Hyundai și Kia vor introduce panouri solare pe plafonul unor modele: sistemul, disponibil inclusiv pentru mașini cu motoare termice

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unele modele Hyundai și Kia vor fi echipate cu panouri solare care vor avea rolul de a capta energie pentru diverse sisteme, inclusiv pentru bateria mașinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzină.

Hyundai și Kia au anunțat că dezvoltă în prezent o tehnologie care va permite integrarea unor panouri solare în plafonul anumitor modele.

Acestea sunt realizate din silicon și pot genera până la 100 W de energie electrică, care ulterior este transmisă bateriei. Primele panouri vor apărea anul viitor pe modele hibride și vor permite încărcarea bateriei cu 30-60% pe parcursul unei zile, în funcție de vreme.

Energia astfel obținută va fi utilizată de motorul electric, ceea ce va permite creșterea autonomiei electrice și, implicit, scăderea consumului de carburant.

Al doilea sistem va fi dedicat modelelor echipate doar cu motoare cu combustie internă și va permite încărcarea bateriei tradiționale, în timp ce al treilea sistem va fi implementat doar pentru modele electrice pentru a încărca bateria cu energie.

Oficialii celor doi constructori nu au menționat însă ce modele vor beneficia de panouri solare și nici când vor apărea cele destinate mașinilor electrice și cu motoare cu combustie internă.

Toyota Prius Plug-in este deja disponibil cu o astfel de soluție tehnică, în timp ce Audi a anunțat anterior că intenționează să introducă astfel de tehnologii pe diverse modele electrice.

Via Kia

Comentarii (3)

  • mai e și sion care se promovează tot așa.

    întrebări pt toți inginerii:
    - care este productivitatea unei suprafețe de 4-5 mp?
    - mai ales având în vedere înclinația?
    - parcăm numai în soare în câmp?


    părerea mea este că maxim poate funcționa un ventilator pentru a menține o temperatură de 30-40 de grade vara în loc de 60+
    3 5
  • Despre panourile solare pe masini:

    https://jalopnik.com/the-claim-that-the-karma-reveros-solar-roof-will-power-1785303277
    1 0
  • Productivitatea este undeva la 0.5 - 0.9 KWh pe zi, daca mentii masina la soare si panourile sunt curate. Din regenerare scoti de 10 ori mai mult daca te fataii prin oras sau cobori o vale,deal...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru