Great Wall face un pas înapoi: "Există incertitudini majore legate de achiziționarea Jeep"

de Daniel Popescu
Marti, 22.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La numai o zi după ce a anunțat că vrea să cumpere Jeep, Great Wall susține că există deja "incertitudini majore" în privința tranzacției.

Great Wall a anunțat cu numai o zi în urmă că este interesată să achiziționeze marca Jeep de la Grupul Fiat-Chrysler cu scopul de a deveni cel mai mare producător de SUV-uri din lume. Constructorul chinez a menționat că urmează să facă o ofertă concretă, dar că nu a contatat încă reprezentanții Grupului Fiat-Chrysler.

La numai o zi distanță, chinezii fac însă un pas înapoi și anunță că, pe lângă faptul că nu există discuții directe între cele două părți, există și numeroase impedimente în calea tranzacției. "Există incertitudini majore" în privința posibilității de a studia o eventuală achiziție, iar "eforturile noastre nu au generat progrese concrete până acum", afirmă oficialii Great Wall în cadrul unei note trimise investitorilor de la bursa din Shanghai.

Analiștii estimează că brandul Jeep valoarea circa 20 de miliarde de euro, mai mult decât toate brandurile din Grupul Fiat-Chrysler la un loc.

De asemenea, analiștii afirmă că pasul înapoi făcut de Great Wall ar putea avea loc ca urmare a politicii anunțate de statul chinez, care vrea să limiteze achizițiile de bunuri făcute de companiile locale în străinătate pentru a tempera scăderea yuanului, moneda națională a țării asiatice. Pe de altă parte, o astfel de tranzacție ar necesita acordul autorităților americane, proces care ar putea fi complicat de politicile interne ale președintelui Donald Trump.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • petrush
    @AM
    la fel ati facut si voi. dimineata ati anuntat ca-i cumpara si seara a-ti facut pasul inapoi. este al patrulea articol intr-o saptamana.nu mai sunt
    noutati in lumea auto ? sau trebuie sa scrieti fiecare macar un articol pe aceasta tema?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru