Ford 1.0 Ecoboost, best-seller în Europa: una din cinci mașini vândute de Ford este echipată cu Motorul Anului

de Bogdan Mirică
Joi, 07.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford 1.0 Ecoboost se bucură de succes pe piaţa din Europa. În primele şase luni ale anului unul din cinci modele Ford a fost echipat cu motorul cu trei cilindri.

Încoronat pentru al treilea an consecutiv cu titlul de International Engine of the Year, motorul 1.0 Ecoboost ale celor de la Ford se bucură de o popularitate ridicată în rândul europenilor.

În primul semestru al acestui an, unitatea cu doar trei cilindri a fost preferata continentalilor la achiziţia unui Ford nou. Mai exact, în perioada ianuarie-iunie 2014, unul din cinci modele Ford a primit sub capotă motorizarea de un litru.

Dacă vorbim strict despre cifre, 120.000 de maşini Ford vândute în cele şase luni au reprezentat versiuni 1.0 Ecoboost, dintre care 11.000 au mers doar în Franţa.

Esential 120.000 de motoare 1.0 Ecoboost a vândut Ford în primele luni ale lui 2014.
Se pare că marketingul Ford şi distincţia amintită mai devreme i-au ajutat pe americani, vânzările propulsorului fiind mai mari cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Raportându-ne direct la gama de modele a Ovalului Albastru, unitatea 1.0 Ecoboost a echipat 47% din exemplarele europene B-Max, 33% din cele ale lui Focus şi doar 30% din cele ale popularului Fiesta.

via turbo

Comentarii (2)

  • zero barat
    Luati-va motoare mici , abia asteapta "plagiatorul" sa le supraimpoziteze, ca deh, acciza la benzina e prea mica ptr buzunarele lor.
    21 12
  • "una din cinci mașini vândute de Ford este echipat"
    Asa a venit comunicatul publicitar de la Ford?
    Era misto o comparatie ca pondere in vinzarile totale pe fiecare grup.
    Fac pariu ca TCe-urile au o pondere mai mare, si nu sint laudate atit de insistent. Sau AUTOlaudate, ca astea de la Ford.
    8 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru