Glume de 1 aprilie: Subaru XV prezintă un sistem de autocurăţare automată a caroseriei

de Mircea Meșter
Luni, 01.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a inventat un sistem de autocurăţare inteligentă a maşinii. Acesta debutează pe modelul XV astăzi şi elimină vizitele la spălătorie.

Focus grupuri locale arată că şoferii modelelor Subaru sunt oameni activi care duc o viaţă dinamică şi care nu trebuie să-şi piardă timpul spălând maşina în weekend.

WCF
Articol de prezentare
Dacă spălătoriile auto au devenit în ultimii ani locuri de pelerinaj pentru absoluţi toţi şoferii din România, Subaru promite un sistem de autocurăţare automată care este implementat începând de astăzi pe modelul XV şi care va scăpa posesorii maşinii japoneze de calvarul spălării repetate. Informaţia a fost publicată de worldcarfans şi reprezintă, evident, o glumă de 1 aprilie.

"Inginerii Subaru au dezvoltat această nouă tehnologie radicală în colaborare cu unii dintre cei mai mari ingineri de electronică ai lumii. Pentru ca maşina să se cureţe automat într-o clipă, şoferul trebuie să apese un buton pe cheie în timp ce se află în afara vehiculului, fără niciun risc de a se stropi cu apă sau de a uda animalele de companie ale vecinilor", spun cei de la Wolrdcarfans.

Tehnologia este explicată chiar de un inginer japonez: "Nanogeneratorii convertesc energia mecanică disponibilă în mediul înconjurător în energie electrică, activând un val de curent electric de voltaj redus pe suprafaţa exterioară a maşinii.

Curentul circulă într-un mod precalculat pentru a elimina şi dizolva microataşamentele de pe caroserie, percum praful sau murdăria", susţine Ai Lai, profesorul care a conduc echipa de dezvoltare a sistemului Subaru.

via WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru