iti ofera pe "de-a moaca" un scuter cu acoperis.

    Clar, elon musk n-a auzit de bijuteria aia si nici respect n-are pentru ea.

    pai nu? pai da!
    11 31
  • stefan
    Astept inca sa vad cand va coti industria asta de masini electrice catre pilele de combustie. Numai ele pot opri suprematia motoarelor termice clasice, parerea mea.
    19 8
  • someone
    tehnologia sa scapam de combustibili fosili exista, dorinta sa fie pusa la dispozitia maselor inca nu. dl electric de mai sus face ceva in directia asta , si chiar daca imi va oferi o masina electrica performanta, cu autonomie de 800-1000 km, o sa il urasc ca mi-a luat sunetul unui 6L sau V8
    7 8
  • sclavel
    prefer VW-ul de jdemii de euro, super dezvoltat si super gandit, decat tesla asta hamericana de-a dreptu' bah, cu posibila autonomie de, hmmm, doar ... 800 pe electric
    pt ca ce-i nemtzesc e nemtzesc, ei ma platesc la firma romano-germana si eu le cumpar masinile, pai nu? nu conteaza ca fac un credit acolo-sha, la o banca, tot ... nemteasca, asa ca mai merge, ca doar ptr ei lucrez, nu?
    asta da idee de simbioza esto-germana, am inceput sa gandesc inteligent ca si ei, aproape ma si simt un fel de nemtzisor, in "gradinita frumos vopsita" de maestrii super-ganditori nemti....pardon, vroiam sa spun in compania modern utilata, nu stiu ce-mi veni'
    6 18
  • ... off topic
    sorry, n-am vrut sa sune asa, dar realitatea bate filmul
    nu sunt chiar un sclavel, dar altii...din pacate da
    si sincer mai bine sa lucrezi pt ei decat pt alti toporeni de vitza ... nobila
    plus ca mai invatam si noi ceva, de la astia diferitii de noi...mai ales cei care am prins epoca de aur
    asa ca baieti, barbia sus si spor la cumparat masini germane, ca sunt cele mai bune, asta-i adevarul
    prost sa fii sa negi asta!
    3 11
  • Ce imi place tare mult la omu asta e ca viseaza cu ochi deschisi:)))))
    Io cred ca asta ar manca si cacat numa sa apara in fata microfoanelor si al camerelor de filmat:)))))
    5 19
  • Mai tzenu, cat de sarac la minte mai esti. Ai auzit de marketing, publicitate, imagine? Sunt sigur ca ai un bmw din 92' si esti tare mandru de tine si de masina ta. Abtibild pe geamuri ti-ai pus?
    15 2
  • @tzenu
    esti un punct negru sub unghia lui Elon Musk

    ...aaa, sa nu uit, multi... da prosti bah,
    ce scrie pe pashaportu' vostu ba fraierilor?
    2 1
  • AndreiRN
    Visele lui au devenit realitate.
    Ne omoara cu productia lor.
    Am ajuns la 3000 de piese pe saptamana si zic ca nu le ajung.
    Bieti mei Mexicani lucreaza 10 ore 6 zile pe saptamana si tot nu e suficient.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru