Excellence Child Seat: un scaun de lux pentru copii de la Volvo

de Sebastian Toma
Joi, 02.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a dezvoltat mai departe conceptul Excellence și a imaginat un scaun de copil special pentru acesta. Rezultatul este un concept care prezintă viziunea companiei suedeze pentru un scaun premium pentru copii.

Volvo aniversează o jumătate de secol de la primul său prototip de scaun pentru copil printr-un concept numit Excellence Child Seat. Acesta a fost gândit pornind de la modelul XC90 Excellence, prezentat în 2014 la Shanghai, pentru care designerii au avut mână liberă să găsească noi utilizări ale spațiului format în locul scaunului din dreapta, unde au amplasat . Rezultatul este un scaun de copil care se montează pe o suprafață similară cu Lounge Console Concept și care vine cu mai multe beneficii cheie față de soluțiile existente în domeniu.

Noul scaun pentru copii de la Volvo propune trei beneficii cheie: amplasarea copilului cu spatele la direcția de mers și asigurarea contactului vizual între șofer/pasagerii din spate și copil, ușurarea accesului pentru asigurarea copilului în scaun și un nivel superior de siguranță, ergonomie față de actualele soluții tehnice. Cei de la Volvo au introdus și mai multe spații de depozitate în interiorul suportului pentru scaunul de copii, care asigură suficient loc pentru accesoriile vitale pentru aceștia, de la scutece până la biberoane.

Urmareste Automarket
Tisha Johnson, Șeful Departamentului de Design Interioare la Volvo, a demarat acest proiect în urma unei discuții cu Li Shufu, CEO-ul companiei care deține marca Volvo.
Li Shufu a propus, în urma vizionării conceptului Lounge Console al lui XC90 Excellence, căutarea de noi posibilități de utilizare pentru spațiul obținut în locul în care se află de obicei pasagerul din dreapta. Echipa de designeri a mărcii suedeze a preluat provocarea și a dezvoltat o nouă viziune a felului în care copiii pot călători în automobile. Pentru moment, ideea scaunului premium de copil care este montat în locul scaunului pasagerului din dreapta este doar un concept.

Via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru