Ford amână lansarea noii generaţii Mondeo în Europa

de Bogdan Mirică
Miercuri, 11.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford se confruntă în prezent cu câteva probleme de omologare pentru noua generaţie Mondeo. Aşa se face că data lansării sedanului pe piaţa europeană a fost amânată.

Atunci când dezvăluia noul Fusion în cadrul Salonului Auto de la Detroit, la începutul acestui an, Ford anunţa şi debutul variantei europene a modelului de clasă medie, nimeni alta decât noua generaţie Mondeo. Reacţiile publicului au fost bune şi toată lumea aştepta noul Mondeo în primăvara anului viitor.

Socoteala americanilor a fost dată însă peste cap şi debutul său pe linia de producţie a fost amânat. Ford plănuia să asambleze primul exemplar Mondeo destinat comercializării pe piaţa europeană în data de 6 aprilie 2013, la uzina belgiană din Genk.

Constructorul din Detroit este nevoit să amâne lansarea în producţie cu cel puţin trei luni. În aceste condiţii, şansele de a vedea versiunea finală a viitorului Mondeo la Salonul Auto de la Paris sunt din ce în ce mai mici.

Arnaud Henckaerts, purtătorul de cuvânt Ford Belgia, a declarat că ”problemele legate de omologare şi stabilirea unor anumite specificaţii au amânat data de lansare a noului Mondeo în Europa.

Nu vrem să intrăm prea mult în detalii pentru că este o problemă internă. Nu este însă una neobişnuită. 6 aprilie nu era decât o dată internă pentru producţia propriu-zisa”.

Acelaşi Henckaerts a afirmat că nu poate fixa o nouă dată de lansare, mai ales acum când oamenii de conducere trebuie să ia alte decizi mult mai importante, cum ar fi renunţarea la unul dintre modele S-Max şi Galaxy.

via carscoop

Comentarii (13)

  • Pacat! Astept cu mare interes masina asta. La cum arata exterior/interior este cu mult peste modelele rivale din acest segment.
    28 9
  • Vasilica
    Pai Ford Europa sunt zi si noapte nemtii sediul este in Germania.
    Oricum masinile nemtesti sunt cu mult peste ce ofera toate natiile lumii. Si cumulate nu ajung la nivelul lor.Trebuie sa fi retardat sa crezi ca nu exista fiabilitate.
    Ca sa inteleaga prostimea "nemtii e cei mai tari"
    27 21
  • Ce asteptari ai de la acest model? Este aceeasi masina ca si actualul Mondeo, cu cateva modificari minore. Cat despre faptul ca e superioara concurentei, vanzarile spun totul: atat Vw Passat cat si Opel Insignia o spulbera in vazari pe plan european (raportul de 2:1 intre Vw si Opel si 2:1 intre Opel si Ford).
    10 24
  • Ford - copie Aston Martin ???
    Misto masina. Daca-i ascunzi sigla, te poti lauda lejer ca ti-ai luat Aston Martin. Stiu astia de la Ford ca copie si tehnologie si forme de la altii ! Asta-i cheia progresului si a succesului oameni buni. Nu investiti in teste si designeri, furati de la altii tot ce se poate !
    @Vasilica. Masinile nemtesti "e cele mai tari" unde ??? Ca pana si in Germania japonezele sunt mai apreciate. Nota 4, stai jos ca nu ti-ai facut bine tema ! Si tu ai picat BAC-ul anul asta ?
    9 25
  • AndreiRN
    Calitatea oamenilor se vede in felul cum comunica cu cei din jurul lor.
    Ford e pe calea cea buna.
    14 4
  • zarnesteanu
    Forduletul asta l-am vazut in carne si oase acum cateva luni de zile si arata foarte bine. La ce review-uri bune a avut generatia precedenta, ma astept ca si cea actuala sa fie un succes comercial.

    Surpriza cea mai mare a fost insa Lincoln. Daca va intra in productie asa cum a fost prezentata va fi o masina fenomenala. Americanii s-au pus serios pe treaba si sper din toata inima sa nu mai fie nevoie de o criza pentru a smulge raul de la radacina.
    8 4
  • @zarnesteanu ....... daca tot ridici in slavii masinile nemtesti ia sa faci o comparatie cu cele japoneze din 90'.......astept comparatia vw vs honda an 90 -93
    6 16
  • zarnesteanu
    Ia fa si tu o aceeasi comparatie intre anii 30-40. Daca poti, iti fac si eu una pentru 90-93.
    11 5
  • Aveam de gand sa scriu ceva legat de stirea asta. Insa cand am vazut ce e pe-aici... las-o balta. Sincer nu ma asteptam la un asa comportament sau limbaj de stadion din partea voastra, cel putin nu pe site-ul asta.
    13 1
  • zarnesteanu
    LauCalin,

    Sincer, imi pare rau pentru limbajul de mai sus. Imi cer scuze atat tie cat si celorlalti cititori de pe site-ul acesta. Nu e intentia mea sa vorbesc in halul asta, si sunt (foarte) neplacut surprins ca Automarket tolereaza porcaria asta. Dar ma rog, e site-ul lor si deciziile sunt ale lor.

    Vroiam sa raspund berbecului de mai sus dar renunt. Cuvintele de la primul post sunt ale lui si aveam intentia sa-i mai copiez si alte dejectii si sa i le arunc in fata. Probabil a scris textele cand se privea in oglinda.

    Whatever, din respect pentru ceielalti pun punct aici. Stiu ca n-am fost intotdeauna gentleman in special cu fanii masinilor asiatice. Sper insa din toata inima ca nu m-am coborat la marlanismele de genul celor de mai sus. Daca se va intampla pe viitor, va rog sa-mi atrageti atentia.

    Inca odata, imi pare rau.
    6 5
  • Eu nu inteleg cum echipa Am,poate sa tolereze aceste injurii spuse de @zarnesteanu,eu daca eram in locul lor,ii stergeam comentariul din prima,atat lui si celorlalti.Barem ceilalti (si-au aparat dreptul ca sa zis mai exact).Am ajuns la concluzia ca nu degeaba ii critica si ii face lumea ''tarani'' pe fanii marcilor nemtesti,pentru ca daca stam bine sa calculam comentariile cam asta reiese din limbajul lor.Asa fani,asa masini.
    7 6
  • Mi se pare ca seamana un pic cu Lancer la agresivitate dar e mult mai bine dimensionata decat Lancerul. Acesta din urma e prea scurt.
    E surprinzator de mare Mondeo-ul vechi si foarte bun ca pret. Sper sa fie si cel nou la fel.
    O singura chestie gresita la actuala generatie mi se par rotile de 15 inch. Sunt prea mici pentru o masina atat de mare si impunatoare.
    Asta cred eu cel putin.
    3 1
  • lorinczi.thomas
    Ford Focus: lansat in ianuarie 2010, productia a inceput undeva prin sfarsitul lui 2010, iar masina a fost lansata prin showroom-uri prin primavara lui 2011! Va vine sa credeti ca masina asta are deja 2 ani vechime!!!

    Mondeo: Lansat in ianuarie 2012, productia prin primavara-vara 2013!!!
    Pana apare in showroomuri apare in 2014. 2 ani!!!!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru