Ford trage un semnal de alarmă înainte de Brexit: “Dacă nu se ajunge la un acord, vom face tot ce este nevoie pentru a rămâne pe profit”

de Paul Cosma
Marti, 21.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford avertizează că lipsa unui acord prin care producătorii auto să nu fie afectați de Brexit îi va determina să facă “orice este nevoie” pentru a rămâne pe profit. Americanii se alătură altor constructori cu afaceri în Marea Britanie care au lansat avertismente similare.

Ieșirea iminentă a britanicilor din Uniunea Europeană a dat peste cap companiile din mai multe sectoare ale industriei, printre care și constructorii auto.

Constructorii care deţin fabrici în Marea Britanie speră să nu fie nevoiţi să plătească taxe vamale când vor exporta maşinile în Uniunea Europeană după ieşirea ţării din blocul comunitar.

La nivel teoretic, Uniunea Europeană va putea impune taxe vamale asupra importurilor de orice fel din Marea Britanie, însă constructorii auto care au fabrici în această ţară speră ca negocierile dintre cele două părţi să păstreze actuala piaţă liberă. 

Ford a avertizat că lipsa unui astfel de acord va avea efecte devastatoare asupra activității, potrivit presei britanice. Constructorul american susține că va lua măsuri drastice dacă acordul nu va fi realizat, scenariu ce ar putea conduce la creșterea considerabilă a costurilor. Astfel, Ford este pregătit să facă “orice este nevoie” pentru a rămâne pe profit în Marea Britanie.

Anul trecut, veniturile Ford au scăzut simțitor în Europa, iar constructorul a dat vina pe instabilitatea provocată de votul pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Pai sa le mute in Banie , ce mai asteapta ? Acord cu UK ? Nu prea cred. Nu au nici-o treaba cu negociatul ,sunt ciudati rau oamenii aia (nu neaparat in sensul rau) in materie de business/negocieri .
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru