Ferrari la Pebble Beach: Licitaţie cu modele rare şi debutul lui F12 Berlinetta în SUA

de Sebastian Toma
Vineri, 17.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari va lansa noul F12 Berlinetta pe piaţa din SUA la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Alături de acesta vor fi expuse mai multe modele clasice, trei dintre ele urmând să fie vândute la o licitaţie.

Esential 16.4 milioane de dolari a costat modelul Ferrari Testa Rossa din 1957 vândut în 2011 la Pebble Beach.
Ferrari vine la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach cu un stand special, care va include atât noul F12 Berlinetta, cât şi modele clasice ale mărcii din Maranello. Pentru ediţia 2012 a Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach, Ferrari a făcut echipă cu experţii de la Gooding&Co pentru a oferi o licitaţie inedită, care este aşteptat să obţină peste 10 milioane de dolari. Printre exponatele puse la vânzare se numără un 365 Daytona Spider din 1973, un 250 California Spider Competizione din 1960 şi un 857 Sort din 1955, deţinut de celebrul Andy Warhol.

Italienii se vor prezenta la Pebble Beach şi cu prima maşină ”Tailor Made” vândută pe piaţa din SUA. Vorbim despre programul Ferrari de personalizare, care oferă o gamă foarte largă de culori, materiale şi combinaţii ale acestora.

În cazul de faţă, este vorba de un Ferrari FF personalizat pentru jucătorul de golf britanic Ian Poulter. Maşina sa are o nuanţă "Sabbia", realizată în trei straturi de vopsea, alături un interior cu piele Poltrona Frau de culoare neagră şi cu model "tartan", interiorul reflectând viitoarea colecţie de haine a lui Poulter.

Urmareste Automarket
În 2011, cei de la Gooding&Co au vândut la Pebble Beach un Ferrari Testa Rossa din 1957 contra sumei de 16.4 milioane de dolari. Specialiştii în licitaţii au vândut anul trecut la Pebble Beach mai multe automobile care costă peste un milion de dolari, printre care un Duesenberg Model J din 1931 – 10.3 milioane de dolari, un Mercedes-Benz 540K din 1937 – 9.7 milioane de dolari, un Mercedes-Benz 28/180 Sportwagen din 1927 – 5.8 milioane de dolari, un Ferrari 250 GT din 1960 – 5.3 milioane de dolari şi alte modele rare precum cele de mai sus.

Via Motorward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru