Ford Puma: al doilea model de la Craiova va fi un SUV de clasă mică și va fi produs alături de Ecosport

de Daniel Popescu
Vineri, 18.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul SUV de clasa mică pe care îl va produce Ford la uzina de la Craiova va primi numele Puma, potrivit unor informații neoficiale.

Ford a început recent testele cu un nou SUV de clasă mică despre care constructorul american nu a oferit încă niciun fel de informații oficiale. Totuși, compania franceză Inovev, care se ocupă cu rapoarte de analiză despre industria auto, susține că a intrat în posesia unor informații concrete despre noul model.

Astfel, sursa citată afirmă că noul SUV de clasa mică se va numi Ford Puma și că va fi produs la uzina de la Craiova. În plus, analiștii anticipează că SUV-ul va fi prezentat oficial în luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, însă Ford Europa a confirmat cu numai câteva zile în urmă că va prezenta un nou SUV în luna aprilie.

Anterior, Ford a mai utilizat numele Puma pentru un coupe produs la Koln în perioada 1997-2002.

Contactați de Automarket, reprezentanții Ford România au preferat să nu comenteze noile informații apărute în presa internațională.

Ford România a anunțat însă încă din luna mai a anului trecut că va produce la Craiova un al doilea model pe lângă SUV-ul Ecosport.

La vremea respectivă, oficialii mărcii nu au dezvăluit însă numele modelului, segmentul de piață sau momentul startului producției.

În schimb, au confirmat o investiție totală de circa 200 de milioane de euro și generarea a încă 1.500 de locuri de muncă. Ulterior, Ford a decis suplimentarea noilor locuri de muncă la 1.700, însă a admis că are dificultăți să găsească persoanele potrivite, motiv pentru care a solicitat asjutor de la autoritățile locale.

În primele 11 luni ale anului, Ford a produs la Craiova peste 132.000 de unități Ecosport, de peste trei ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut. Datele pentru luna decembrie nu sunt încă disponibile. În total, Ford a vândut peste 250.000 de SUV-uri în Europa în 2018, ceea ce înseamnă că peste jumătate dintre ele sunt produse în România.

De asemenea, Ford a anunțat recent restructurări la patru uzine din Europa, dar și planul de a lansa versiuni electrificate pentru toate modelele din gamă.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • ACE - Craiova
    Foarte probabil va fi vorba despre aceasta masina: Ford Focus Active 2019

    https://www.express.co.uk/life-style/cars/944483/Ford-Focus-Active-2019-SUV-new-car
    13 16
  • @ACE-Craiova : ai vrea tu sa-l vezi pe Focus produs in Banie. Nu are nici-o treaba anuntul celor de la Ford cu acest Focus ,nu-ti face iluzii.
    17 7
  • mircea badea
    puma era o masina micuta, sport cat de cat si super-draguta. deci n-are nimic in comun un suv cu numele asta. :/
    8 9
  • ACE - brice şi carice
    Va fi doar un tico pe catalige, la suprapreţ
    8 17
  • Catalin
    Ford Puma a fost aleasa masina Top Gear a anului 1997 de catre Tiff Needell si Jeremy Clarkson, ce faceau echipa in acea vreme:

    https://www.youtube.com/watch?v=R3QuH7z1Z1o

    Poate noul Puma va arata asa, vom mai vedea...

    https://www.autozeitung.de/ford-city-suv-2019-preis-technische-daten-2019-194625.html#
    12 5
  • Bun si PUMA asta, dar era mai bun un SUV ceva mai mare decat Ecosport (dar sub KUGA) si sa ii zica ADIDAS...
    10 12
  • someone
    @ catalin: interesant cum arata versiunea pe care ai prezentat-o tu. parca aduce putin a GLA
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru