Fără cockpit: aşa vor arăta primele maşini autonome de curse!

de Daniel Popescu
Joi, 31.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele maşini autonome de curse vor fi electrice şi vor avea un design neobişnuit, fără cockpit. Competiţia Roborace va debuta în în toamna acestui an.

Formula E, prima competiţie de monoposturi electrice din lume, va avea începând din sezonul 2016-2017 o competiţie suport numită Roborace, în care vor participa maşini electrice autonome.

Designul noilor maşini autonome cu propulsie 100% electrică a fost realizat de Daniel Simon, cel care a desenat şi maşinile din popularul film Tron: Legacy and Oblivion. Întrucât noul concept nu presupune utilizarea piloţilor umani, acesta a conceput o maşină autonomă fără cockpit cu o formă aerodinamică complet neobişnuită.

"Trăim într-o perioadă în care lumea automobilului şi cea a inteligenţei artificiale se intersectează cu o forţă de neoprit. Obiectivul a fost să realizez un vehicul care profită de oportunităţile neobişnuite de a nu avea un pilot", a explicat el.

Roborace va alinia la start 10 echipe cu câte două maşini identice, însă inginerii vor avea posibilitatea de a modifica algoritmul pe baza căruia maşinile autonome vor participa la curse.

Via Roborace

Comentarii (9)

  • astea sunt demult......doar ca erau la o scara mai mica...............fiinta umana inca nu poate fii inlocuita.
    7 15
  • Corect este "nu poate fi". Invata mai intai limba romana si pe urma incearca sa faci pe filozoful.
    17 10
  • @ @cata
    Serios ? Ne luam de o singura litera care poate a fost pusa din greseala?

    Si cine face pe filozoful? Pur si simplu si-a spus parerea .... Ce snteti asa comunisti bai baieti ... Mai iesiti dintre cei 4 pereti.

    Plus ca ce spune cata e adevarat.
    9 12
  • deceneu
    kkt pe bat
    5 10
  • Florin
    Sa fie de 1 aprilie? :))
    1 5
  • vrem masini ca in filmele sf? pai trebuie sa le facem, nu? credeam ca va exista o etapa intermediara in care masinile sunt conduse din garaj de catre piloti iar simracerii vor avea mai mare cautare; oricum, simracingul devine deja un sport el insusi, sunt competitii premiate cu mii de euro deja
    3 0
  • @@ @cata
    "si-a spus parerea" ? Ai probleme psihice de scrii la persoana a 3-a?
    Greseala n-a fost din tastatura, ci din ignoranta. M-am saturat de prosti.
    Iti recomand sa incepi cu indreptarul ortografic ortoepic si de punctuatie.
    7 0
  • @Florin
    Publicat Joi, 31.03.2016
    3 0
  • Sunt primul cata...........si vreau sa-i zic la desteptul asta ultimul..... de e satul de prosti ca nu am facuto din ignoranta ci pentru ca nu retin chestiile astea gramaticale, dar totusi nu poti face un om prost doar pentru asta , ci trebuie sa sti multe despre el sa zici asa ceva !
    Daca o persoana nu cunoaste gramatica la perfectiune ca si tine (sa zicem ca o cunosti si nu stai 2 ore pe net ca sa te corectezi cand postezi 3 randuri)...........inseana ca e prost !
    Pai la tine orce persoana care face o gresala ortografica sau de exprimare e prost ....nu ? ...daca cautam aici pe forum 90 la suta din postari au greseli...........deci inseamna ca toti sunt prosti in fata ta?
    Spune te rog in afara de gramatica la ce mai esti bun ?.......si daca crezi ca esti asa de bun zimi si ce ai rezolvat cu asta in viata? unde ai ajuns? ca sigur nu esti prea sus daca stai aici pe forum si cauti nod in papura la unu si la altul.......aoleu........chiar as vrea sa te cunosc ca sa zic lumii cine esti.
    Mie nu imi e rusine de mine si deaia m-am logat sa vada lumea cine sunt. As zice eu mai multe dar imi este frica ca AM sterge postarea.
    Si da......am comparat masinile astea cu cele cu telecomanda..........ca ma gandesc ca deaia am luat atatea manute rosii.............si da......daca nu o sa fie pilot nu o sa mai fie interesant si nu stiu cati spectatori o sa vina sa vada o cursa de masini care sunt programate sa ajunga de la A la B .......ca niste rachete !!! Bineinteles ca or sa fie si fani..........dar nu prea multi.
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru