Ford ar putea concedia 1.150 de angajați din Marea Britanie: modelele Galaxy și S-Max, aproape să fie scoase din producție

de Paul Cosma
Luni, 14.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford plănuiește să concedieze 1.150 de angajați din Marea Britanie, în cadrul planului de restructurare a operațiunilor europene. Modelele Galaxy și S-Max ar putea fi scoase din producție în perioada următoare.

Ford Europa a transmis, săptămâna trecută, o serie de informații despre planurile pe care le are pe termen scurt pentru operațiunile de pe Bătrânul Continent.

Planurile vizează atât modelele de pasageri, cât și vehiculele comerciale și structura uzinelor pe care americanii le au în Europa.

Printre altele, Ford va introduce versiuni electrificate pentru toate modelele din gamă și plănuiește restructurări la mai multe uzine din Europa, însă Craiova nu se numără printre ele.

Aproximativ 1.150 de angajați din Marea Britanie ar urma să fie disponibilizați, susțin sindicaliștii, care vor să negocieze un acord convenabil cu Ford în lunile ce urmează. Totodată, planul Ford ar presupune și scoaterea din producție a modelelor Galaxy și S-Max.

Ford a anunțat că va restructura Centrul Tehnic din South East Essex (Marea Britanie), iar producția de cutii de viteze automate de la uzina din Bordeaux (Franța) va înceta în august 2019.

Totodată, americanii intenționează să renunțe la producția monovolumelor C-Max și Grand C-Max la uzina din Saarlouis (Germania) din cauza scăderii vânzărilor și poartă negocieri în acest sens cu sindicatele.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru