Honda: "Civic Type R va dezvolta peste 280 CP"

de Sebastian Toma
Marti, 10.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul conferinţei derulate la Salonul Auto de la Frankfurt, Honda a prezentat detalii şi imagini oficiale ale viitorului Civic Type R. Pentru moment, modelul este camuflat, dar ştim că dezvoltă peste 280 CP.

Esential 2015 este anul în care va debuta noua generaţie a lui Honda Civic Type R.
Honda Civic Type R va primi un înlocuitor abia în 2015, anunţă reprezentanţii mărcii nipone. În cadrul conferinţei de presă derulată în standul mărcii de la Salonul Auto de la Frankfurt, japonezii au anunţat primele specificaţii tehnice ale noului lor hot-hatch şi au publicat câteva imagini camuflate ale modelului în timpul testelor de pe Nurburgring, alături de un clip în care Gabriele Tarquini, pilot Honda WTCC, pune la încercare viitorul Type R pe celebru "Iad Verde".

Spre deosebire de predecesorii săi, noul Type R va avea un motor supraalimentat. Informaţia era vehiculată de ceva vreme în presa internaţională şi confirmată indirect de reprezentanţii Honda, cu toate că nu existau date suplimentare. Între timp, japonezii au anunţat că vor folosi un motor de 2.0 litri, care va respecta normele Euro 6 şi va avea turbocompresor. Puterea maximă livrată de unitatea respectivă va depăşi pragul de 280 CP.

Din clipul prezentat de oficialii mărcii, observăm că prototipul testat la Nurburgring de Tarquini este echipat cu o transmisie manuală, deşi Honda nu a infirmat posibilitatea oferirii unei transmisii cu două ambreiaje pentru viitorul Type R.

Urmareste Automarket
"Am petrecut o săptămână la Nurburgring, am derulat teste detalialte şi suntem în grafic. Am obţinut deja un timp comparabil cu recordul circuitului pentru maşinile cu tracţiune faţă.
Suntem foarte aproape"
, a declarat Manabu Nishimae, Preşedinte Honda Motor Europe. Declaraţia preşedintelui Honda Europe este legată de intenţiile japonezilor de a avea cel mai rapid model cu tracţiune faţă de la Nurburgring. În prezent, cel mai rapid model cu tracţiune faţă pe Nurburgring este Renault Megane RS Trophy, cu timpul de 8:07.79, obţinut cu un motor 2.0 Turbo de 265 CP, în configuraţie standard.

Via Honda

Comentarii (3)

  • daaaaaaaaaaaa
    9 5
  • Abia astept!
    5 4
  • 4 usi?.....asa da!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru