Volvo se extinde: suedezii vor deschide în 2018 o fabrică în SUA

de Sebastian Toma
Marti, 12.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea de-a cincea fabrică Volvo va fi deschisă în SUA în 2018, anunţă oficialii mărcii suedeze. Uzina va produce noul XC90 şi alte modele construite pe platforma sa.

Volvo arată noi semne de prosperitate, după revenirea vânzărilor şi împrospătarea întregii game. Suedezii se pregătesc să-şi deschidă cea de-a cincea fabrică, uzina fiind confirmată pentru inaugurare în 2018, în Statele Unite ale Americii. Fabrica din Berkeley County, în Carolina de Sud, va produce aproximativ 100.000 de maşini pe an şi va avea 4.000 de angajaţi şi este realizată în urma unei investiţii de 500 de milioane de dolari. Cei de la Volvo vor produce acolo maşini atât pentru piaţa indigenă şi Canada, cât şi pentru export pe alte continente.

Constructorul suedez are în prezent două fabrici în Europa şi două în China, introducerea celei de-a cincea fabrici marcând producţia de modele Volvo pe trei continente. Construcţia noii fabrici Volvo va demara în toamna anului curent, iar primele maşini produse vor părăsi linia de fabricaţie în 2018. Pe lângă actualul XC90, uzina va construi şi următoarele generaţii ale modelelor S60/V60 şi viitorul XC60.

Urmareste Automarket
Chinezii de la Geely Zhejiang Holding Group Co.
Ltd au finalizat achiziţia mărcii Volvo de la americanii de la Ford Motor Company în vara anului 2010. Constructorul din Michigan a renunţat la marca suedeză pentru suma de 1.8 miliarde de dolari, mai puţin de o treime faţă de cât a plătit la achiziţia sa în anul 1999. Pe lângă Volvo, cei de la Geely au salvat de la insolvenţă şi producătorul celebrelor taxiuri londoneze.

Via Volvo

Comentarii (4)

  • Au vrut sa faca fabrica in romania, dar n-au gasit drumul de la granita...era mascat de o caruta cu fan...e pamflet bre !
    13 2
  • CRISTI
    E pamflet.Dar nici departe de adevar nu e.
    9 3
  • Prin anii 90' nu se fabrica modelul C70 chiar in US?
    0 0
  • LauCalin
    @croco, din cate stiu se facea in uzinele Ford.
    Si apropo, stirea aceasta a fost un motiv ca sa zambesc azi. :)
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru