Grupul Volkswagen ar putea renunța la unele branduri: "Porsche și Skoda nu sunt de vânzare"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Duminica, 17.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat că ar putea renunța la unele branduri pe care le deține, însă a exclus posibilitatea de a vinde mărcile Porsche și Skoda.

Grupul Volkswagen analizează o serie de măsuri ample prin care să reducă costurile și să crească profitabilitatea, iar printre acestea se numără și renunțarea la circa 7.000 de angajați.

CEO-ul Herbert Diess a anunțat însă că Grupul Volkswagen analizează în prezent inclusiv posibilitatea de a renunța la unul dintre cele 12 branduri pe care le deține. "Revizuim portofoliul nostru de branduri, iar în a doua jumătate a anului vom putea discuta mai multe despre acest subiect", a declarat el în cadrul unei conferințe de presă.

Chiar dacă a refuzat să ofere detalii suplimentare, Diess a anunțat că mărcile Porsche și Skoda nu sunt de vânzare, ca urmare a faptului că ambele depind în mare măsură de apartenența la Grup pentru a dezvolta modele de nouă generație.

"Uneori se subestimează cât de mult este integrat Porsche în cadrul Grupului. Porsche depinde în proporție de 80% de platformele Audi. Marja de profit de 17.5% înregistrată de Porsche este posibilă numai în cadrul Grupului, iar același lucru se aplică și pentru Skoda.

Fără acces la tehnologiile Grupului, Skoda și Porsche ar fi prea mici pentru a dezvolta platforme pentru modele de noua generație", a completat Diess.

După izbucnirea scandalului Dieselgate, Grupul Volkswagen a analizat opțiunea de a vinde divizia de camioane Man și Scania, însă în cele din urmă a reunit cele două branduri într-o singură companie pe nume Traton. O altă opțiune viza renunțarea la producătorul de motociclete Ducati.

Via Automotive News

Comentarii (8)

  • Edikkk
    Aceiaşi ştire în fiecare an de la VW

    BLA BLA BLA.... Ne-ai plictisit măi VW cu aceste non ştiri.

    Păcat că nu lasă Skoda să se lanseze în SUA...
    16 11
  • Sin "niños"
    Trebuie să renunţe la gaura neagră, Seat. Ar fi de departe cea mai bună mişcare. Muchachos-ii să fie lăsaţi de capu' lor...
    12 13
  • Clique
    Nu știu ce părere ai tu despre SEAT, însă cunosc mulți posesori de Seat, fie modele 2011+ fie mai vechi, iar probleme cu ele n-au avut.

    De partea cealaltă, aud mai multe neplăceri de la posesorii de VW.
    Ca ideea, sunt aceleași mașini cu carcase diferite, însă la fiabilitate, situația e puțin diferită
    12 3
  • Deci se amana Golf 8, incep sa dea din marci, mai au de platit amenzi de pe urma dieselgate ... O duce bine grupul :)
    13 2
  • interesant, erau cativa prin zona care isi dadeau cu parerea avizata de specialisti de dupa blocuri ca organul asta mare (si puturos), VAG, nici nu a fost afectat de scandal
    8 1
  • Eu o vad ca o amenintare la Bentley care a mai fost tras de urechi.
    5 0
  • @Green_Alex:
    asa simt si eu, de Bentley cred ca vor sa scape
    4 1
  • Va dati seama, daca ar pleca skoda din grupul VAG? Ar fi drama nationala in Romania, ce VW sa mai cumpere romanul dac nu are bani de VW.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru