Fiat 124 Spider, fratele lui Mazda MX-5, va avea o versiune extremă, semnată Abarth

de Bogdan Mirică
Marti, 21.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat pregătește lansarea unui roadster construit pe platforma lui Mazda MX-5. Modelul este așteptat la Frankfurt și va fi disponibil în două versiuni. Cea mai sportivă se va regăsi sub brandul Abarth.

Știm deja că Mazda și Fiat și-au dat mâna pentru a construi un roadster popular. În cazul celor de la Mazda roadsterul nu putea fi altul decât popularul MX-5, lansat deja pe mai multe piețe din Europa.

În cazul celor de la Fiat lucrurile sunt ceva mai complicate, iar proiectul final este momentan învăluit în mister. Tot mai multe surse vorbesc despre un model sportiv, cu două locuri, creat sub brandul Fiat, dar disponibil și într-o versiune Abarth.

Roadsterul va fi construit pe arhitectura noului Mazda MX-5 și ar putea marca renașterea numelui 124 Spider. Informația a fost confirmată de Alfredo Altavilla, unul dintre oficialii grupului Fiat-Chrysler.

”Vreți performanță? Atunci trebuie să știți că va exista și o versiune Abarth. Vor exista două versiuni: una mai confortabilăși una extremă, orientată către performanță și lansată sub logo-ul Abarth”, a declarat Altavilla.

Esential 240 de cai putere va dezvolta versiunea sportivă Abarth 124 Spider.
2017 este anul în care așteptăm viitorul roadster Abarth 124 Spider.
Deși va fi dezvoltat pe platforma lui Mazda MX-5, modelul italienilor va beneficia de propriile motoare, regăsite deja în gama Fiat.
Versiunea comfortabilă ar urma să dispună de versiunea turbo a motorului de 1.4 litri MultiAir. Versiunea de performanță Abarth ar urma să beneficieze de motorul de 1.75 litri, regăsit pe versiunile Quadrifoglio Verde ale modelelor Alfa Romeo. Acesta ar urma să dezvolte 240 de cai putere.

Noul Fiat 124 Spider este așteptat să își facă apariția în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, în toamna acestui an, debutul în showroom-uri fiind programat în cursul anului 2016. Versiunea Abarth va debuta mai târziu, cel ma probabil în anul 2017. Abarth, Abarth 124 Spider, Fiat 124 Spider, Fiat, Alfredo Altavilla 

via motorauthority

Comentarii (3)

  • in sfarsit o masina de la f iat(adica mazda)......in AFARA de ferari
    6 0
  • Super !
    Pe asta trebuie sa se axeze Fiat.
    Pe 500, pe modelul acesta spider, punto si maxim inca un model in cel mai rau caz.
    Daca vrea cineva o limuzina sau o masina compacta, sunt alternative mult mai bune si nu vor gasi multi cumparatori.

    Dar 500, Fiat 124 Spider si viitorul Punto sunt alternative de luat in calcul.
    13 2
  • Vor avea si Aegea care e din clasa compacta...Bine, vorbim de un model destinat pietelor emergente si Europei de Est, insa oricum...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru