Francezii de la Bollore acuză BMW de spionaj industrial şi ameninţă cu un proces

de Bogdan Mirică
Luni, 16.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW este acuzat de spionaj industrial de către francezii de la Bollore, după ce doi angajaţi au manipulat fraudulos mai multe maşini electrice ale constructorului din Hexagon.

Grupul francez Bollore a depus o plângere împotriva celor de la BMW, acuzaţi de spionaj industrial. Bollore, care a dezvoltat alături de Pininfarina un model electric de serie, deţine în prezent sistemul de car-sharing Autolib din Franţa. Acest sistem presupune folosirea mai multor vehicule electrice Bollore Bluecar (3000 de maşini) în tot Parisul. Abonaţii plătesc o taxă lunară şi se pot bucura de o reţea de parcare şi încărcare pentru vehiculele electrice.

Grupul francez susţine că BMW a folosit spioni pentru a culege informaţii despre vehiculele lor electrice. În comunicatul emis de Bollore se arată că doi angajaţi ai unei companii contractate de BMW au fost văzuţi de trei ori manipulând fraudulos mai multe puncte de încărcare din sistemul Autolib.

Esential 3000 de exemplare electrice Bollore Bluecar sunt incluse în pragramul de car sharing Autolib.
Oficialii companiei din Hexagon susţin că nu cunosc informaţiile în posesia cărora au intrat spionii şi nici modalitatea folosită de aceştia pentru a le obţine.
„Tot ce putem spune este că Bollore are un avans tehnologic la nivelul mai multor tehnologii care privesc bateriile şi sistemele de localizare. Am investit sume mari în dezvoltarea lor”, a declarat Jules Varin, purtător de cuvânt Autolib.

Cei doi angajaţi acuzaţi de spionaj au fost descoperiţi manipulând fraudulos un exemplar Bollore Bluecar lângă un post de încărcare din Paris. Eu s-au recomandat ca fiind angajaţii unei companii germane. Acelaşi eveniment a fost semnalat şi la o zi după, la o altă staţie de încărcare din Paris. Într-un final, ei au fost arestaţi în data de 7 septembrie, sub acuzaţia de spionaj industrial.

Urmareste Automarket
BMW a recunoscut că inculpaţii sunt angajaţi la o companie de inginerie cu care există un contract în derulare.
Germanii susţin că oamenii desfăşurau teste de rutină pentru a stabili compatibilitatea punctelor de încărcare din Europa pentru noul model electric i3. BMW a declarat că a comandat testele pe care cei doi le desfăşurau, însă nu în ziua în care ei au fost arestaţi.

via carscoop

Comentarii (12)

  • Vasilica
    Cine dracu a auzit de Bollore in lume . Putina reclama nu strica in care BMW e cineva, parca sunt tabloide abjecte romanesti.
    19 36
  • pt vasilica
    vasilica, universul tau se invarte in jurul blocului, poate cel mult la un golf 4 ,,dizel,, ,tot repsectul pt. BMV , dar nu e felia lor, si bravo ca au recunoscut.
    27 14
  • pt vasilica
    rectific BMW
    13 6
  • vasilica,
    uite, pentru tine:

    http://www.bollore.com/en-us/the-group

    nu e prima oara cand luftezi intelectual, asa'i Vasilica?
    17 10
  • Asa, si totusi cine este Bollore?:)
    13 16
  • AndreiRN
    Interesant.
    BMW cumpara technologie electrica de la Toyota.
    BMW angajeaza spioni sa prinda ceva electric de la Renault/Nissan.
    S-au chinezarit?
    4 9
  • inexorabil
    INDICATIV. Prezent: ma chinezaresc. Perfect simplu: ma chinezarii. Mai mult ca perfect: ma chinezarisem. Perfect compus: m-am chinezarit. Imperfect: ma chinezaream. Viitor: ma voi chinezari. Viitor perfect: ma voi fi chinezarit. CONJUNCTIV. Prezent: sa ma chinezaresc. Perfect: sa ma fi chinezarit. CONDITIONAL-OPTATIV. Prezent: m-as chinezari. Perfect: m-as fi chinezarit. IMPERATIV: chinezareste-ma! INFINITIV: a ma chinezari. GERUNZIU: chinezarindu-ma. PARTICIPIU: chinezarit. SUPIN: de chinezarit.

    Am luat-o razna, stiu. Dar nu-i vina mea...
    13 2
  • Cine a fost vreodata interesat sa cumpere o masina electrica sau urmareste indeaproape segmentul acesta, a auzit cu siguranta de Bollore, Bollore avand o cota de piata importanta in Franta si celelalte tari civilizate din Scandinavia si Vestul Europei. Sistemul implementat de ei e foarte popular in occident.

    Mai pe sleau, Bollore e o firma mica la fel ca Tesla, doar ca nu au in spate un Elon Musk cu gura mare, sau masinaria de manipulare americana.
    18 2
  • Faptul ca este vorba despre o companie care ale legaturi cu industria auto (electrica), are tehnologii foarte avansate si nimeni nu stie de ele si nici de aceasta companie demonstreaza defapt cine face unele tehnologii cu care constructorii auto se lauda ulterior ca fiind premiere mondiale puse la puct de ei. Defapt constructorii auto in unele cazuri le cumpara cu drept deplin aspura lor pe bani grei.
    Si oricum asta nu e o noutate, spionaj industrial in acest domeniu se practica de foarte mult timp. Acum 3-4 ani imi amintesc ca Renault a avut probleme cu niste angajati care ar fi "dat din casa" la chinezi, informatii despre tehnologiile automobilelor electrice aflate in faza de proiect.
    10 0
  • Terck13
    @DST
    Ma omule atat cunoscator ce fel de firma este acest Bollore ? i-a mai cauta un pic pe net ...e ''super'' cunoscuta la frantuzi si cam atat.
    ca au acelel sistem de incarcat bat nu sunt peste tot.. si avansul lor technologic nu este chair asa de mare... sa nu uitam ca fancezi au mai dat info si chinezilor asa ca nu te uita de ce tipa ci cat de multa ata alba e acolo ....
    1 5
  • Terck13, cine dracu' te intelege?! Tu intelegi ceva din ceea ce postezi? Incearca sa-ti citesti comentariul peste o luna!
    0 0
  • worldwide bollore
    http://blog.alliance-renault-nissan.com/blog/renault-partners-bollor%C3%A9-extend-ev-car-sharing-scheme
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru