Fiat Toro pick-up își arată spatele. Italienii mizează pe linii senzuale într-un segment dominat de masculinitate

de Mircea Meşter
Joi, 17.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toro va fi numele primului pick-up full-size produs de Fiat. Acesta vrea să strice ritmul masculin al acestui tip de utilitare prin linii care amestecă caracterul dur al unui puck-up cu senzualitatea tipic italiană.

Primul pick-up full-size al italienilor de la Fiat se lasă așteptat și, datorită faptului că publicul s-a arătat interesat de subiect atunci când Fiat a publicat prima imagine cu noul model, italienii ne dau imagini cu țârâita. Astăzi, de exemplu, vedem spatele pick-up-ului pe care Fiat îl va produce în Brazilia.

Nu mai puțin de două luni au trecut între prezentarea imaginii din față a lui Fiat Toro și publicarea fotografiei actuale, în care pick-up-ul italian poate fi admirat din spate. În acest ritm, Fiat are toate șansele să bată toate recordurile de lungime ale unei campanii de teasing. 

Una peste alta, notăm faptul că Fiat Toro vine cu un posterior cât se poate de italian, în care caracterul dur propriu unui pick-up încearcă să se combine cu un element contrastant: senzualitatea liniilor pe care obișnuiesc să le proiecteze designerii din Peninsulă. Per total, celor de la Fiat le-a ieșit un pick-up cu forme ceva mai fluide decât cele ale celorlalte modele din segment, Nissan Navara, Toyota Hilux, Mitsubishi L200, Mazda BT50 sau Volkswagen Amarok, care mizează pe linii ceva mai masculine.

Fiat Toro văzut din față.

Fiat nu a scos nicio vorbă legată de motorizările noului model, însă informațiile venite dinspre presa sud-americană ne arată că utilitara Fiat va primi, sub capotă cel mai probabil, un motor diesel Multijet de 2.0 litri.

Interiorul va fi urcat la standarde actuale în ceea ce privește conectivitatea și abordarea multimedia, pachetul uConnect făcând parte din ofertă. Platforma de producție nu este cunoscută, dar e foarte probabil ca italienii să mizeze pe baza folosită la producția modelelor Renegade lși Fiat 500X.

Noul Fiat Toro va fi lansat în prima fază pe piețele sud-americane în luna fabruarie 2016.

Rămâne de văzut dacă modelul va rămâne cu acest model și în această formă sau dacă Fiat va miza pe varianta Fiat Fullback, un pick-up înrudit cu Mitsubishi L200 pe care italienii l-au pregătit pentru Salonul de la Dubai din această toamnă.

Comentarii (7)

  • N-arata rau, dar realitatea ne va spune cel mai bine :) Din punctul asta de vedere Fiat este in fata Renault. Macar italienii profita din plic de Chrysler si isi diversifica gama. Eu astept inca sa vad un SUV si un truck la Renault care sa fie bazate pe nisan. Nu Duster, nu Kadjar. Ceva pur Renault.
    9 5
  • E dragut.
    6 3
  • @zarna Asa si Opel ar putea sa profite cel mai mult dupa modelele Chevy si GMC la capitoul pick-upu-ri utilitare. Plus de Buick la SUV-uri, mai ales ca majoritatea Buick-urilor sunt Opeluri (sau invers, depinde de unde privesti).

    Renault si Nissan prefera modele foarte asemanatoare vandute cam pe aceleasi piete. Megane/Pulsar, Kadjar/Qashqai. Parca Micra si Clio nu au in comun nimic nu?

    Toro chiar e reusit :-)

    Fiat ar putea profita cu Alfa si Lancia de pe urma Chrysler insa nu o fac cum trebuie. Gama 500 e core-ul Fiat in momentul de fata in Europa, la care se adauga Tipo pe pietele mai sensibile la preturi si care vor mai multa utilitate de la singura masina personala prezenta intr-o familie.
    5 1
  • Sandu al-III-lea
    Fiat si-au"americanizat"modelele si nu stiu daca a scapat vreo unul nemodificat.Sincer,nu stiu cat vor aprecia europenii miscarea asta stiind faptul ca in Europa avem cu totul alte gusturi in materie de design auto.
    1 7
  • " în luna fabruarie " ZICE:))
    1 1
  • michelangelo
    °Italienii mizează pe linii senzuale într-un segment dominat de masculinitate°

    Adica un fel de travestit sau transexual in lumea hetero... o ciudatenie a naturii... se asteapta sa faca vanzari ? Poate in patria gay- lor in Italia
    5 9
  • E o chestie de gust. Iti place sau nu-ti place! Mie imi place! Avand in vedere piata careia masina ii este destinata, nu cred sa aiba probleme la capitolul fiabilitate....
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru