Volvo S90 îşi propune să fure din clienţii lui A6, E-Klasse şi Seria 5

de Sebastian Toma
Miercuri, 15.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prin viitorul S90, Volvo speră să atragă atenţia clienţilor tradiţionali ai mărcilor germane premium, anunţă vicepreşedintele departamentului de strategie al mărcii, Lex Kerssemakers.

Volvo S90 se anunţă a fi viitorul competitor în segmentul berlinelor premium de clasă E. Modelul suedez va fi oferit ulterior lansării şi într-o variantă break, numită V90, iar cele două variante de caroserie vor lupta cu deja tradiţionalele BMW Seria 5, Audi A6, Mercedes-Benz E-Klasse şi Jaguar XF. Cei de la Volvo speră ca noul înlocuitor al lui S80 să atragă mai mulţi clienţi de la mărcile rivale decât a făcut actualul model, iar secretul succesului viitorului S90 va sta în design-ul distinctiv, care va completa calităţile existente ale maşinii.

Designerul şef Volvo: "Maşinile premium nu au nevoie de un design ţipător"

Potrivit lui Lex Kerssemakers, vicepreşedintele departamentului de strategie produs de la Volvo, viitorul S90 va avea un design mai ieşit în evidenţă decât cel al lui XC90. Acest lucru nu face decât să promită un competitor în segmentul premium al clasei E care să fie special din punctul de vedere al aspectului exterior, la fel cum iese în evidenţă şi noul XC90 între SUV-urile premium de pe piaţă.

Kerssemakers promite că S90 va avea un design care va atrage privirile celor din jur şi va fi "irezistibil de privit".

Şeful de design Volvo: "După viitorul XC90, pregătim noul S90"

Urmareste Automarket
Viitorul S90 de la Volvo va fi construit tot pe platforma modulară SPA a mărcii suedeze, la fel ca noul XC90. Unele voci sugerează posibilitatea dezvoltării unui model şi mai mare decât S90, al cărui nume ar putea fi S100, chiar dacă acesta nu a fost confirmat încă de vreun oficial al mărcii suedeze.

Via Autocar

Comentarii (12)

  • Scorpionul.negru
    Slabe sanse sa ii fure. In general clientii de masini nemtesti stiu ce cauta si ce vor de la o masina premium. Un client de E class vrea confort. Unul de seria 5 doreste sportivitate, dinamica , etc. Cei de A6 nu prea stiu ce vor dar sigur cauta un compromis intre confort si sportivitate. Cine isi va cumpara Volvo va fi dori siguranta. Deci oameni diferiti cu nevoi si dorinte diferite. Asa ca nu au cum sa fure din clientii de nemtoaice.
    16 10
  • someone
    imi place din ce in ce mai mult design-ul scandinav inceput cu noul XC90
    21 3
  • Fara cuvinte !
    14 2
  • DE CEEEE???? S40/V50 sunt masinile de masa care se vand in numere multe si aduc profit. Marimea S90 este o nisa monopolizata de nemti, putea astepta pana dupa ce apar noile modele din clasa mica de la Volvo.
    4 2
  • Tembelus Rex
    Iata dragi prieteni ca se confirma ceea ce afirmam acum cateva zile pe automarket ...la stirea cu lansarea lui XC90 în Romania.....de fapt S90 va fi concurent tot pentru E, 5, A6, XF, GS, Q50, etc. etc. si nu pentru S, A8, 7, LS ..........ca va avea un fel de noblete aparte si ca va veni cu chestii uimitoare pe anumite paliere (cum ar fi siguranta spre exemplu)..... e alta discutie.....oricum masini de vis.....cel putin pentru mine......nu-mi voi permite niciodata sa-mi iau una NOUA.....
    9 2
  • perfect de acord cu tine Alex. probabil s-au gandit ca folosesc platforma lui XC90 si-l scot rpd pe piata, cu investitie minima...
    2 1
  • De luat clienti de la nemti se va intampla sigur. problema se va pune cati clienti. Oricum va fi f greu, insa nu imposibil. Sa nu uitam ca sunt marci care acum 10 ani aveau vanzari si imagine mai slaba decat in prezent (de exemplu Mazda sau Jaguar), Iar in ultimii 3-4 ani vanzarile sunt din ce in ce mai bune.
    8 0
  • antonny
    VOLVO va fura clienti ...... privesc cum ROMANUL a prins de maxim 5 ani gust de Range Rover
    5 2
  • Arogantul
    @ alex
    este un exercitiu de imagine ca sa ii faca pe oameni sa vrea un volvo, evident cei mai multi nu vor avea bani de xc90 sau s90 si isi vor lua ceva mai accesibil, gen s60 sau s40.

    @tembelus rex
    corect, mai tii minte cate manute rosii ne-am luat amandoi si cum toti spuneau ca nu stim ce vorbim?
    4 0
  • Tembelus Rex
    pentru Arogantul

    Him, sa stii ca nu imi scade sau creste stima de sine in functie de manutele rosii sau verzi primite pe automarket........imi expun parerile doar....incerc pe cat posibil să fie argumentate si documentate (asta necesita mult timp pe care sincer nu il am momentan)..........
    5 1
  • hazard
    @Tembelus Rex automarket.ro nu e chat...
    1 6
  • Catalin
    Volvo arata bine, e o masina cu materiale de calitate, se conduce bine etc. Volvo trebuie sa inceapa sa isi faca singura motoarele. Sa iei motoare de la citroen si renault nu e o solutie. Globalizarea asta a atins prea multe marci de renume, cum e Mercedes care foloseste 1.5 de pe renault pe A, B, Citan etc
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru