Volvo XC90 Excellence, versiune de lux a SUV-ului, echipată chiar şi cu frigider pentru şampanie

de Bogdan Mirică
Marti, 14.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a lansat o versune de lux a actualului XC90. SUV-ul beneficiază de numai patru locuri la interior şi de mai multe opţionale de lux.

După ce mai mulţi constructori premium şi-au manifestat interesul pentru segmentul SUV-urilor de lux, conduşi de tot mai multe cereri venite în această direcţie, Volvo anunţă o ediţie opulentă a actualului XC90, botezată Excellence.

După cum o sugerează şi numele, este vorba despre o versiune aparte, adresată doar celor cu posibilităţi financiare nelimitate, care îşi doresc exclusivitate şi materiale de lux. La nivel exterior, SUV-ul nu trădează foarte multe modificări, doar conturul cromat al suprafeţei vitrate sugerând ceva special.

Noutăţile se găsesc la interior, acolo unde designerii constructorului suedez s-au străduit să ofere un tratament preferenţial celor care stau pe locurile din spate. Motiv pentru care bancheta a şi fost înlocuită cu două scaune individuale, amplasate ceva mai în spate, pentru a garanta suficient loc la picioare.

Pasagerii de pe locurile din spate au mai mult loc la nivelul picioarelor.

Mai mult, pasagerii sunt răsfăţaţi cu ventilaţie şi masaj în cele două scaune.

Nu lipsesc nici tabletele cu care cei de pe locurile din spate pot comanda o mulţime de funcţii ale SUV-ului şi nici măsuţele retractabile.

Esential 19 difuzoare oferă sistemul audio Bowers and Wilkins instalat pe Volvo XC90 Excellence.
Pentru a ne apropia şi mai mult de sentimentul de limuzină, Volvo XC90 beneficiază de un mic frigider pentru şampanie, de suporturi pentru pahare încălzite sau răcite şi de un set de pahare din cristal, create de suedezii de la Orrefors. Liniştea celor din interior este garantată de o izolare fonică mai bună, de pneuri Pirelli cu anvelope cu rezistenţă redusă la rulare şi de un sistem de climatizare regândit, mult mai silenţios, capabil să filtreze şi mai bine aerul din habitaclu.

Pe lista de echipamente se mai găsesc un sistem audio cu 19 difuzoare semnat de Bowers and Wilkins, lumină ambientală şi mai multe tipuri de tapiţerie din piele.

Tapiţeria are un model aparte.

Noul Volvo XC90 Excellence va fi dezvăluit publicului cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, locul potrivit pentru oo asemenea versiune, având în vedere apetitul publicului din China pentru modele de lux.

Comentarii (9)

  • o masina corecta de nota 10.
    19 2
  • One model to rule them all!!!
    10 2
  • Mult peste caricaturile germane.
    16 20
  • sincer daca ai 100k euro si vrei sa-ti iei un crossover sau ceva de genu si nu cumperi masina asta esti destul de prost.......nu zic ca e cea mai buna masina din clasa ei sau cea mai puternica sau cea mai sport.....insa un lucru e sigur cu masina asta....siguranta si gust....
    11 4
  • La banii respectivi mi-as lua cu ochii inchisi un Escalade model nou full cu motorizare hibrida...
    10 10
  • Corect, iar caricaturile germane sunt peste caricatura de RX, ala cu profil de X6. E bine c-ai inviat Ivanoff.
    17 6
  • Corect amice. Iar caricatura de SSang Yong Actyon e de 5 ori mai fiabil decat caricatura de x6, ala cu profic asemanator cu Actyon. E bine ca sunt Ivanoff, mai rau era daca eram ma-ta, ca te treceam la culcare la aberatiile care le scoti pe aici. Bafta !
    8 19
  • Arogantul
    sa luam textul la puricat
    """Motiv pentru care bancheta a şi fost înlocuită cu două scaune individuale"""
    noul Volvo XC90 nu are bancheta , are 3 scaune individuale in randul doi care pot avansa pt a facilita accesul la randul 3 de scaune.
    5 1
  • Carevasazica...o masina de lux a fost facuta si mai de lux...merg pe ideea ca, daca 90% din populatia unei tari normale nu isi permite o asa masina (noua), atunci e de lux !

    Da, stiu, noi nu suntem o tara normala...pentru noi exista 99%
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru