Ford Focus ST diesel - 185 de cai putere şi consum de 4.4 litri

de Bogdan Mirică
Vineri, 27.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a dezvăluit astăzi la Goodwood Festival of Speed faceliftul operat pe actualul Focus ST. Principala noutate o reprezintă însă versiunea diesel de 185 de cai a hot-hatch-ului.

În ziua în care Lordul March îşi deschide domeniul pentru a primi zeci de mii de vizitatori cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, Ford dezvăluie faceliftul pregătit pentru Focus ST.

Reportaj: Haosul dulce de la Goodwood

Versiunea sportivă a modelului american primeşte modificările complete ale fratelui standard, pe care l-am văzut deja într-o galerie oficială.

Ford Focus facelift - imagini şi detalii cu cel mai tehnologizat model compact

Cum era de aşteptat, modificările estetice se aplică şi pe modelul sportiv: grila radiatorului devine mai mare şi se simplifică, farurile devin angulare, cu aceeaşi baghetă LED în partea superioară, iar posteriorul păstrează evacuarea specifică.

Versiunea europeană va primi un set nou de jante de 19 inch, încălţate cu pneuri Michelin dezvoltate special, şi două noi nuanţe de vopsea: Stealth şi Deep Impact Blue.

Start-Stop în standard şi consum mai mic

Esential 6.8 litri/100 de km este consumul mediu al noului Ford Focus ST pe benzină.
4.4 litri la 100 de km este consumul mediu al noului Ford Focus ST diesel.
185 de cai putere oferă noul Ford Focus ST diesel.
Propulsia este asigurată de acelaşi motor de 2.0 litri şi 250 de cai putere.
Nu avem mai multe resurse sub capotă, însă Ford a instalat în standard un sistem start-stop, capabil să reducă valorile consumului cu 6%.
Media anunţată de Ford coboară astfel la 6.8 litri/100 de kilometri, iar emisiile ajung la 158 g/km. Sprintul de la 0 la 100 de km/h se realizează tot în 6.5 secunde.

Inginerii Ford nu au uitat nici de şasiul compactei, reuşind să modifice suspensia cu noi arcuri şi amortizoare şi recalibrând sistemul de direcţie asistat electronic.

Premieră: Ford Focus ST diesel

Faceliftul operat pe actualul Ford Focus ST aduce şi o noutate absolută în gama hot-hatch-ului american: o versiune diesel. Oricât de greu de crezut pare, Ford Focus ST va fi disponibil şi într-o versiune alimentată cu motorină.

Fără prea multe deosebiri estetice de fratele său pe benzină, Focus ST diesel mizează pe un motor TDCI de 2.0 litri, capabil să ofere 185 de cai putere la 3500 de rotaţii şi un cuplu motor de 400 Nm între 2000 şi 2750 de rotaţii.

Asociat unei cutii manuale cu şase rapoarte, dieselul beneficiază şi de un sistem start-stop în standard, cu ajutorul căruia poate garanta un consum mediu de 4.4 litri/100 de kilometri şi emisii de numai 114 g/km.

Şi pentru că vorbim despre o versiune ST, modelul este capabil şi de performanţe dinamice bune: sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în 8.1 secunde, iar viteza maximă ajunge la 217 km/h.

Comentarii (10)

  • Este absolut superb. Cea mai buna varianta de HOT HATCH de zi cu zi
    19 10
  • Arata foarte bine, e chiar sexy!Asteptam si fratele mai nervos denumit RS.
    4 2
  • Daca are titulatura ST trebuia sa aibe undeva 200-250 cai si cuplu 450-500 Nm; dar este un inceput iar daca o sa se vanda probabil or aparea si alte variante, inclusiv break; pana una-alata, bravo Ford, asteptam sa vedem ce cuvat va avea concurenta...sa-i criticam si pe aia!!!
    10 10
  • primul care imi vine in minte: GTD?
    11 4
  • Mircea
    GTD e peste ST-ul asta diesel
    http://www.automarket.ro/masini-noi/volkswagen/golf-gtd-20tdi-184cp-mt5-109450/specificatii.html

    GTD performante mai bune si consum mai mic
    6 4
  • andrey_1293
    Mai exista pe piata si un Opel Astra GTC 2.0 BiTurbo 195 CP
    7 5
  • "sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în 8.1 secunde..."

    E cam lent pt o masina cu pretentii sportive...sau ma rog, cu badge-ul ST. Exista Mazda 3 2.2 Diesel 150CP cu 8.2s la 100 km/h...si e model standard.
    8 3
  • Adrian
    Da.. nu prea se incaderaza la ST aceasta motorizare.
    Ma intreb care e cel mai puternic diesel standard pe modelul actual Focus.
    Cu toate astea, VW cu GTD sau Skoda cu RS.. au ceva similar, dar cu performate putin mai bune parca.
    6 5
  • Sprint 0-100 se incadreaza toate in aprox 8 sec ca e GOLF GTD sau orice altceva. Or sa fie diferente la reprize eventual. Mazda nu o sa se conduca ca ele chiar daca are pe hartie aceleasi performante.
    2 1
  • mai "este" si altele
    Printre cele consacrate mai exista si alfa giulietta 2.0 jtdm 178 hp si 7.8 pana la 100 km/h
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru