Hamilton a câştigat Marele Premiu al Canadei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.06.2010
Lewis Hamilton a obţinut victoria la Montreal la capătul unei curse spectaculoase în care Jenson Button a completat dubla pentru McLaren. Ultimul loc pe podium a fost ocupat de Fernando Alonso.

Strategia adoptată de McLaren de a începe cursa de pe circuitul Gilles Villeneuve cu pneuri supersoft s-a dovedit în cele din urmă câştigătoare în fata rivalilor de la Red Bull, care s-au confruntat cu numeroase probleme de uzură a cauciucurilor.

La capătul unor dueluri spectaculoase cu Sebastian Vettel şi, mai ales, cu Fernando Alonso, Lewis Hamilton a trecut primul linia de sosire şi şi-a trecut în cont a doua victorie consecutivă în acest sezon şi al treilea succes consecutiv la Montreal, preluand conducerea şi în clasamentul general.

McLaren a demonstrat că a devenit principala ameninţare pentru Red Bull în cursa pentru titlu, mai ales ca Jenson Button a completat dubla britanicilor la Montreal. Ultima poziţie a podiumului a fost ocupată de Fernando Alonso, care a arătat de asemenea ca Ferrari este pe o pantă ascendentă.

În cele din urmă, Vettel şi Mark Webber au fost nevoiţi să se mulţumească cu locurile 4 şi 5, performanta celor doi fiind afectată decisiv de strategia utilizată în privinţa pneurilor.

În plus, Webber a fost bulversat şi de penalizarea de 5 poziţii pe grila de start, care a reuşit să termine cursa în faţa lui Nico Rosberg (Mercedes GP) şi Robert Kubica (Renault), ultimul reuşind să stabilească şi cel mai bun timp în cursă. Clasamentul a fost completat de Sebastian Buemi (Toro Rosso), Vitantonio Liuzzi şi Adrian Sutil (ambii Force India), toţi cei trei depăşindu-l pe Michael Schumacher spre finalul cursei.

Felipe Massa (Ferrari) a terminat doar pe locul 15 în urma unui incident cu Liuzzi chiar în startul cursei şi a unui duel cu Schumacher spre final, când a suferit daune la aripa fata.

FILMUL CURSEI WEBBER, MARELE CÂŞTIGĂTOR AL STARTULUI

Hamilton a avut un start bun şi s-a menţinut pe prima poziţie a clasamentului, urmat indeaprope de Vettel. Alonso a încercat să se infiltreze pe lângă Vettel în primul viraj, însă pilotul echipei Red Bull a închis bine unghiul de atac şi şi-a menţinut poziţia.

Plutonul a fost completat de Button, în timp ce în spatele său Liuzzi şi Massa s-au acroşat în primele două viraje şi au fost nevoiţi să intre la boxe pentru a remedia defecţiunile. Retrogradat cu 5 poziţii pe grila de start după ce a schimbat cutia de viteze, Webber a profitat la maxim de incident şi a urcat pe locul 5, iar în turul 5 l-a depăşit pe Button după un duel spectaculos desfăşurat pe mai multe tururi.

DUELURI SPECTACULOASE LA VÂRF

După numai două tururi, australianul l-a ajuns din urmă pe Alonso şi l-a depăşit pe spaniol cu uşurinţă la capătul unei linii drepte.

Duelul dintre cei doi a coincis cu confruntarea dintre Hamilton şi Vettel pentru prima poziţie. Având la dispoziţie un monopost vizibil mai rapid, Vettel a încercat să îl depăşească pe Hamilton, însă pilotul echipei McLaren a reuşit să închidă bine unghiurile de atac ale rivalului sau.

Britanicul a rămas lider până în turul 7, când a intrat la boxe simultan cu Alonso, amândoi renunţând la pneurile supersoft în favoarea celor medium. Mecanicii Ferrari au efectuat schimbul de pneuri într-un timp mai scurt, astfel ca Alonso a recuperat diferenţa faţă de Hamilton, iar foştii echipieri ai echipei McLaren au rulat roată la roată pe linia boxelor. În cele din urmă, Alonso a avut câştig de cauza datorită poziţiei sale mai bune pe circuit şi l-a depăşit pe Hamilton.

Cei mai mulţi piloţi din top 10 au început cursa pe pneuri supersoft şi au intrat la boxe în primele 7-9 tururi, iar acest lucru le-a permis lui Vettel şi Webber să se poziţioneze pe primele două locuri ale clasamentului. Cei doi au intrat însă la boxe în tururile 14 şi, respectiv, 13, ieşind în aceeaşi ordine pe traseu, însă în spatele lui Hamilton, Alonso şi Button. Sarabanda opririlor la boxe a creat pentru câteva tururi un lider surpriză în persoana lui Buemi, care a intrat la boxe în turul 15.

Chiar înainte de acest eveniment, Hamilton l-a depăşit pe Alonso pe linia dreaptă premergătoare liniei de start-sosire şi a revenit astfel în fruntea clasamentului în turul 16, în faţa lui Alonso, Button, Vettel şi Webber. În spatele lor a rulat Kubica, care nu a reuşit să treacă de Schumacher în momentul în care germanul a revenit de la boxe, iar cei doi au tăiat o şicană prin iarbă. Ulterior, septuplul campion mondial a revenit la boxe şi a coborât până pe locul 12, în spatele lui Sutil, Buemi, Rosberg, Hulkenberg şi Alguersuari.

PARIUL RISCANT LA LUI WEBBER PE PNEURI MEDIUM

Următoarele 10 tururi au fost animate doar de un duel între Kubica şi Sutil la finalul căruia germanul l-a depăşit pe poonez, însă incidentul dintre cei doi va analizat după cursă după ce pilotul Renault a virat brusc spre stânga pentru a intra la boxe, trecând razant prin faţa rivalului său.

A doua serie de intrări la boxe a fost demarată de Hamilton în turul 26, urmat de Button şi Vettel (turul 27) şi Alonso (turul 28). Aceştia şi-au menţinut poziţiile premergătoare pitstopului, însă Webber a devenit lider pentru că a amânat al doilea schimb de pneuri. Australianul şi-a sporit avansul faţă de Hamilton şi rivalii săi cu aproximativ o secundă pe tur, în încercarea de a obţine o poziţie cât mai bună după trecerea pe pneurile supersoft.

Totuşi, pneurile sale au început să cedeze în turul 40, moment din care Hamilton a redus progresiv diferenţa până în turul 50, când pilotul McLaren l-a depăşit pe Webber pe linia de start-sosire şi a preluat conducerea cursei.

Presat din spate şi de de Alonso, australianul a intrat la boxe în turul 51 şi s-a echipat cu pneuri supersoft, permiţându-i spaniolului să urce pe locul 2, în faţa lui Button şi Vettel.

Webber a revenit pe traseu pe locul 5, chiar în spatele coechipierului său, dar în faţa lui Rosberg, Schumacher, Buemi şi Hulkenberg.

În spatele plutonului, Massa l-a depăşit pe Sutil pentru locul 11 la capătul unui duel întins pe parcursul ultimelor zece tururi, însă cursa brazilianului a fost ruinată de incidentul de la start cu Liuzzi.

În turul 56, Button l-a depăşit pe Alonso şi a urcat pe locul 2, profitând de faptul că spaniolul rula pe o traiectorie mai puţin ideală după ce a fost nevoit să depăşească un pilot întârziat.

Între timp, Buemi a reuşit în turul 61 cea mai importantă depăşire din scurta sa carieră în Formula 1, câştigând duelul cu Schumacher pentru locul 8 în ciuda competitivităţii reduse a monopostului Toro Rosso comparativ cu Mercedes GP.

Calvarul septuplului campion mondial nu s-a încheiat însă aici, el fiind atacat în turul 54 şi de fostul său coechipier de la Ferari, Felipe Massa. Brazilianul a încercat să-l depăşească pe exteriorul ultimului viraj, însă Schumacher i-a blocat calea şi, neavând loc să rămână pe circuit, cei doi s-au acroşat. Massa şi-a deteriorat aripa fata şi a fost nevoit să intre la boxe, ratând orice şansă să termine în puncte.

Nici finalul cursei nu a fost lipsit de spectacol, Schumacher fiind depasit de ambii piloti ai echipei Force India si retrogradand astfel pe locul 11, ratand ocazia de a se clasa in puncte.

Unul dintre cei mai ghinionişti piloţi în acest weekend a fost Petrov, care a primit doua penalizări de tip drive-through pentru anticiparea startului şi pentru un incident în care a fost implicat în primul tur cu Pedro de la Rosa. Marele Premiu al Canadei a consemnat x abandonuri, trecute în dreptul lui Kobayashi (BMW-Sauber), Senna (Hispania Racing), de la Rosa (BMW-Sauber), Trulli (Lotus) si Glock (Virgin). Cel mai rapid tur în cursa a fost realizat de Kubica, pilotul echipei Renault fiind cronometrat cu 1:16.972 în turul 67.

Clasamentul complet al cursei este disponibil aici.

Comentarii (83)

  • bravooo de 3 ori bravoo dublaaaaa
    bravooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!! sa va aud acum cu criticile sariti cu voturi negative:))
    32 29
  • bv mclaren
    felicitari mclaren + alonso a tinut bine cursa....respectul meu pt el

    btw frumoasa cursa
    44 2
  • ctlnmihai
    Mclaren Mercedes
    Well Done Mclaren ,Hamy ,Button ..Un succes care vine dupa o lupta dreapta pe circuit si care n-a mai fost influentat de alte evenimente ..Felicitari Alonso ,tu esti singurul care -ai pus probleme celor 2 de la Mclaren
    38 4
  • superfain
    O cursa nebuna de tot....foarte ca lumea. Felicitari celor de Mclaren, sincer nu m-as fi asteptat...se pare ca strategia celor de la Red Bull nu a dat rezultate. Stau si ma gandesc ca daca Alonso nu era incurcat de unul din pilotii de la Lotus, prima data si dupa aceea de Karun Chandhok, a doua oara, probabil altul ar fi fost deznodamantul cursei. Dar cum am mai spus, felicitari castigatorilor.
    35 4
  • Bravo Mclaren Mercedes!!!!
    frumoasa dubla!!!!
    24 11
  • Schumacher/ Idiot Alexandrescu
    Doamne Iisuse cat de prosti pot fi comentatorii TVR. Cum sa il batjocoresti pe Schumacher ca a fost depasit de Buemi, Sutil, Liuzzi, cand e CLAR ca dupa incidentul cu Kubita, parca, i s-a futilizat masina.
    Pana la prima schimbare de pneuri era in pas cu Locul 1, care atunci era Webber. Defapt era cu .300 sutimi mai rapid decat el.

    Astia sunt atat de ridicoli incat merita trimisi sa comenteze lupte de cocosi in Taiwan.

    Bravo Alonso.
    52 4
  • Ham
    Treaba buna Hamilton. Felicitari! Alonso mai bun ca masina, deziluzionat de Red Bull.
    32 4
  • BRAVO LOR!
    Frumoasa cursa, Lewis si Button au condus magistral, l-au facut pe Alfonzo fiecare. Alfonzo stai in banca ta nu te mai pune cu McLaren ca o iei rau de tot!
    Felicitari fanilor lui masa! Ramaneti mai departe fanii lui.
    21 37
  • marcovici
    satul
    chiar nu putem face nimic ca sa scapam de MIKI. este ridicol si ne face pe toti de cacat.
    frumoasa cursa , bravo primilor veniti
    33 0
  • super echipa
    inca o dubla,deja mclaren sta bine in pct si e din ce in ce mai greu de trecut
    bv celor 2 de la mclaren si lui alonso care a rezistat pana la final
    hai mclaren-campiona formulei 1 :)
    29 2
  • Felicitari!!!
    Felicit echipa Mclaren pt felul in care au dezvoltat masina si nu in ultimul rand felicitari pentru dubla obtinuta.
    Felicitari si lui Alonso pt podium si pentru ca a aratat ca poate tine piept celor de la Red Bull cu o masina inferioara.
    Din pacate nu am reusit sa vad cursa...sunt blocat in Gara de Nord si internetul mobil m-a ajutat foarte putin:(...sper sa gasesc un live text destul de bun ca sa vad tot ce s-a intamplat...
    28 0
  • Imperial Lewis
    Bravo Lewis!!! Bravo Jenson!!! Bravo Mclaren!!! Monopostul Mclaren a functionat magistral. Totusi tin sa il felific pe dmd la modul cel mai serios (specific "serios" pentru a nu se interpreta ca o ironie, deoarece ar fi ultimul lucru la care m-as gandi) pentru felul in care a condus Alonso. Am fost realente impresionat de efortul fizic extraordinar pe care l-a facut mentinandu-se aproape toata cursa in siajul lui Lewis si reusind sa ocupe a treia treapta a podiumului cu o masina care este mai slabuta decat Mclaren sau Red Bull. Dar oricum rezultatul este bun pentru Ferrari, pornind de la acest rezultat sa contruiasca ceva frumos pentru ei in cursele care vor urma. Abia astept cursa de la Valencia :) go go Lewis.
    30 7
  • felicitari Hamilton
    O cursa exceptionala! M-a tinut cu sufletul la gura pana la final! Fara ploi si safety-car, uite ca se poate. Ce e drept, gratie unei strategii dovedite nu prea inspirate a celor de la RedBull. Cred ca finalul campionatului va apartine lui McLaren si Ferrari-Alonso.
    29 3
  • faina cursa
    Super cursa cu multe depasiri si multe contacte. Frumoasa dubla McLaren, bun rezultat Alonso. Se pare ca Red Bull au avut o strategie perdanta a pneurilor. Deci nu stiu peste cine e Massa :)):)):))
    19 6
  • ctlnmihai
    Martin Whitmarsh
    Bravo Martin !! Tot ce-ai spus in legatura cu dezvoltarea monopostului MP-25 pana acum s-a adeverit ..
    15 10
  • wow...
    Ctlnmihai a obtinut doar voturi pozitive...
    Felicitari si tie :D
    20 1
  • Felicitari Mclaren !
    O cursa foarte frumoasa facuta de cei de la Mclaren cu Alonso care a mentinut suspansul pana prin turul 60 . Am fost un pic speriat de uzura pneurilor lui Hamilton la final ... el avea cele mai uzate pneuri dintre cei 3 . La Button ma asteptam sa progreseze , cum a facut-o azi . Felicitari Hamilton&Button ! Felicitari Mclaren !
    23 0
  • ctlnmihai
    BobbyNeamu
    Daca am fost sincer in legatura Alonso...adevaru e ca a fost singura amenintare ptr.Hamilton in cursa asta
    19 2
  • mobius
    Canada
    Bravo McLaren si bravo Hamilton, castigatorii cursei. Adevaratul castigator in cursa a fost Alonso un adevarat campion care cu talentul sau deosebit a reusit sa depaseasca conditia masinii. Ceva in staful tehnic de la Ferrari trebuie schimbat, probabil Domenicali. Am avut o surpriza neplacuta in cel priveste pe Buemi, in cazul manevrei lipsita de fair-play si chiar periculoasa in raport cu Alonso manevra ce a facilitat depasirea acestuia de Hamilton. Cat despre Schumacher, s-a comportat in nota caracteristica, dar as spune ca in contextul actual este un pericol pentru desfasurarea curselor de F1. Dupa parerea mea ar trebui exclus din F1.
    20 13
  • Kiss Mihaly (33) Odorheiu-Secu
    Ne vedem MSC in 2011.. Aufwiedersehen Kamarad!
    Gata m-am saturat anul asta de Mercedes gp, de teste, si de F ducturi, si de favoritul meu Schumacher. Nu ma mai uit la curse) eventual numai intamplator) pana in 2011 cand sper ca M gp scoate o masina pe masura numelui sau, si a lui Schumi!
    7 20
  • ctlnmihai
    BobbyNeamu
    Multumesc ca mi-ai atras atentia..nici nu observasem:)
    7 5
  • Massa
    Felipe n-a mers rau. A avut acel acrosaj la inceput si practic s-a terminat. Cred ca masina trebuie dezvoltata in jurul lui Fernando, asa cum s-a intamplat pe vremea lui Michael. La Valencia Ferrari va avea o masina noua. Sa speram se va putea bate de la egal cu McLaren si RedBull.
    21 9
  • Mc Laren
    Sant rapizi si merg bine,bravo lor!!!cine e massa!!la ce echipa?.rushine schumy:(!!!pt incidente...kub merita locul 3 la fel si web....Si o surpriza placuta no safety car...
    5 21
  • Andrei
    Alonso
    Deci sunt doi piloti care pun suflet in ceea ce fac is se vede asta de la o posta si anume: Hamilton si Alonso.Ferarri sper sa recidiveze la Valencia cu noul update, bine tot in ALonso e baza.Hamilton foarte bun dar inca nu e copt din pacate.BV ALONSO LIUZZI
    P.S. Fan Ferrari!! Massa e un fel de Barichello si e secundul perfect la o echipa dasta a si ales ferarri sa prelungeasca contractul, ca Alonso sa stea linistit.Oricum tot respectul pt Alonso si se vede ca e foarte motivat.
    21 2
  • Bruno_Senna
    Rusine pentru ce? Tu ai senzatia ca acolo aia care sunt competitori sunt virgine? Crezi ca nu isi ia fiecare precautii?
    16 3
  • xiorel123
    @mobius
    Si parerea mea este aceeasi dar prefer sa mai astept putin.Totusi, atat eu cat si alti fani ai acestui sport vor considera ca in aceasta cursa Schumacher a fost un adevarat pericol pentru ceilelti piloti datorita gesturilor sale.
    19 3
  • ctlnmihai
    Hamilton
    singura problema a lui Hamy in prezent e distrugerea pneurilor..sper sa o remedieze pana la sfarsitul campionatului
    15 1
  • Vettel
    Vettel e inca tinerel pentru un titlu mondial. Prea multe intrebari, prea multa indecizie. E drept, si ghinion, insa norocul este apanajul celor alesi. Schumi din pacate s-a remarcat prin insistenta de a-si pastra pozitia. Rosberg este in mod clar mai adaptat la timpul de monopost de F1 din vremurile noastre si va ramane pilotul nr 1 la echipa.
    19 2
  • ctlnmihai
    Vettel
    ai dreptate..In momentul asta Webber este peste Vettel
    18 1
  • erata
    ..tipul de monopost
    8 1
  • @diesel08
    Esti un user pe care il respect, dar te rog, nu incerca sa ii gasesti o scuza lui Felipe! Si-a facut-o singur...
    15 3
  • @ally
    N-are nicio vina Ally, crede-ma. Spune-mi,ce putea sa mai faca? Da, a gresit incercand atacul la Schumi, dar eu altceva nu-i pot reprosa..
    10 4
  • Offtopic
    foarte interesant live-timingul de pe site-ul mclaren.com . Scrie ce vorbesc pilotii cu echipa prin radio :)
    9 2
  • erata
    mai trebuia o virgula, insa e prea cald
    8 1
  • ctlnmihai
    sharky_raduku
    Da.. e misto.. de anul trecut e chestia asta.. superb gestul lui Button ''Please congratulate Lewis for a great job."
    7 8
  • Pt TVR....
    Chiar nu se pot gasii alti comentatori?!?!.....Alexandrescu nu are ce cauta acolo....iti strica placerea de a viziona un mare premiu. Se pot intelege cateva greseli, dar el nu realizeaza ce se intampla in cursa...cred ca se uita la altceva si mai arunca cate o privire si peste cursa care o comenteaza...
    Dupa cum am spus nu am vazut cursa, dar il stiu de ani de zile ...
    17 0
  • @ctlnmihai
    da intr-adevar a fost frumos din partea lui Button . Imi plac de cei doi pentru ca se accepta asa cum sunt ei , indiferent de cine castiga , coechipierul e primul care il felicita .Chiar avea nevoie de asa ceva Mclaren . Sper sa continue in ritmul asta , indiferent de cine castiga .
    12 2
  • @diesel08
    Felipe nu mai e in forma de acum 2 ani, lucru ce se datoreaza in mare parte accidentului de anul trecut. Ce a facut azi insa , si la start, si la manevra cu Schumi, apoi nu a putut trece se acelasi Liuzzi, nu e demn de lauda. Si tot sezonul a avut rezultate sterse. Are noroc cu carca ca inca e in monopostul rosu.
    14 0
  • @MerlinRa
    Vrei sa spui ca eu si ctlnmihai suntem aceeasi persoana?
    De data asta nu te jignesc, ci doar o sa te informez ca el e fan Mclaren, iar eu sunt fan Alonso...
    I-am transmis felicitari pt ca el, de obicei, are mult mai multe voturi negative...
    Cat despre calitatea de comentator a lui Alexandrescu sunt de partea ta
    12 0
  • ctlnmihai
    sharky_raduku
    sper sa reediteze duo-ul Hakkinen-Coulthard
    6 7
  • @ally_great
    Lui Felipe ii trebuie un monopost perfect ca sa castige. Probabil, cand Ferrari va avea primul sau al doilea monopost valoric va mai urca. Preferam un cuplu Kimi-Fernando insa..vom vedea.
    20 0
  • rayn380
    McLaren
    BRAVO LEWIS; BRAVO JENSON; BRAVO McLaren........A fostr weekendul lui Lewis, l-a dominat de la un capat la altul. Un adevarat luptator, baiatul asta niciodata nu se va da batut de niciunul, s-a vazut lucrul asta de atatea ori, s-a vazut si azi, cand si-a surcalasat ami vechiul coechipier, pe Alonso. Oricum, toata stima si pt acesta din urma, a fost mai bun decat masina pe care o conduce. A fost tot timpul aproape de Lewis cu niste eforturi extraordinare din partea lui, oricum nu avea ce sa-i faca lui Lewis, nici lui Button, de altfel cum s-a si observat. Le doresc multa bafta in continuare in dezvolatare monopostului, astfel incat la final sa scoata o dubla (pilot/echipa). Am trait foarte intens aceasta cursa, foarte tare de altfel. Schumi, se pare ca inca se preteaza acelei vorbe romanesti si anume: lupul isi schimba parul dar naravul ba, adica lupul tot lup ramane. Adevarul este ca a fost un adevarat pericol pentru foarte multi care l-au atacat. Ma mir ca nu si-a schimbat atitudinea, in felul asta, nu-l vad bine. Referitor la ceea ce comentau maimutzoii aia 2 de la TVR spre final despre schumi, este de-a dreptul penbil....cum ca este rusinos pt el sa fie depasit de x si y mai slab cotati. Pai schumi de la faza cu Robert, de atunci si-a cam bulit masina si a facut cred ca pe putin 4 halte la boxe, iar masina n-a mai fost aceeasi. Oricum, trecand peste aceasta, urat din partea lui, ma refer la comportament.....pur si simplu le-a pus viata-n pericol la multi.....Dupa extazul de ieri cu pole-ul obtinut de Lewis, astazi "mi-a completat" fericirea cu victoria obtinuta prin multa munca depusa. Sunt cel mai fericit fan McLaren(ups...cred ca totusi dupa Mircea :D ). Keep walking...boys ;)
    19 5
  • @ally_great
    Da da stim ca nu-ti place de Felipe din cauza ca a fost ales in locul lui Raikkonen bla bla bla .... in plus, la start nu a fost vina lui , era deja in fata lui Liuzzi. Mai bine uita-te la WRC si nu comenteaza imediat daca Massa e in spotlight ca nu e fair... Pentru ca cu toti stim ca daca ar fi acolo in frunte ai zice ca oricum Rai era clasat mai bun. Move on and Forza Ferrari!!!
    8 12
  • Corneliu
    Schumi
    Astazi s-a vazut adevaratul caracter infect al lui Schumi... Imi era scarba sa vad ca la cateva ture ba scoate pe cineva de pe pista, ba taie o sicana etc.
    Pentru un septuplu campion ar fi trebuit sa poata mai mult...
    14 9
  • salutare
    cel mai nesportiv pilot e Schimacher!!!!
    In Indy cu tine sau DTM,caci acolo se permit acrosajele!!!!!!
    Un sportiv pe cat de mare e atat de nesportiv!!!
    Ma bucur ptr cei de la Ferrari,ca au reusit sa intoarca pagina,sper sa nu fie performanta lor asem,ene lui Kobayashi din Turcia si sa ii tina!!!!!
    Imperial McLaren azi!!!!!
    Lewis si Jenson sunt 2 mari campioni ce merita sa fie la Mclaren!!Sunt numai 6 pct intre Lewis si Mark:)
    Va fi un campionat fff interesant pana la sfarsit!!!
    Spun inca o data,ar trebui schimbata regula la pneuri,in sensul ca pilotul ar trebui sa aleaga cu ce pneuri sa plece in cursa!!!!!!Asta am spus dinaintea campionatului!!!se pare ca aveam dreptate!!!
    8 9
  • @Jolerto
    Cred ca fiecare e liber sa faca ce doreste. Nu imi poti impune ce competitie sa urmaresc si care nu! Asta a fost forma lui Felipe mereu, chiar daca in 2008 ( cu care bati apa in piua) a ajuns in postura in care a fost, doar pentru ca a mai castigat cateodata si la masa verde. You should really move on.
    10 4
  • Schumacher-2010
    Schumacher are toate circumstantele atenuante! Nu e cazul sa va luati de el. Castiga campionate pe vremea cand voi erati la liceu! E foarte usor sa blamezi, inainte s-o faceti ganditi-o putin! Eu m-am bucurat inainte si ma bucur si acum sa-l mai vad pe pista!
    13 7
  • @ally_great
    Personal eu m-am bucurat cand a plecat Raikkonen , care-i problema cu mine?
    8 8
  • ctlnmihai
    mad79
    Nu te-ai simtit bine cand ai ascultat God Save the Queen si-ai vazut drapelele engleze care rasplateau locul 1 si locul 2?
    2 7
  • salutare
    @CTINMIHAI
    ba da1
    NU STIU CUM S-AU SIMTIT ALTII:))
    3 4
  • ctlnmihai
    mad79
    Las ca e bine dubla asta..am mai trecut peste egalul de aseara
    3 5
  • @diesel08
    True. Dar te-ai astepta de o persoana cu experienta lui sa stie sa piarda. Ca nu a fost genul care a rupt tot pe pista..i-au demonstrat-o si Hakkinen si Alonso . Insa "manevrele" pe care le-a facut cursa asta nu le faci nici un pusti de 3 ani cand trage tractorasul dupa el.
    Cat despre Miki si Viki.....doi terminati...comenteaza reluarile (Webber il depaseste pe Button ,n-au zis nimicsi la reluare incepe si Miki sa tipe "avem un nou lider") , insa sunt la punct cu ultimele barfe(Button si-a parasit logodnica , etc). Sunt doua persoane care trebuiau batute din clasa a 5-a , cand au inceput sa faca "comentarii" pentru Fefeleaga.
    12 3
  • @Jolerto
    Eu chiar nu am nici o problema cu tine. Tocmai te-ai contrazis! Mai ieri spuneai ca nu esti anti Raikkonen si acum spui chiar ca te bucuri ca a plecat. Iti doresc distractie maxima impreuna cu tandemul actual de la Ferrari, un tandem de campioni (sau nu).
    7 7
  • @Dpp
    Miki si Viki s-au apucat de telenovele pt ca nu cred ca mai urmaresc F1. sunt pe dinafara, Miki mai stie ca-i pe-acolo, la locul faptei, da Viki e zero barat. Macar daca ar face corectura de rigoare cand greseste Miki. Oricum, astazi m-au enervat tare:)
    11 0
  • m.c.
    Respect Lewis.
    5 1
  • salutare
    @Miki si Vicki
    de asta nu ma mai uit pe tvr,indiferent care ar fi castigul vizual!!!
    iii prefer pe cei de la BBC sau chiar pe cei de la RAI(apropo,fanii Ferrari,ar trebui sa caute acest stream)!!!! de ce sa mi se intoarca stomacul pe dos cand ii aud pe acesti 2 bufoni comentand!!Mai bine ii ascult de Brundle,Legard,Coulthard,Ediie Jordan,etc!!!!!!
    9 0
  • ctlnmihai
    mad79
    Trebuie sa ne multumim cu ce avem
    4 2
  • rayn380
    @mad
    Sincer sa fiu si eu urmaresc continuarea de pe BBC, alaturi de cei care comenteaza acolo si de care ai pomenit, adica Coulthard, Jordan, plus interviuri la cald cu protagonistii din cursa, cu sefii de echipe, is cei mai tari, cea mai tare transmisiune de F1. Din pacate ii pot urmari doar pe streaming pe ATDHE, iar calitatea nu este asa buna. Din pacate in grila TV nu prin BBC Sport, m-as bucura tare mult, daca l-as avea si as renunta imediat la "mascariciï" aia doi de pe tvr. Trebe s ama interesesez la provider sa vad daca il au in pachet. La emisiunea premergatoare MP al Candei, au spus cei de acolo ceva de faptul ca fanii F1 nu sunt de acord cu cei doi comentatori TVR, pacat ca n-au pus un hotline prin care noi, fanii F1 din RO sa putem sa ne exprimam in mod comun opinia referitoare la acestia doi. Este mult mai mult, peste ceea ce au facut ei oarecum referire cum ca cei doi se iau de viata privata a pilotilor, dar n-au zis nimic, ca in cadrul unui MP, cei doi sunt pe langa fata de ceea ce se intampla pe circuit. La depasirea lui Button asupra lui Alonso, a fost si reluare, era batalia pentru locul doi, astia erau cu gandul in alta parte, nimic, zero, abia spre final s-au dezmeticit si ei si au observat ca Button a trecut in fata. Sa nu mai zic cate aberatii spun si cate confuzii, prostii spun. Zicea cineva pe aici, ca astia doi cred ca in mare parte sunt preocupati cu totul altceva, eu unul cred ca joaca o septica, si din cand in cand mai arunca si ei cate un ochi pe ecran sa vada care mai este statusul...Jenant....Am sa fac tot posibilul sa am in grila de programe TV, BBC Sport si atunci voi zice bye bye la TVR. Cei de la BBC chiar sunt profesionisti, sa nu mai zic de analizele si comentariile, interviurile de dupa cursa....superb
    10 1
  • HaHaHa!!!
    In primul rand dedic aceasta victorie TUTUROR complexatilor de pe automarket, care nu vad in Hamilton decat un negru, cioara sau alte epitete rasiste si de o prostie crasa! Insa, din pacate, aceasta este partea proasta a tehnologiei in ziua de azi. Orice imbecil poate tasta sub acoperirea unor nick-uri gen klu klux klan!
    Felicitari Lewis pt victorie, multumim Jenson pentru ca esti un adevarat gentleman (bucuria lui din final si felicitarile sincere adresate lui Lewis arata din plin acest lucru), felicitari McLaren pentru recuperarea atat de rapida a diferentei fata de Red Bull.
    Chiar daca sunt fan McLaren, si am fost atent la cele doua sageti argintii, nu pot sa nu remarc doua aspecte:
    1. cursa incredibila reusita de Fernando Alonso. Cu o masina mult inferioara McLaren si Red Bull, a reusit sa fie la un pas de o victorie extraordinara. Felicitari Fernando!
    2. prestatia din ce in e mai "trista" a septuplului campion mondial Michael Shumacher. Din pacate intoarcerea acestuia in formula 1 tinde sa devina un fiasco total. Pacat!
    19 4
  • Schumi
    Schumi, dupa cursa de azi, trebuie deamu nu sa mearga in monopost, dar sa manance rasarita in fata televizorului :D
    5 5
  • ....
    bravo alonso....a fortat tot timpul cursei si roadele se vad...pacat ca a fost incurcat in timpul cursei de 2 ori de pilotii intarziati...daca nu se intampla asta, alta era ierarhia cursei. forza alonos, forza ferrari...sa speram ca la valencia va lupta mai usor pentru podium si de ce nu si pentru victorie.
    10 1
  • ctlnmihai
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!
    Dupa aceasta dubla pot sa spun si eu lucrul acesta :Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1! noapte buna tuturor!
    4 5
  • @ diesel08
    Nu esti singurul enervat de cei doi. Inclusiv prietena , care nu urmareste cursa , ci doar mai trece prin zona , ii corecteaza pe cretinii aia doi.Asta le este nivelul. Cursa trecuta s-a aprins o raza de lumina cand a inceput Miki sa vorbeasca de pensionare. De atunci tot sper :))
    11 0
  • @comentatorii tvr
    deci azi pur si simplu au fost penibili. doamne fereste. pur si simplu mie scarba de ei...cu dracu nu lii rusine sa mai vina in fata noastra si sa comenteze...gunoaiele dracu...rusine...atatea erori au facut azi...imposibil domnule...ei urmaresc cursa pe televizoare mari...imposibil sa nu recunosti un pilot dupa culoarea castii...cum dracu nu lii rusine de ce scot pe gura...comenteaza reluarile....CEI MAI INFECTI COMENTATORI DIN ISTORIA FORMULEI 1!!!!! rusine. sa speram ca vor zbura curand...
    8 1
  • ctlnmihai
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!
    *pasiunile -sa nu mai primesc vreo observatie :)
    3 5
  • @Dpp
    N-avem ce face, deocamdat...astia-s oamenii daca vrem TVR. O sa mai mestecam printre dinti cate o injuratura si-om merge mai departe incercand sa ne comentam singuri cursele..Noapte buna.
    7 0
  • Felicitari
    Felicitari invingatorilor, felicitari Mircea. Satisfactia ta cred ca e enorma dupa dubla meritata a echipei Mclaren. Bravo Fernando pt cursa impecabila si fara gresala!
    8 1
  • @diesel08
    mentalitatea asta de "astia suntem , cu asta defilam" nu e sanatoasa.Din cate stiu eu , dobitocii aia doi vorbesc despre Nicole , logodnica fotomodeala de lenjerie a lui Button si praful din casa lui Kubica , pe banii mei , ai tai , ai tuturor. Poate dupa mai multe mailuri la adrese cu @formula1.com si @fia.com in coada , v-om scapa de retardatii astia doi. Ca si paranteza , tipul care comenteaza F2 pe eurosport e GODLIKE pe langa terminatii astia.
    @Cryrus : cauta fimuletul in care Mercedes GP sustine echipa Germaniei la CM din Africa de Sud. O sa vezi ca zicea Shumacher ceva de televizoare in monopost :))
    @ctlnmihai : sa inteleg ca ai desfacut sticla dupa victoria asta??
    On-Topic : dezamagit de RedBull din cauza strategiei. Au reusit sa mentina (si chiar sa impuna) ritmul insa strategia i-a "propulsat" pe 4 si 5. Eh...asta este.....data viitoare :)
    Alonso "s-a duelat" cu monopostul ala si a scos un loc 3. O cursa buna pentru el si interesanta in general. Se pare ca nu avem nevoie de ploaie si SC pentru curse interesante. Si nu in ultimul rand , Felicitari McLaren . Victoria asta chiar ati meritat-o.Nici Kubica nu s-a miscat rau, insa manevra pe ca i-a aplicat-o lui Sutil (parca) o sa-l coste .
    Cam atat. O seara buna.
    11 0
  • NeoGalaxy
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!
    Ce pot sa spun eu despre cursa, doar 5 cuvinte! Hamilton, Button, Alonso, bravo voua :P Cat despre comentatori... nu pot sa spun decat ca nici un fan al Formulei 1 (nu conteaza tara, echipa favorita, limba sau orice altceva) nu merita niste comentatori ca cei de la TVR. Si spun asta doar din ce an citit mai sus :) In rest, as spune ca securea razboiului merita ingropata si ca poate este timpul pentru a doua sansa. Weekend placut in continuare :P
    13 3
  • @scuderia
    Nici nu e nevoie sa vada culoarea castii....Fiecare monopost are acel "T" deasupra pilotului...rosu pentru pilotul principal si galben pentru al doilea...bine.....este relativa chestia cu primul si al doilea...culorile sunt puse la inceputul campionatului si abia apoi o sa se vada care pilot se descurca mai bine. De exemplu Massa- rosu, Alonso- galben. In felul acesta eu deosebesc foarte usor pilotii si imi vine sa arunc televizorul pe geam cand ii aud ca nu stiu despre ce pilot e vorba.
    La cate comentarii negative s-au dat la adresa lor cred ca asta a fost "ce mai reusita" prestatie ...ma bucur ca nu i-am auzit.
    Si poate data viitoare o sa trimitem cateva mailuri pe adresa TVR-ului caci risca sa isi pierda audienta cu asa comentatori
    7 1
  • cursa interesanta
    Hamilton-o cursa f. buna, oportunist si o strategie bine gandita
    Button-solid si rapid; ambele masini McLaren au profitat de configuratia circuitului si au scos maximum posibil
    Alonso-ritm f. bun de cursa, strategie bine gandita, s-ar fi putut implica in lupta pt. victorie(Ferrari au fost rapizi aici, dupa cum o demonstreaza si timpii lui Massa)
    Vettel-inceput bun, dar strategia i-a compromis sansele la victorie(sau macar podium)
    Webber-strategie slaba, dar destule puncte adunate
    Fiind un circuit unde aerodinamica e pe planul secund, RBR nu au mai avut avantajul de pana acum
    Mentiune:Schumacher a facut o cursa excelenta pana la incidentul cu Kubica si ar fi intrat probabil in top 5, spre final anvelopele i s-au degradat aproape complet si a fost depasit de Buemi si Liuzizi sub privirea mustratoare a lui Mickey Mouse care din nou n-a inteles nimic din cursa desi se lauda ca e abonat Autosport si Autosprint...
    P.S.-La Valencia va fi din nou o lupta echilibrata intre RBR si McLaren(poate si Ferrari), apoi urmeaza circuite clasice ce vor favoriza RBR...
    15 0
  • DUBLA
    Ce dubla am reusit! Ce cursa! Ce Alonso??? Au facut ce-au vrut cu el baietii de la McLaren! Pacat de Red Bull , speram sa-l depaseasca si ei pe spaniol . Nu-i timpul pierdut , next time! :))
    8 14
  • comentariu TVR
    Urmariti RTL, e un canal german si e bun, sau premiere la fel e chiar hd, deci comentariile sunt f bune si au specialisti, piloti de f1 in studio, interviuri direct si multe, trebuie sa sti putina germana, in rest strategiile au facut toata cursa, Shumi a riscat si a pierdut, bravo Alonso, numai bine
    11 0
  • ctlnmihai
    Bravo celor de la McLaren !!
    Dar mai ales lui Alonso.
    Oare cat de idiot poti sa fii sa il mai tii pe Massa la echipa?
    Cat despre cei 2 de la TVR sunt de toata rusinea!!!
    19 1
  • @sorin666
    Daca nu era incidentul de la start, alfel ar fi aratat cursa lui Massa, care a avut timpi in cursa similari cu cei ai lui Alonso.I-a fost greu sa depaseasca masinile Force India care au motoare Mercedes mai puternice si o viteza de varf superioara.Oricum, circuitul atipic de la montreal nu e unul relevant pt a judeca viteza masinilor si capacitatea pilotilor(remember 2007 cand campionii mondiali Alonso si Raikkonen au fost depasiti de masina Super Aguri a lui Sato-gen 2010 Schumacher vs.Buemi)
    11 1
  • cursa
    Felicitari McLaren,felicitari Lewis si Jenson pentru cursa fara greseala de la Montreal ! Titlul mondial va lua anul acesta drumul Wokingului ! :)
    5 14
  • KuKluxKlan
    @mikahakkinen
    relaxeaza-te.. altfel nu vei sti sa simti niciodata ironia care sta in spatele cuvintelor.
    Vrei sa sti de ce te-ai umflat? Datorita gandirii pe care o ai. Detaseaza-te de conditia ta, reciteste inca odata ce am scris, si o sa-ti dai seama de fapt care era pontul... Nota bene: sa nu-mi ceri sa-ti explic ca al gradinita...
    Pentru mine a fost un exercitiu interesant de a verifica inchistarea si incrancenarea romanilor.
    Mult succes tuturor in continuare.
    P.S. A fost un MP interesant, de data asta cu o doza buna de spectacol.
    4 2
  • KuKuxKlan
    Comentatorii TVR
    Nu stiu de ce va mai asteptati sa fie schimbati comentatorii astia de toata jena. Nu vedeti ca trendul este fix acelasi cu cel din politica.
    Grow up si uitati-va pe alte canale care transmit F1.
    Nu veti pierde nimic!
    5 1
  • @bogdan_197
    Nu cred ca ai vazut cursa, sau, esti unul din acei fani mclaren total lipsit de fair play si obiectivitate. Iti place sa sufli in trompeta si-atat. Roata se poate intoarce oricand. Tin sa felicit fanii Ferrari pentru decenta afisata in posturile lor. Nu in ultimul rand felicitari Mclaren, Hamilton!
    11 0
  • alexandra
    hai sa postez si eu
    Ce pacat ca nu e Kimi la Ferrari ma bucur ca e pe 10 in WRC, invat si eu odata cu el wrc-ul..
    4 3
  • useri imbecili
    @ala care a postat mai sus,dragul meu,esti un caz pierdut.inteligenta ta e mult sub nivelul marii ;) nici macar n-ai avut curaj sa te loghezi si abia apoi sa postezi.oare de ce?
    3 4
  • alexandra
    user imbecili
    Tu chiar stii care e nivelul marii? Dar inteligenta?:)..vorbe mari cam mari pentru tine:)...
    5 5
  • alexandra
    aceiasi imbecili
    sunt ecoul tau, draga mea, cum as putea sa ma loghez:)
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru