Curățenie suedeză de primăvară: Volvo își actualizează tehnologic toată familia de modele

de Mircea Meşter
Joi, 25.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo aruncă pe piață în această primăvară un update tehnologic pe toate modelele gamei, oferind motorizări noi, aplicații integrate și noi oportunități la nivelul conexiunilor dintre telefon și mașină.

Luna februarie a fost una plină pentru Volvo. După ce marca suedeză a anunțat pe rând debutul european al noului S90, debutul mondial al lui V90 și apoi un facelift mai degrabă subtil al lui V40, Volvo plusează astăzi cu o serie de modificări la nivel întregii game de modele.

Nu vorbim de această dată de modificări estetice, ci de update-uri la nivel tehnologic pentru majoritatea modelelor din propria gamă. Cele mai importante schimbări vor fi regăsite începând cu această primăvară în familia 60 (S60, V60, XC60), care primește motorul pe benzină de 2.0 litri turbo ascuns sub denumirea T5. Acesta dezvoltă 245 CP, 350 Nm și este disponibil standard cu tracțiune integrală și cu o transmisie automată Aisin cu 8 trepte. Modelul S60 Cross Country, o versiune cross a berlinei de clasă medie semnată Volvo, primește și ea un nou motor, dieselul D3 de 2.0 litri și 150 CP.

În recent renovata familie 90 (XC90, S90 și V90), ai cărei cei mai noi membri se vor lansa oficial la Geneva, va apărea un sistem Sensus (pachetul grafic și tehnologic care leagă telefonul mobil de mașină) care va oferi o serie de aplicații noi integrate nativ în gama suedezilor. Cea mai importantă este aplicația de streaming audio Spotify, însă sistemul va integra și aplicații practice dedicate șoferilor.

Așa este și Park and Pay, care le oferă celor de la volan posibilitatea de a găsi un loc de parcare și de aplăti pentru el direct de pe ecranul multimedia al mașinii. Evident, această aplicație e disponibilă în prima fază doar în țările în care parcările sunt organizate și puse la punct din punct de vedere tehnologic.

Alte modificări apărute în această primăvară în gama Volvo:

- Motorul D5 de 225 CP de pe XC90 primește sistemul PowerPulse, care oferă un răspuns mai rapid al turbinei atunci când șoferul are nevoie.
- City Safety (sistem de evitare a coliziunilor prin frânare automată până la 50 km/h), oferit standard pe toate modelele mărcii suedeze, va avea capacitatea de a recunoaște ieșirea accidentală de pe carosabil și de a acționa activ asupra direcției pentru a împiedica o ieșire în decor. Modelele din familia 90 primesc și frânare automată la detectarea animalelor de talie mare.
- Jante noi de 18 inch pe S60, V60 și XC60, dar și un nou model de jante de 20 de inch disponibile exclusiv pe SUV-ul XC60, cel mai vândut model din gama suedezilor.
- Culori noi în gama 60: Bursting Blue pe versiunile R-Design ale lui S60, V60 și XC60, dar și Passion Red pe break-ul cross V60 Cross Country.
- Aplicația de smartphone Volvo On Call primește și ea câteva actualizări.

Calendarul personal poate fi transmis mașinii, care pregătește destinațiile în sistemul de navigație în funcție de programul zilnic. De asemenea, Volvo On Car este acum integrată cu device-urile Windows 10, ceea ce înseamnă că aplicația poate fi accesată pe telefoane, tablete sau PC-urile care oferă acest sistem de operare.
- Pachetul CleanZone, un sistem avansat de filtrare a aerului care intră din exterior în habitaclu, este acum disponibil pe întreaga gamă Volvo, de la familia de modele 40 la cele din gama 90.

Comentarii (5)

  • hello, nu mai e nimeni pe aici?:?nu intereseaza pe nimeni volvo?
    7 7
  • ba da...
    ...pe tine.
    5 9
  • someone
    cred ca cei interesati sant in showroom deja ;)
    noi ceilalti, ne multumim cu cititul si oftatul
    14 1
  • arogantul
    @ someone
    indeed, chiar azi am fost in showroom, am evaluat un Xc90 si un V60 cross country, din pacate nu aveau inca in show room noul S90.

    @dgate, toata lumea e interesata cand VW lanseaza inca un facelift, pardon, generatie a golfului, Volvo nu prezinta interes.
    8 1
  • @dgate
    Ce firma mai e si asta ? Sunt chinezariile alea pe care Andrei_RN le vedea produse in China de acum 5 ani ?
    Tot cocalarul roman stie ca daca nu ai BMW sau Audi esti praf.
    In Germania sunt 332 dealeri Volvo. Aceasta marca a iesit prima in satisfactia clientilor germani in 2011 si 2013, iar anual trecut a stat mai bine decat toate modelele premium germane. Dar cine sa stie ?
    Romanii sunt destul de inapoiati cand vine vorba de domeniul auto. Prin vest vezi Volvo la fiecare colt de strada, prin Romania abia le zaresti.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru