Familie extinsă: Porsche Panamera va primi cel puţin 3 versiuni noi, inclusiv un Shooting Brake şi o variantă cu ampatament mărit

de Daniel Popescu
Luni, 18.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Panamera va primi cel puţin încă 3 versiuni, printre care un Shooting Brake, o variantă cu ampatament mărit şi una derivată din conceptul Sport Turismo.

La numai câteva săptămâni după lansarea noii generaţii Porsche Panamera, constructorul german a anunţat extinderea familiei pentru a deveni atractivă pentru o gamă mai variată de clienţi. Această strategie este influenţată semnificativ de utilizarea noii platforme MSB, care permite ajustarea cu uşurinţă a formei caroseriei.

Primele informaţii oficiale indică faptul că Porsche Panamera va primi o versiune Shooting Brake, despre care şeful de design Michael Mauer afirmă că va avea un design mult mai atractiv. "Porsche are o lungă istorie de a construi modele derivate, aşa că nu este niciun secret că vor fi mai multe versiuni de Panamera. Veţi fi surprinşi, dar va arăta grozav", spune el.

Pe lângă Shooting Brake, Porsche Panamera va primi şi o versiune derivată din spectaculosul concept Sport Turismo care a fost lansat în 2012 şi care a reprezentat de altfel punctul de plecare pentru dezvoltarea noii generaţii.

În plus, va exista şi o versiune cu ampatament mărit dezvoltată pentru a cuceri piaţa chineză.

"Această versiune cu ampatament mărit va fi foarte importantă pentru piaţa chineză, dar va fi disponibilă şi în alte părţi", spun oficialii mărcii.

Nici versiunea standard nu va scăpa însă de unele actualizări. Astfel, este doar o problemă de timp până când limuzina va primi un sistem de propulsie hibrid, care va completa gama de motorizări alcătuită în prezent dintr-o unitate turbo V6 de 3.0 litri, una V8 pe benzină de 4.0 litri şi un turbodiesel V8 de 4.0 litri.

Via Carscoops

Comentarii (3)

  • Dacă nu fac și o utilitară nu au hambiție.
    4 11
  • Foarte bine. Mai ales Shooting Brake-ul. O sa fie cea mai scumpa si buna masina de familie !
    11 1
  • un cabrio cu 4 locuri?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru