Google a înaintat un patent pentru comenzi auto bazate pe gesturi

de Sebastian Toma
Miercuri, 09.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google a înaintat un patent care vizează comenzile bazate pe gesturi pentru un automobil. Sistemul foloseşte două camere pentru a urmări mişcările şoferului.

Google se pregăteşte să revoluţioneze sistemele multimedia din automobilele viitorului. Gigantul software din California a aplicat pentru patentarea tehnologiei de controlare a unui sistem prin gesturi. Sistemul implică două camere montate pe plafonul unui automobil, una dintre acestea folosind tehnologia laser iar cealaltă fiind capabilă să perceapă adâncimea. În funcţie de mişcările ocupantului, sistemul ar urma să efectueze anumite comenzi prestabilite sau predefinite.

Zvonurile privind intenţiile celor de la Google au apărut la scurtă vreme de la achiziţia ocmpaniei Flutter, un start-up specializat în "gesture control". Aceştia aveau un program special care folosea imaginile de la webcam pentru a putea derula o serie de acţiuni în funcţie de cum se mişca mâna utilizatorului. Cei de la Google au înaintat cererea de patent la o zi după ce au achiziţionat compania Flutter, deci putem presupune că noua tehnologie implică know-how de la start-up-ul proaspăt achiziţionat. În mod absolut ironic, cei de la Google au făcut o păcăleală de 1 aprilie care viza un sistem care să înlocuiască tastatura şi mouse-ul cu gesturile făcute de utilizator în faţa monitorului.

Urmareste Automarket
Nu trebuie să vă entuziasmaţi prea tare în privinţa noului sistem, acesta fiind la mulţi ani distanţă de debutul pe un automobil de serie. Cel mai probabil, sistemul de control inovator pregătit de Google va debuta abia după ce vor lansa automobilul lor autonom, şoferul putând să-şi tină mâinile ocupate cu gesturile pe care le va solicita sistemul multimedia, eliminând astfel tentaţia de a dori să conducă automobilul respectiv.

Via Engadget

Comentarii (2)

  • Mda, cum ziceau comentatorii de pe un site American: "Sneeze and crash".
    12 0
  • Nu faceti cu mana la pietoni, s-ar putea sa schimbati postul de radio.

    Partea pozitiva e ca acum pot invata maimutele sa conduca o masina.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru