Franța spune că alianța cu Nissan este mai importantă pentru Renault decât o fuziune cu altă companie: “Nu este în interesul nostru să slăbim alianța Renault-Nissan”

de Paul Cosma
Marti, 18.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianța Renault-Nissan este mai importantă pentru francezi decât o eventuală fuziune între Renault și altă companie, inclusiv Fiat-Chrysler, potrivit lui Bruno Le Maire, ministrul de finanțe din Hexagon. “Nu este în interesul nostru să slăbim alianța Renault-Nissan,” a declarat reprezentantul guvernului francez.

În urmă cu două săptămâni, Fiat-Chrysler a decis să retragă oferta de fuziune cu Grupul Renault după ce statul francez a solicitat o amânare a unei decizii în speranța de a-i convinge pe partenerii de Alianță de la Nissan să accepte colaborarea.

Potrivit unor surse, Renault și FCA au căutat soluții în această perioadă pentru reluarea discuțiilor pe marginea fuziunii, însă, fără o aprobare din partea Nissan, negocierile par mai degrabă sortite eșecului.

Francezii, prin vocea ministrului de finanțe Bruno Le Maire, au subliniat importanța alianței dintre Renault și Nissan. Reprezentantul guvernului francez a spus că alianța cu Nissan este mai importantă pentru Renault decât o eventuală fuziune cu altă companie, inclusiv Fiat-Chrysler.

“Nu este în interesul nostru să slăbim alianța Renault-Nissan, a declarat ministrul Le Maire. Executivul francez este cel mai mare acționar de la Renault, cu o cotă de 15%.

Presa internațională a scris că șeful FCA, Mike Manley, a fost zilele trecute la Paris pentru a purta noi negocieri cu reprezentanții guvernului din Franța și oficialii Renault.

Mai mult, Manley ar fi adus unele documente pentru Renault, prin care francezii să-i convingă pe partenerii de la Nissan că o fuziune ar fi benefică pentru toate cele 3 companii. FCA a refuzat să comenteze aceste informații.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru